joi, 30 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Tort de bezea cu mere

Tort de bezea cu mere

Tort de bezea cu mere

Pentru o ocazie specială sau pentru rasfatul celor dragi, ai nevoie de un tort deosebit cu bezea si mere! Se prepara in timp decent si ti se topeste in gura!

https://femina.ro/wp-content/uploads/2018/09/tortmere-online-video-cutter.com_.mp4

Ingrediente:

Pentru blat: 200 g făină. 100 g unt (sau margarină), 100 ml apă, 1 ou, 1 praf de copt
1 lingură zahăr pudră (opţional)

Vezi și...

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Pentru umplutură:500 g mere, 180 g stafide, 100 g zahăr, 1 plic budincă de vanilie
1/2 linguriţă scorţişoară, 250 ml suc mere

Pentru bezea:5 albuşuri, 150 g zahăr, 1 praf de sare, 100 g nucă pisată

Mod de preparare:

Cerni făina într-un bol şi adaugi praful de copt. Separat, freci zahărul cu untul şi adaugi şi oul bătut. Presari făina şi frămânţi ingredientele, turnând şi apa, puţin câte puţin, până obţii un aluat elastic. Îl împachetezi în folie alimentară şi-l dai la rece.

Ungi o formă de tort cu puţin unt, o tapetezi cu hârtie de copt şi întinzi uniform aluatul. Îl înţepi, din loc în loc şi dai blatul de tort la cuptor, 15 minute. Speli şi cureţi de coajă merele, le scoţi sâmburii şi le dai prin răzătoarea mare. Le presari cu scorţişoară.

Pui pe foc o oală, adaugi praful de budincă şi zahărul. Torni treptat sucul de mere şi omogenizezi. Laşi să dea un clocot şi iei de pe foc. Acest amestec îl torni peste mere.

Pentru bezea, baţi spumă albuşurile, cu un praf de sare şi adaugi treptat jumătate din cantitatea de zahăr. Nuca o amesteci cu zahărul rămas şi o încorporezi în această spumă.
Peste aluatul din forma de tort torni merele, iar deasupra lor nivelezi bezeaua. Dai acest tort de mere şi bezea la cuptor 45 de minute. Îl laşi minimum o oră să se răcească, înainte de a-l servi. Decorezi acest tort de mere şi bezea după preferinţă.

Sursa:adevarul.ro

Vezi si reteta pentru tort de biscuiti cu banane

Vă prezentăm o rețetă de tort delicios cu banane, fără coacere. Acesta se prepară uimitor de simplu și rapid, fiind perfect pentru zilele în care nu dispuneți de suficient timp pentru a găti sau dacă v-ați pomenit cu oaspeții în prag.

Obțineți un desert deosebit de delicios, aromat și apetisant. Experimentați cu fructele și nucile preferate și bucurați-i pe cei dragi cu cele mai delicioase deserturi de casă.

INGREDIENTE

2 pachețele de biscuiți, 5-6 banane, 500 g de smântână, 1 pahar de zahăr, 300 ml de lapte, fructe pentru decor (kiwi, căpșuni, portocală),ciocolată

MOD DE PREPARARE

1. Decojiți bananele și tăiați-le rondele. Amestecați smântâna cu zahărul și bananele.

2. Înmuiați biscuiții în lapte pentru câteva secunde și formați primul strat al tortului. Aranjați biscuiții pe un platou de dimensiunea potrivită.

3. Acoperiți blatul din biscuiți cu un strat de cremă de smântână cu banane. Alternați astfel straturile de biscuiți și cremă, până veți obține un tort de dimensiunea dorită.

4. Decorați tortul cu ciocolată rasă. La dorință, puteți decora tortul cu fructe tăiate.

5. Dați tortul la frigider pentru 30 de minute.

Notă: La dorință, puteți adăuga în crema cu smântână fructele uscate preferate sau nuci tocate.

Sursa: bucatarul.eu

Vezi si reteta pentru: PRĂJITURA „MANGONITA”

Prăjitura „Mangonita” Este gata în 10 minute și se prepară fără coacere

Prăjitura „Mangonita” Este gata în 10 minute și se prepară fără coacere
Dacă îţi este poftă de ceva dulce şi vrei să pregăteşti un desert special şi rapid, fără coacere încearcă prăjitura „Mangonita”
Este gata în 10 minute și are mare succes!

INGREDIENTE:

6 mango mici (sau piersici, în funcţie de preferinţe), 1 sticlă de lapte condensat, 500 g biscuiţi, 600 ml frişcă lichidă

MOD DE PREPARARE:

Se zdrobesc 250 g de biscuiţi foarte bine, până când se obţine o pulbere fină. Se amestecă laptele condensat şi frişca lichidă şi se mixează. Îţi poţi da seama că e gata umplutura în momentul în care e cremoasă şi densă. Se curăţă fructele şi se taie în bucăţele mici.

Într-o tavă adâncă, se pun biscuiţii întregi (250 g) în mod uniform, apoi se aranjează un strat de fructe şi se toarnă un strat gros de cremă. Pe deasupra, se presară biscuiţii pisaţi. Procedeul se repetă, în funcţie de număr de straturi pe care vrei să îl aibă prăjitura. La final, când ai terminat de aranjat, ultimul strat trebuie să fie acoperit cu biscuiţi zdrobiţi. Prăjitura se ţine la frigider înainte de a se consuma. Poftă bună!

Vezi si reteta pentru prajitura ,,Amor Amor” fara coacere:

Prăjitura „Amor Amor” e o combinaţie delicioasă între biscuiţi şi cremă de ciocolată şi se pregăteşte foarte rapid. Iată cum se face!

INGREDIENTE:

185 g biscuiti cu cacao, 185 grame biscuiti cu lapte, 80 g zahar, 200 g faina, 80 g cacao, 50 g unt, 1 l lapte, 1 galbenus, 1 sticluta esenta de vanilie

MOD DE PREPARARE:

Se amestecă zahărul, făina, cacao, pana se omogenizeaza, apoi se adauga si laptele si se pune pe foc, la intensitate mica, amestecand mereu. Se adauga si galbenusul, untul si esenta de vanilie. Cand incepe sa fiarba, se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Cand e gata, se toarna pe biscuiti si acestia se pun intr-o tava adanca. Se distribuie in functie de forma dorita. Se baga la frigider timp de cateva minute, ca sa se raceasca si sa se intareasca. Pofta buna!

 

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim

Urmatorul Articol

Aperitiv de ou pe pat de ciuperci asezonat cu șunculiță și legume

Articole Similare

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim
Desert ca la mama acasă

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim

Desert ca la mama acasă

Clătite poloneze, rețeta autentică. Delicioase și foarte pufoase

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?
Desert ca la mama acasă

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată
Desert ca la mama acasă

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Urmatorul Articol
Aperitiv de ou pe pat de ciuperci asezonat cu șunculiță și legume

Aperitiv de ou pe pat de ciuperci asezonat cu șunculiță și legume

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version