Ingrediente: 1 kg de cod, 1 morcov, 1 ceapa, ulri, 4 linguri de bulion, faina, 1 pahar de vin, cimbru, foi de dafin, zahar, sare, piper, 500 g cartofi
Mod de preparare:
Cdul se spala si se sareaza. Se aseaza in tava unsa cu ulei si se da la cuptor, la fel ca si cartofii taiati cubulete. Dupa 10 minute se adauga un paha de vin. Separat, se prepara un sos:ceapa si morcovii se curata, se dau pe razatoarea mica, se inabusa in ulei. Cand s-au inmuiat, se adauga faina si se stinge cu apa. Se adauga bulionul, foile de dafin, cimbru, apoi zahar, piper, otet dupa gust si se lasa la fiert. Cand este gata, se trece prin sita si se pune peste peste. Se mai laa la cuptor 10-15 minute pentru a se rumeni.
Pofta buna!
Vezi si reteta pentru salata de ton cu cartofi:
Ingrediente: 1 conserva de ton, zeama de la o lamaie, 100 gr porumb la conserva, salata verde, rucola, ulei de masline
Mod de preparare: Amesteca conserva de ton cu zeama de lamaie si porumb. Pune la cuptor unul, doi cartofi mari cu coaja inveliti in folie de aluminiu. Inainte unge cartoful cu ulei si cu sare. Lasa-l la cuptor 30-40 de minute pana intra furculita cu usurinta in el. Asezoneaza salata verde cu ulei, zeama de lamaie, sare.
Combina aceste alimente si serveste cu mare drag. Foarte gustos si pentru perioada postului, cu dezlegare la peste.
Pofta buna!
Vezi si reteta pentru salata de ton cu fasole:
Ingrediente: 1 conserva de ton, 1 cutie de fasole cu boabe mari, 1 ceapa, maioneza de post, zeama de lamaie sau otet, sare, piper, patrunjel
Fasolea se spala cu apa calduta, se scurge si se amesteca cu tonul scurs de ulei. Se adauga ceapa tocata marunt, maioneza de post si se amesteca usor, sa nu se zdrobeasca boabele de fasole. Se acreste cu zeama de lamaie, sare, piper. Se presara patrunjel tocat.