Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată

Crema de caramel este preferata sotului, asa ca a fost necesar sa invat sa o prepar acasa, pentru ca in comert gasim creme si toppinguri cu foarte multe e-uri si nu se compara la gust cu cea naturala facuta in casa. A fost nevoie de mai multe retete incercate pana a ma opri la aceasta, care mi s-a parut simpla si gustoasa. El adora sa o manance goala, insa aceasta crema este buna pentru budinci, prajituri, briose si in orice alte deserturi unde preferi caramelul. Iata cat de usor se prepara:

Ingrediente :300 grame zahăr, 600 ml lapte(gras), 4 linguri de făină, 4 ouă, un praf de sare

Mod de preparare

  • Schimbare de ultimă oră: vârsta de pensionare suferă o nouă modificare!
  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Ea este tânăra de 19 ani, dizolvată de iubit într-o cadă plină cu acid. Era însărcinată și trăia un coșmar de mult timp. Ultimele mesaje ale fetei sunt halucinante
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Intr-o cratită se topesc 150 de grame de zahăr cu 2-3 linguri de apă, cat să se dizolve frumos. Siropul obtinut se lasă să fiarbă amestecand contiuu, pană va deveni maroniu. Se adaugă restul de zahăr si treptat se incorporează laptele. Făina se amestecă cu cateva linguri de lapte si se adaugă peste compozitie. Se lasă pe foc mic pană cand incepe să fiarbă si se amestecă in continu să nu se lipeasca. Separat, se bat ouăle intregi cu un praf de sare si se incorporează treptat in crema de caramel. Se lasă pe foc pană cand incepe să fiarbă si se obtine o cremă omogenă. Crema de caramel se foloseste la ornarea diverselor prăjituri si torturi.

Vă dorim poftă bună!

  • Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • O singură băutură alcoolică poate dubla riscul unui accident vascular cerebral în doar o oră
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Sursa: gustoase.net

Vezi cum se prepară crema de vanilie:

Cum să faci cea mai bună cremă de vanilie! Este considerată crema de bază în cofetăriile din întreaga lume!

Crema de vanilie, este o cremă clasică, indispensabilă pentru cofetării, pentru oamenii normali care vor sa isi prepare acasa torturi, prajituri, placinte sau pur si simplu care vor sa serveasca cu fructe sau in budinci. Nu este greu sa o prepari acasa, iar reteta permite o multime de variatii, pana cand ajungi sa stapanesti tehnicile de baza pentru aceasta crema savuroasa.

Ingrediente: 500 ml lapte, 4 galbenusuri, 4 linguri zahar
, 3 linguri amidon (sau faina), 1/2 pastaie vanilie sau esenta vanilie, 1 lingura unt, varf de sare.

Mod de preparare:
Pune laptele si pastaia de vanilie intr-o cratita la foc. Eu am pus atat miezul de la pastaia de vanilie cat si pastaia goala.
Supravegheaza cratita ca laptele sa nu dea in foc.
Intre timp, intr-un bol, mixeaza galbenusurile cu zaharul si sarea pana cand amestecul se deschide la culoare si devine spumos.

Adauga faina si continua sa mixezi pentru cateva secunde, pana cand se incorporeaza. Nu trebuie sa mixezi mult dupa ce ai pus faina.

Indeparteaza pastaia de vanilie din laptele fierbinte si toarna-l in amestecul cu galbenusuri. Ca sa nu stropeasca, poti incorpora treptat laptele, cu mixerul la viteza mica.
Compozitia omogenizata are o textura fluida si spumoasa si se pune in cratita in care a fiert laptele.

Cum se fierbe crema de vanilie de casa:
Pune cratita cu crema pe foc mic si amesteca constant cu o spatula astfel incat crema sa nu se lipeasca de baza sau peretii vasului. Este foarte important acest lucru.

Crema se va incalzi treptat pana la punctul de fierbere. Se va ingrosa si va trebui fiarta pentru cateva minute, astfel incat faina din ea sa se gateasca.
Eu am fiert crema de vanilie cam trei minute, amestecand energic in ea.
Daca o vei fierbe prea mult timp exista riscul coagularii proteinelor din galbenusuri.
Cum trebuie tinuta la racit cremei de vanilie fiarta, facuta in casa:
Daca vei lasa crema in cratita, ea va face o pojghita deasupra.
Pentru a evita acest lucru, acopera crema de vanilie cu o folie alimentara de plastic direct pe suprafata.
De asemenea, daca nu folosesti crema imediat dupa ce s-a racit, o poti pune in folie de plastic, iar dupa ce se raceste complet o poti transfera la frigider.
Crema de vanilie se foloseste la diferite preparate. Rar sunt cazurile in care se foloseste ca atare, in general fiind o baza pentru alte creme.

Daca v-a placut reteta, arati-le si prietenilor! Spor la gatit si cat mai multe retete!

Sursa: bucatarulpriceput.ro

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

Clătite poloneze, rețeta autentică. Delicioase și foarte pufoase

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
Actualitate

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
Actualitate

Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact