240 g bomboane moi din caramel sau caramele moi (35), 70 g ciocolată neagră, 9 lingurițe smantana pentru gătit, 1,5 linguri de unt, 35 de bucăți de alune de padure
Mod de preparare:
Bomboanele din caramel se dizolvă la bain marie. Când se dizolvă bomboanele, se adaugă 5 linguri de smantana și se amestecă. Apoi se cântărește masa și se adaugă 1,5 linguri de unt și se omogenizeaza bine amestecul.
Se prepară matrițele în care vom pune masa de caramel ( cel mai bine să utilizați ambalajul vechi din Toffifee original), dar putem folosi, de asemenea, cupe mici de hârtie. Vom adauga 3 linguri de caramel, în mijlocul cărora le punem alunele de padure.
La bain marie, dizolvați ciocolata neagră, adăugați 4 linguri de smantana și puneți 1 linguriță pe partea superioară a bomboanelor de caramel. Puneți-le în frigider timp de 4-5 ore și serviți. Pofta buna!
Daca v-a palcut reteta aratati-o si prietenilor!
Vezi si reteta pentru bomboane rafaello:
Bomboanele Rafaello sunt un deliciu pentru orice doamna si domnisoara, si chiar si pentru domni. Din fericire putem sa pregatim si noi acasa din cateva ingrediente naturale, ori de cate ori avem pofta si fara a avea indoieli daca sunt sau nu sanatoase. De gustoase, va garantam ca sunt, poate chiar mai bune decat bomboanele Raffaello originale. Iata de ce avem nevoie:200 grame de unt la temperatura camerei
150 zahar praf, 200 grame de fulgi de nucă de cocos, 300 grame de lapte pudra, o lingură de esență de migdale, 100 de grame migdale prajite si curatate
Mod de preparare:
Se toarna apa intr-o oala, se adauga zahar si se fierbe.
Într-un castron, amestecați laptele praf cu fulgi de nucă de cocos.
Când apa incepe sa fiarna, se ia de pe foc, se adauga laptele praf și se amestecă continuu lapte praf cu fulgii de nucă de cocos și unt topit. Se amestecă până când se creează o masă cremoasa. Se adauga esenta de migdale (optional)
Lăsați compozitia în frigider timp de o oră. După răcire, formați bilele de dimensiunea bomboanelor, puneți câte o migdală în fiecare si presarati fulgi de nuca de cocos deasupra.
Vezi si reteta pentru trufe de ciocolata neagra cu avocado:
Trufe de ciocolată neagră cu avocado: desertul care nu numai că nu îngrașă, ci dimpotrivă – te ajută să slăbești! Învaţă să prepari chiar tu nişte trufe de ciocolată neagră cu un ingredient surpriză, care le va face mai sănătoase şi dietetice: avocado.
Desertul ideal pentru momentele în care ții cură de slăbire și ai poftă de dulce, dar nu vrei să strici dieta pentru un moft de moment!
Ingrediente:2 linguri pudra de cacao, 1 praf sare, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 1 avocado copt, 170 g ciocolata amaruie
Mod de preparare:
Amestecă ciocolata, esenţa de vanilie şi un praf de sare într-o cratiţă pusă pe bain marie. Amestecă încet, până la topirea completă. Alege avocado si taie-l in doua. Pasează fructul de avocado cu furculiţa şi amestecă în ciocolata topită până la omogenizare.Dă amestecul de ciocolată neagră şi avocado la frigider circa 20 de minute, sau până se întăreşte puţin.Foloseşte o lingură pentru a forma circa 12 biluţe din amestec. Pune-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Rostogoleşte-le prin palmă dacă vrei să arate mai rotunde şi frumoase.Pune câteva linguri de cacao într-un castronel şi rostogoleşte trufele prin pudra de cacao.Trufele din ciocolată neagră şi avocado sunt delicioase, sanatoase si se păstrează la frigider. Se se servesc la temperatura camerei. Iti recomandam cu drag acest desert delicios si sanatos, pofta buna!
Sursa:retete.unica.ro