Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cum să faci compot de caise ca în copilărie

Cum să faci compot de caise ca în copilărie

Caisele se conservă foarte uşor iar compotul rezultat este delicios. Pentru că niciodată nu te poţi abţine de la a savura fructele dulci-acrişoare, vă prezentăm o reţetă care nu are cantităţi prestabilite. Singura regulă care se aplică în acest caz este păstrarea proporţiei de două linguri de zahăr la fiecare borcan de compot. Mai mult, pentru această reţetă nu se foloseşte conservantul, astfel că poate fi mâncat şi de copii fără niciun fel de pericol pentru sănătate.
Ingredientele necesare pentru un compot delicios sunt fructele, zahărul şi apa. Nu sunt cantităţi pentru că fiecare gospodină ştie cât şi cum să cmpere şi este păcat să nu pui fie chiar şi trei-patru borcane de compot dacă nu ai cantitatea cerută de reţeta fixă.
Fructele se spală bine cu apă din abundenţă. De preferat se aleg nişte caise mai mici, asta în cazul în care vrem să încapă mai multe în fiecare borcan. În funcţie de cantitatea de fructe pe care le aveţi pentru conservare se pregătesc şi borcanele care se spală şi apoi se şterg sau se lasă la uscat.
Se aşază fructele în borcane, mai multe sau mai puţine, după preferinţa şi imaginaţia fiecărei gospodine. Caisele se pot desface pe jumătate şi se pot introduce în borcane fără sâmburi sau se pot lăsa întregi. Fiind o reţetă versatilă care nu are cantităţi fixe, totul ţine de îndemânarea şi imaginaţia fiecărei gospodine. Se adaugă în fiecare borcan câte două linguri de zahăr şi se completează cu apă. Se închid borcanele bine cu capac, se aşează într-o cratitţă mare tapetată cu prosoape sau ziare pe fund, se adaugă apă şi se fierb la foc mic timp de 20 de minute. După ce au fiert se scot, se acoperă cu un prosop şi se lasă aşa până a doua zi, să se răcească.
Compotul de caise întregi sau jumătăţi se păstrează în cămară şi este foarte gustos nu numai pe timpul iernii. Compotul de caise poate fi un desert delicios şi răcoros, se poate folosi cu succes şi în multe reţete de torturi şi prăjituri cu fructe sau la o salată de fructe.

Vezi si reteta pentru compot de prune:

Ingrediente: 5 kg prune, 1 kg zahăr, 3 litri apă, 10 g cuişoare, 1 baton scorţişoară
Mod de preparare:

  • Descoperire șocantă lângă trupul medicului găsit fără viață în camera de gardă – ce ținea în mână Ștefania Szabo
  • „A fost otrăvită!” Dezvăluiri cutremurătoare după moartea Ștefaniei Szabo! Ce a ieșit la iveală la doar câteva ore după ce doctorița a fost găsită fără viață în camera de gardă
  • Ultimă oră: Rezultate neașteptate în autopsia doctoriței Ștefania Szabo – detaliul care schimbă totul
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Se curăţă de codiţe şi se spală prunele. Se pun într-o oală mare zahărul, apa, cuişoarele şi batonul de scorţişoară (cestea sunt optionale). Se lasă la foc potrivit şi se amestecă până se formează un sirop. Când începe să clocotească, se adaugă prunele, se amestecă cu o lingură în sirop, ca să treacă toate prin sirop timp de un minut, apoi se scot cu spumiera şi se pun într-o cratiţă. Prunele se aşază nepresate în borcanele sterilizate în prealabil, lăsând un spaţiu liber de 2-3 cm până la gura acestora. Siropul se lasă să se mai răcească, apoi se toarnă uniform peste ele, până la acelaşi nivel. Borcanele, sterilizate în prealabil, se închid ermetic.

Daca ti-a placut, arata reteta si prietenilor!

  • Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo
  • Războiul taxelor continuă: China ripostează împotriva SUA și depune plângere la Organizația Mondială a Comerțului
  • Ancheta în cazul morții doctoriței Ștefania Szabo, în plină desfășurare
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!
SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Efectele uluitoarea pe care le au fructele și legumele care cresc în serele fără pământ asupra organismului nostru. Nu o să îți vine a crede

Efectele uluitoarea pe care le au fructele și legumele care cresc în serele fără pământ asupra organismului nostru. Nu o să îți vine a crede

Rețeta pentru cea mai bună omletă grecească. Uite care sunt ingredientele care-i dau tot gustul! Este neașteptat de bună!

Rețeta pentru cea mai bună omletă grecească. Uite care sunt ingredientele care-i dau tot gustul! Este neașteptat de bună!

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo
Actualitate

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă
Actualitate

Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”
Actualitate

Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”

Citeste mai multDetails
Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020
Actualitate

Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020

Citeste mai multDetails
Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească
Actualitate

Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească

Citeste mai multDetails
Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
Actualitate

Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact