Astăzi îți prezentăm o rețetă care îți va păstra roșiile proaspete pentru o vreme îndelungată! Iată care este ingredientul cu care poți face acest lucru!Roșiile rămân proaspete, de parcă ar fi culese chiar acum din grădină. Cu siguranță oaspeții vor fi surprinși să vadă pe masa la diferite evenimente care s-au copt la soare! Pentru acest tip de conservare alegeți roșii cărnoase și nu prea mari, fiți atenți ca să nu fie zgâriate, lovite sau stricate.
INGREDIENTE PENTRU UN BORCAN DE 3 LITRI: 5–6 linguri de praf de muștar,roșii
MOD DE PREPARARE:
Sterilizați borcanele. Spălați roșiile și uscați-le bine. Cu o lingură uscată și curată presărați din abundență praf de muștar pe fundul borcanului uscat.
Puneți un strat de roșii, aranjându-le cu partea unde au fost codițele în sus. Deasupra presărați muștar.Repetați straturile până când se umple borcanul. La sfârșit mai presărați odată muștar și puneți capacul (steril și uscat).
Apoi rostogoliți atent borcanul pe masă, ca muștarul să se distribuie uniform. Păstrați roșiile conservate într-un loc răcoros și întunecat.
Uleiurile esențiale conținute în muștar suprimă reproducerea bacteriilor de putrefacție, permițând roșiilor să rămână proaspete. Încercați și dvs această metodă de conservare pentru a vă bucura de gustul proaspăt al roșiilor în toiul iernii.
metodă.
Cu siguranță că toți membrii familiei vor fi încântați de servirea acestei legume sănătoase de la noi, atunci când în magazine se mai găsesc cele de import.
De ce să folosim muștarul:
Muștarul este denumit și condimentul natiunilor, el fiind cunoscut și folosit pe întreg globul.
În Egiptul Antic, populația prepara carnea cu semințe de muștar. Romanii îl foloseau ca medicament împotriva ciumei, febrei musculare sau a mușcăturilor de șarpe.
Romanii îl utilizau și la prepararea mustului, iar de aici se spune că îi vine numele de muștar.
La ora actuală există trei specii de muștar cunoscute – alb, negru și brun.
Boabele de muștar conțin substanțe minerale precum calciu, magneziu, potasiu, proteine, lipide, ulei esențial, mucilagii, sinapină cel care dă gustul amărui, un ferment – mirozină. Substanța activă este sinigrozidul.
Muștarul are numeroase indicații terapeutice. Este folosit în astm, bronșită, pneumonii, reumatism, nevralgii și gripe.
De asemenea, el este recomandat și în cazul celor care suferă de constipații, lipsa poftei de mâncare.
El ajută și la metabolizarea grăsimilor.
Totuși, muștarul are și contraindicații. O cantitate prea mare de muștar poate produce inflamații la nivelul tractului gastrointestinal.
Există și uleiul din semințe de muștar ce poate fi folosit la gătit, în cosmetică sau la tratarea unor afecțiuni.
Uleiul se obține prin presarea la rece a semințelor de muștar.
Uleiul esențial din muștar, izotiocianat de alil, are efect bactericid și bacteriostatic ceea ce permite roșiilor, în cazul de față, să își păstreze prospețimea.