joi, 23 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Cel mai bun tort fără coacere, ideal pentru familie și prieteni

Cel mai bun tort fără coacere, ideal pentru familie și prieteni

in Desert ca la mama acasă
Cel mai bun tort fără coacere, ideal pentru familie și prieteni

Daca ai dexteritate in pregatirea clatitelor, reteta asta e un succes garantat. In plus, imbini cu usurinta doua preparate (clatite si tort) si obtii un deliciu aparte, foarte potrivit pentru petreceri. Pentru cine este fan clatite, acest desert va fi raiul clatitelor și ti se va topi in gura.

Ingrediente pentru clatite:

Vezi și...

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

150 g unt, 10 oua, 1 l lapte, 240 ml apa, esenta vanilie, 3 linguri zahar, 400 g faina

Ingrediente pentru umplutura:1 borcan Nutella/alta crema ciocolata
Ingrediente pentru glazura: 400 g ciocolata neagra, 4 linguri smantana pentru frisca

Ingrediente pentru decor: 100 g alune de padure

Mod de preparare:

Amesteca untul si ouale, ambele la temperatura camerei, cu toate celelalte ingrediente. Prajeste clatitele rand pe rand, intr-o tigaie antiaderenta. Pe masura ce le scoti, lasa clatitele sa se raceasca. Cand le-ai facut pe toate, pune cate un strat subtire de Nutella sau alta crema de ciocolata si alune de padure. Da tortul la rece cat timp pregatesti glazura.
Da alunele de padure intr-o tava de cozonac la cuptor si lasa-le pana incep sa se coaca putin, iar coaja se desprinde usor.
Topeste ciocolata la bain marie impreuna cu smantana pentru frisca si amesteca pana obtii o glazura omogena. Scoate tortul si orneaza-l cu glazura de ciocolata, iar deasupra decoreaza tortul cu alunele de padure taiate in jumatati.

Vezi si reteta pentru Cheesecake cu oreo si capsuni:

Ingrediente pentru blat:140 g biscuiti Oreo,1 lingura unt

Ingrediente pentru crema de branza:

400 g branza de vaci, 200 g ciocolata alba, 150 g smantana pentru frisca, 2-3 biscuiti Oreo, 1/2 pliculet gelatina

Ingrediente pentru ornat: 100 g smantana pentru frisca, 1-2 linguri zahar, 7-8 capsuni

Mod de preparare:

Zdrobeste biscuitii in robot sau folosind un facalet, apoi amesteca-i cu untul topit. Pune biscuitii intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, presandu-i si niveland.
Mixeaza branza de vaci cu smantana pentru frisca si ciocolata alba topita.
Inmoaie gelatina intr-un castron, impreuna cu 2 linguri de apa calda. Las-o pentru 5-7 minute sa se umfle, apoi da-o la microunde pentru 10-20 de secunde, adaug-o compozitiei de branza si amesteca.
Zdrobeste si cei 2 biscuiti, presara-i peste crema de branza si omogenizeaza. Toarna crema obtinuta peste blatul de biscuiti, apoi da tortul la rece pentru 3 ore minim.
Inainte de servire, bate smantana pentru frisca cu zaharul si orneaza tortul cu frisca si capsuni

Vezi reteta pentru eclere cu ciocolata:

Iti plac eclerele la nebunie, mai ales crema bogata din interiorul lor? Ei bine, folosind trucul de mai jos, obtii aceleasi bunatati fara a mai aprinde cuptorul!

Ingrediente:1 pachet piscoturi pentru eclere

Ingrediente pentru crema de vanilie:500 ml lapte, 2 linguri amidon, 3 linguri zahar, 4 galbenusuri
esenta/baton de vanilie, un praf de sare

Ingrediente pentr sirop: 200 ml apa, 150 g zahar, 1 lingurita zeama de lamaie

Ingrediente pentru glazura: 120 g ciocolata cu lapte, 60 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare: Amesteca toate ingredientele pentru crema intr-o cratita mica si da-o la foc, amestecand continuu, pana cand crema se ingroasa. Lasa crema de vanilie la racit.
In rastimp, prepara siropul, amestecand apa cu zaharul la foc mic. Cand zaharul s-a topit, adauga zeama de lamaie si lasa siropul sa se raceasca.
Da jumatate din numarul de piscoturi prin sirop cate 3-4 secunde, apoi asaza-le pe o tava.
Pune crema de vanilie in pos si orneaza cu crema de vanilie deasupra fiecarui piscot. Deasupra, asaza alte piscoturi date prin sirop.
Incalzeste smantana pentru frisca pana da in clocot, apoi toarn-o peste ciocolata taiata cat mai marunt. Dupa 1-2 minute amesteca pana obtii o glazura omogena.
Toarna glazura deasupra fiecarui ecler si da-le la rece pentru ~o ora.

Sursa: retetepractice.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Cum să păstrezi roșiile proaspete până la iarnă: un truc simplu, dar eficient!

Urmatorul Articol

Prăjitura ,,tăvălită” după rețeta bunicii

Articole Similare

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Tort de bezea cu mere
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim
Desert ca la mama acasă

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim

Desert ca la mama acasă

Clătite poloneze, rețeta autentică. Delicioase și foarte pufoase

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?
Desert ca la mama acasă

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată
Desert ca la mama acasă

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată

Urmatorul Articol
Prăjitura ,,tăvălită” după rețeta bunicii

Prăjitura ,,tăvălită" după rețeta bunicii

Vremea

Articole Populare

  • Ai nevoie doar de 3 lucruri: Alcool, iod și aspirină: rețeta pe care niciun farmacist nu vrea să o știți.

    Ai nevoie doar de 3 lucruri: Alcool, iod și aspirină: rețeta pe care niciun farmacist nu vrea să o știți.

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Chifteluțe mănăstirești de post, o rețetă absolut delicioasă și sănătoasă pentru întreg organismul

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Am aflat rețeta celei mai bune ciorbe de perișoare de post de la vecina mea. Nu m-am gandit nicio secunda ca poate fi atat de gustoasa fara carne. Merita mancata pe toata perioada postului. Foarte sanatoasa si aromata!

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Napi la cuptor, un deliciu pe care trebuie să îl încerci neapărat

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Razboi intre sotia lui Aurel Tamas si amanta artistului! Ce a facut Marieta cu disperare, pentru a-si aduce sotul inapoi:

    0
    Share 0 Tweet 0

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici