joi, 30 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Cum să faci compot de caise ca în copilărie

Cum să faci compot de caise ca în copilărie

Cum să faci compot de caise ca în copilărie

Caisele se conservă foarte uşor iar compotul rezultat este delicios. Pentru că niciodată nu te poţi abţine de la a savura fructele dulci-acrişoare, vă prezentăm o reţetă care nu are cantităţi prestabilite. Singura regulă care se aplică în acest caz este păstrarea proporţiei de două linguri de zahăr la fiecare borcan de compot. Mai mult, pentru această reţetă nu se foloseşte conservantul, astfel că poate fi mâncat şi de copii fără niciun fel de pericol pentru sănătate.
Ingredientele necesare pentru un compot delicios sunt fructele, zahărul şi apa. Nu sunt cantităţi pentru că fiecare gospodină ştie cât şi cum să cmpere şi este păcat să nu pui fie chiar şi trei-patru borcane de compot dacă nu ai cantitatea cerută de reţeta fixă.
Fructele se spală bine cu apă din abundenţă. De preferat se aleg nişte caise mai mici, asta în cazul în care vrem să încapă mai multe în fiecare borcan. În funcţie de cantitatea de fructe pe care le aveţi pentru conservare se pregătesc şi borcanele care se spală şi apoi se şterg sau se lasă la uscat.
Se aşază fructele în borcane, mai multe sau mai puţine, după preferinţa şi imaginaţia fiecărei gospodine. Caisele se pot desface pe jumătate şi se pot introduce în borcane fără sâmburi sau se pot lăsa întregi. Fiind o reţetă versatilă care nu are cantităţi fixe, totul ţine de îndemânarea şi imaginaţia fiecărei gospodine. Se adaugă în fiecare borcan câte două linguri de zahăr şi se completează cu apă. Se închid borcanele bine cu capac, se aşează într-o cratitţă mare tapetată cu prosoape sau ziare pe fund, se adaugă apă şi se fierb la foc mic timp de 20 de minute. După ce au fiert se scot, se acoperă cu un prosop şi se lasă aşa până a doua zi, să se răcească.
Compotul de caise întregi sau jumătăţi se păstrează în cămară şi este foarte gustos nu numai pe timpul iernii. Compotul de caise poate fi un desert delicios şi răcoros, se poate folosi cu succes şi în multe reţete de torturi şi prăjituri cu fructe sau la o salată de fructe.

Vezi si reteta pentru compot de prune:

Vezi și...

Tort de biscuiți cu banane, fără coacere! Un desert rapid și absolut dleicios

Tort de biscuiți cu banane, fără coacere! Un desert rapid și absolut dleicios

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

Ingrediente: 5 kg prune, 1 kg zahăr, 3 litri apă, 10 g cuişoare, 1 baton scorţişoară
Mod de preparare:

Se curăţă de codiţe şi se spală prunele. Se pun într-o oală mare zahărul, apa, cuişoarele şi batonul de scorţişoară (cestea sunt optionale). Se lasă la foc potrivit şi se amestecă până se formează un sirop. Când începe să clocotească, se adaugă prunele, se amestecă cu o lingură în sirop, ca să treacă toate prin sirop timp de un minut, apoi se scot cu spumiera şi se pun într-o cratiţă. Prunele se aşază nepresate în borcanele sterilizate în prealabil, lăsând un spaţiu liber de 2-3 cm până la gura acestora. Siropul se lasă să se mai răcească, apoi se toarnă uniform peste ele, până la acelaşi nivel. Borcanele, sterilizate în prealabil, se închid ermetic.

Daca ti-a placut, arata reteta si prietenilor!

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Prăjitura ,,tăvălită” după rețeta bunicii

Urmatorul Articol

Efectele uluitoarea pe care le au fructele și legumele care cresc în serele fără pământ asupra organismului nostru. Nu o să îți vine a crede

Articole Similare

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie
Desert ca la mama acasă

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Tort de bezea cu mere
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim
Desert ca la mama acasă

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim

Desert ca la mama acasă

Clătite poloneze, rețeta autentică. Delicioase și foarte pufoase

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?
Desert ca la mama acasă

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

Urmatorul Articol
Efectele uluitoarea pe care le au fructele și legumele care cresc în serele fără pământ asupra organismului nostru. Nu o să îți vine a crede

Efectele uluitoarea pe care le au fructele și legumele care cresc în serele fără pământ asupra organismului nostru. Nu o să îți vine a crede

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version