vineri, 2 iunie 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Prăjitura ,,tăvălită” după rețeta bunicii

Prăjitura ,,tăvălită” după rețeta bunicii

Prăjitura ,,tăvălită” după rețeta bunicii

Prăjitura ,,tavalita” este foarte gustoasa si este recomandata si copiilor. Prajiturile preparate in casa sunt mult mai sanatoase decat cele cumparate de la magazin, dar chiar si asa nu trebuie consumate fără limită.

Ingrediente pentru blat: 300 g zahar, 50 ml ulei, o lingura miere, 2 pliculeţe amoniac, o lingura oțet
250 ml apa, 500 g faina, un pliculeț zahar vanilat, coaja de lamaie, un plic nuca de cocos

Vezi și...

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Ingrediente pentru glazura de ciocolata: 300 g zahar, 150 ml ulei, 5 linguri apa, 3 linguri cacao, 3 lingurițe esența rom

Mod de preparare:
Se pune o cantitate mica de faina intr-un vas si se amesteca impreuna cu amoniacul stins cu oţet. Se inglobeaza zaharul si zaharul vanilat, uleiul, mierea, apa si coaja de lamaie si se amesteca bine. La final, se adauga faina, amestecand, pana ce compoziția capata consistenţa unei smantani groase.
Aluatul obținut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 35-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate blatul si se lasa la racit.
Intre timp, se prepara glazura de ciocolata: se pun pe foc, mai intai, apa, uleiul si zaharul. Cand au dat in clocot, se adauga cacaua si romul si se amesteca bine, astfel incat sa nu existe cocoloase de cacao. Se da glazura de o parte si se lasa sa se raceasca.
Blatul racorit se taie cuburi potrivite ca marime care se trec pe rand prin glazura, apoi se tavalesc prin nuca de cocos

 

Vezi si reteta pentru prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone:

Ingrediente:12 portii
pt blat: 5 albusuri de ou, 100 gr zahar, 1 praf de sare, 100 gr migdale macinate, zeama de la o limeta si o portocala, 3 linguri faina, 1 lingura praf de copt
Pentru crema de lamaie: 200 gr unt cu 80% grasime, 500 ml lapte, 2 linguri faina+1 lingura amidon alimentar, 6 linguri zahar, zeama de la 1 lamaie, 1 fiola esenta de lamaie
Pentru crema de mascarpone: 300 ml smantana pt frisca, 1 cutie mascarpone 250 gr, 100 gr zahar pudra
Pentru decor: coaja rasa de lamai si portocala

Mod de preparare:

Pentru blat: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si continuam mixarea pana albusurile se tin bine de tel. Adaugam zeama de lamaie si portocala si mixam pana se incorporeaza. Separat, amestecam faina cu migdalele macinate si praful de copt si le incorporam si pe acestea in bezeaua de albusuri. La urma adaugam si coaja confiata de limeta. Punem aluatul rezultat, in tava tapetata cu hartie de copt. Se pune la copt, in cuptorul preincalzit la 180 grade C.
Pentru crema de lamaie: punem la fiert 300 ml lapte cu zaharul intr-o craticioara cu fundul dublu. Restul de 200 ml lapte il amestecam cu faina si amidonul. Cand laptele da in clocot, adaugam si laptele amestecat cu faina si amestecam cu telul sa nu se faca cocoloase si sa nu se prinda de fundul vasului. Lasam crema, care arata ca o budinca, la racit. Mixam untul spuma si adaugam treptat peste crema fiarta. La final, adaugam dupa gust, esenta si zeama de lamaie. Punem crema de unt peste blatul racit si dam la frigider pt 1 ora.
Pentru crema de mascarpone: mixam smanatana pt frisca impreuna cu zaharul, iar cand aceasta se tine de tel, treptat punem si mascarponele. Crema de mascarpone se pune peste cea de unt, dupa ce aceasta s-a intarit la frigider. Pe deasupra, trasam linii cu o furculita si radem coaja de lamaie si portocala. Dam la frigider pt 1-2 ore inainte de a fi servita. Pofta buna!!

 

 

 

Sursa: retetepractice.ro

culinar.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Cel mai bun tort fără coacere, ideal pentru familie și prieteni

Urmatorul Articol

Cum să faci compot de caise ca în copilărie

Articole Similare

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Tort de bezea cu mere
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim
Desert ca la mama acasă

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim

Desert ca la mama acasă

Clătite poloneze, rețeta autentică. Delicioase și foarte pufoase

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?
Desert ca la mama acasă

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată
Desert ca la mama acasă

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată

Urmatorul Articol
Cum să faci compot de caise ca în copilărie

Cum să faci compot de caise ca în copilărie

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Banii  intra direct pe card peste doua zile pentru milioane de romani
Generale

Banii  intra direct pe card peste doua zile pentru milioane de romani

Anunțul zilei în România! Se dau bani de la Guvern! Sumele vor intra direct pe cardurile beneficiarilor. Este vorba despre...

Citeste mai mult
3 mâncăruri tradiționale pe care să le deguști în Buzău

3 mâncăruri tradiționale pe care să le deguști în Buzău

Vestea cumplită a diminetii… Din păcate e adevărat 

Vestea cumplită a diminetii… Din păcate e adevărat 

„Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:

„Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:

De ce nu se mărită Gina Pistol cu Smiley. De „vină” e fostul logodnic al vedetei de la Antena 1

De ce nu se mărită Gina Pistol cu Smiley. De „vină” e fostul logodnic al vedetei de la Antena 1

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version