Oul este unul dintre alimentele cele mai consumate din toata lumea si de asemenea unul dintre cele mai controversate alimente. Este normal sa vedem persoane care nu vor sa consume ou, din pricina colesterolului, multi ani la rand vehiculizandu-se ca ar contribui la cresterea acestuia.
Cu toate acestea, este demonstrat ca este foarte sanatos consumul de oua, continand proteine minerale si vitamine, care aduc beneficii considerabile organismuului.
Acum, una dintre dilemele cele mai importante in ceea ce priveste ouale, este cat de sigure si sanatoase sunt pentru a le consuma, pentru ca se stie ca atunci cand trece un timp peste ele nu mai sunt la fel de gustoase si chiar pot face rau organismului.
Dupa trecerea timpului sau pastrarea neadecvata a oualelor, sanatatea iti poate fi compromisa , asa ca urmareste aceste sfaturi pentru a idfentifica daca un ou este proaspat sau nu:
Coaja oualelor este destinata pentru protectia oualelor de contaminarea cu microorganisme, care sunt foarte comune atunci cand ouale nu sunt pastrate in conditii optime.
In multe cazuri, coaja se transforma intr-o sursa de contaminare pentru noi, dezvoltandu-se pe aceasta diverse bacterii. De aceea, trebuie sa ne asiguram ca ouale sunt tinute si pastrate in cele mai bune conditii pentru a intruni urmatorii factori: Coaja trebuie sa fie curata, cand agiti oul nu trebuie sa sune ca si cum ar avea lichid in interior. Baga oul intr-un vas cu apa, si daca ramane la fund inseamna ca este proaspat, iar daca se ridica, trebuie neaparat sa il arunci. Galbenusul nu trebuie sa fie rupt, si trebuie sa luceasca, avand o culaore de oranj si nici sa elimine mirosuri ciudate.
Pentru o mai buna pastrare, se recomanda sa le lasati in cartoanele lor la o temperatura scazuta. Produsele care contin ou, se recomanda sa fie pastrate in locuri ermetice si sa fie mancayte in maxim 3 zile.
De asemenea grosimea cojii ne arata daca gaina a fost hranita corespunzator sau nu. Daca un ou se crapa cu usurinta, nu il cumpara.Un ou sanatos nu se sparge atat de usor,