Ananasul este un fruct remarcabil datorită aromei sale, dulci și exotice, dar şi datorită faptului că este unul dintre cele mai sănătoase alimente.Ananasul facilitează digestia, protejează ficatul iar sucul său are un efect antihelmintic, ajutând la eliminarea viermilor intestinali. Iată şi alte efecte benefice pe care le areAjută digestia şi are efecte antiinflamatoare;Întăreşte sistemul imunitar; Conţine o enzimă specifică, numită bromelaina, supranumită şi “enzima care mănâncă grasime”;Dacă aveţi tensiune arterială ridicată, reţineţi că substanţele conţinute în ananas au proprietatea de a normaliza tensiunea şi reduc coagularea sângelui, prevenind formarea cheagurilor de sânge; Oferă un plus de energie datorită conţinutului de mangan, Protejează ficatul;Puterea antioxidantă a ananasului întârzie îmbătrânirea;
Contribuie la eliminarea toxinelor prin urină, împiedicând apariţia bolilor de rinichi;Previne diabetul: consumat frecvent, reduce nivelul zahărului în sânge;Favorizează diureza;Protejează împotriva radicalilor liberi, ţinând la distanţă bolile cardiovasculare. Fiecare porţie în plus de fructe şi legume adaugată în regimul alimentar zilnic îţi reduce riscul de apariţie a bolilor de inimă şi a cancerului;Asigură o digestie perfectă, datorită conţinutului ridicat de fibre; Cuprul conţinut de fruct are un rol-cheie în menţinerea sănătăţii oaselor. Cercetările au arătat că persoanele care au o dietă bogată în cupru se confruntă mai puţin cu pierderea densităţii osoase, având şi un risc mai scăzut de osteoporoză;Previne placa dentară şi apariţia bolilor gingiilor, deoarece este bogat în vitamina C;Previne degenerescenţa maculară.
Ananasul este o sursă bogată de:vitamina C, 100 de grame de fruct conţinând 40% din doza zilnică recomandată; mangan, 100 de grame de fruct depaşind doza zilnica necesară, care este de 2-3 miligrame.În componenţa pulpei de ananas intră o multime de alte vitamine: PP, B1, B2, B9, A, sodiu, calciu, potasiu, cupru, magneziu, fier, iod, fosfor, macro şi microelemente.