joi, 30 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Fel principal » Urechi de lemn cu piept de pui și legume

Urechi de lemn cu piept de pui și legume

Urechi de lemn cu piept de pui și legume
https://femina.ro/wp-content/uploads/2018/05/Urechi-de-lemn.mp4

 

Ingrediente: 40 gr urechi de lemn deshidratate,200 gr piept de pui, 1 morcov, 1 ardei gras verde,1 ardei capia,3 căței de usturoi, semințe de ardei,3 linguri sos de soia, 2 linguri oțet de orez, 1 linguriță zahăr brun, 3 linguri ulei.

Vezi și...

3 mâncăruri tradiționale pe care să le deguști în Buzău

3 mâncăruri tradiționale pe care să le deguști în Buzău

Cum să faci trecerea la cosmeticele bio? Top 5 sfaturi utile

Cum să faci trecerea la cosmeticele bio? Top 5 sfaturi utile

Mod de preparare:

Începem cu urechile de lemn. Dacă veți folosi urechi de lemn deshidratate, ele trebuie hidratate înainte de a le găti. Se lasă în apă rece pentru cel puțin 20 de minute.Se încinge uleiul într-un wok și frigem rapid usturoiul și semințele de ardei iute.Când își formează acea crustă deasupra, usturoiul se scoate din wok și se frige carnea care a stat la marinat în sosul de soia, la frigider pentru 1 oră.Când carnea s-a strâns și a început să se rumenească se scoate din wok și se adaugă legumele tăiate și urechile de lemn deshidratate și scurse bine de apă.
Le călim pentru 3-4 minute, la foc iute, astfel încât să rămână ușor crocante. Se adaugă apoi usturoiul, carnea și oțetul amestecat cu zahărul brun. 2 minute vor fi suficiente pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Se servește cald, cu orez fiert sau cu paste de orez.
Pofta buna!

Sursa: sursazilei.ro

Vezi reteta pentru galbiori cu usturoi:

Gălbiori la tigaie cu usturoi și pătrunjel, ți se topesc în gură

Astazi iti oferim o reteta exceptionala de ciuperci pleutrotus cu usturoi si patrunjel. Este usor de preparat, rapid si gustoasa. Este versatila, o puteti folosi in diverse combinatii si cu diferite garnituri dupa preferinta.

Ingrediente:

500 g ciuperci pleurotus, 6-7 linguri de ulei de masline, 2-3 catei de usturoi, sare, piper,patrunjel proaspat

Ciupercile curatate le-am trecut printr-un jet rapid de apa rece,apoi le-am lasat sa se scurga bine si le-am taiat bucati.Se pun intr=o tigaie impreuna cu uleiul de masline,sare si piper si se calesc la foc mediu,acoperit timp de vreo 15 minute.
Dupa aceea am adaugat usturoiul trecut prin presa si am amestecat bine sa se imprastie aroma.
De asemeena se pot pune la cuptor unse cu ulei si mujdei. Ies delicioase si pe gratar, depinde de fiecare ce are la indemana si cum prefera sa le serveasca.
Se pot servi cu mamaliguta, salata verde sau simple. Sunt satioase, sanatoase si foarte gustoase!

Vezi si reteta pentru Galbiori la tigaie:
ngrediente pentru prepararea galbiorilor la tigaie:500 g ciuperci, 70 g ulei, 4 catei de usturoi, sare, piper, patrunjel

Mod de preparare:Se curata si se spala ciupercile, apoi se taie felii. Uleiul se pune intr-o tigaie la incins, iar cand acesta incepe sa sfaraie se pun ciupercile si se lasa la calit, se potriveste cu sare si piper si se adauga usturoiul pisat.
Se lasa sa scada sosul putin, iar la sfarsit se presara patrunjelul proaspat tocat. Se serveste cu mamaliguta sau cu paine.
Cu siguranta acst preparat rapid si exagerat de bun iti va ramane in gand pana data viitoare cand il vei gati!

Sursa poza:mancarurisimple.blogspot.ro

Vezi si retea pentru placinta cu ciuperci si cartofi:

Iată cum se prepară una dintre cele mai gustoase și consistente plăcinte:

Ingrediente:1 pachet foi de plăcintă de post

Pentru umplutură:
4-5 cartofi, 200 g ciuperci, 1 morcov fiert, 1 fir de praz (partea albă), 6 linguri ulei, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, nucşoară, sare, piper.

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în coajă, se scurg şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă, se taie cubuleţe, se rade morcovul pe răzătoarea mare, se taie prazul rondele, ciupercile se feliază şi se călesc toate în trei linguri de ulei bine încins, până se înmoaie. Se pun mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt şi se condimentează cu nucşoară, sare şi piper, după gust. Se lasă apoi să se răcească.

Se aşază câte trei foi de plăcintă pe masă, se pune umplutură de legume, se rulează şi se aşază plăcinta de post cu ciuperci, praz şi cartofi într‑o ­tavă unsă cu ulei. Se procedează la fel şi cu restul ingredientelor. Se ung deasupra cu ulei şi se coc circa 20 de minute în cuptorul preîncălzit. Se servesc calde sau reci, presărate cu mărar ­verde. Îţi poţi invita cei mai buni prieteni la o delicioasă plăcintă de post cu ciuperci, praz şi cartofi.

Vezi si reteta pentru Spanakopita de post:

Pentru că sunt o fană a spanacului, astăzi am pregătit o rețetă de plăcintă cu spanac și tofu, perfectă pentru cei care doresc să mănânce mai sănătos, dar în același timp gustos. Iată de ce ai nevoie pentru a prepara spanakita de post:

Ingrediente:

1 kg spanac proaspat, 500 g tofu simplu in saramura, 1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa mare taiata marunt, 1 legatura de patrunjel tocat, 1 lg seminte de chia rasnite (sau seminte de in rasnite) si amestecate apoi cu 1/4 cana de apa (inlocuitor pt oua), ulei de masline, 1 pachet foi de placinta de post, optional sare.

Mod de preparare:
Spanacul se curata, se spala si se fierbe aproximativ 5 minute. Se scurge de apa, se lasa la racit, apoi se toaca marunt.
Ceapa taiata, tofu faramitat, patrunjelul, semintele de chia (transformate intr-o pasta de consistenta albusului de ou) si spanacul tocat se amesteca intr-un bol.
Intr-o tava (eu am folosit tava mare a aragazului) se suprapun foi de placinta unse cu ulei de masline. Se pune umplutura, se niveleaza si se continua cu foile unse si suprapuse. Ultima foaie se va unge cu ulei.
Placinta se taie felii si se da la cuptor la 180 grade C pentru 30-35 minute sau pana cand este rumena.
Se consuma calda sau rece cu salate sau rosii alaturi.

Sursa: clickpoftabuna.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Pizza de casă cu carne de pui

Urmatorul Articol

Saramură de pui

Articole Similare

Făcea dragoste cu iubitul când a auzit o trosnitură puternică. S-a înroșit de rușine și a fugit imediat la baie. Uite ce a pățit, iubitul ei a rămas fără cuvinte: ,,De 20 de ori în fiecare zi mi se…”
Sănătate

Făcea dragoste cu iubitul când a auzit o trosnitură puternică. S-a înroșit de rușine și a fugit imediat la baie. Uite ce a pățit, iubitul ei a rămas fără cuvinte: ,,De 20 de ori în fiecare zi mi se…”

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie
Fel principal

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Papricaș de pui tradițional
Fel principal

Papricaș de pui tradițional

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval
Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Salată de ton cu cartofi copți și porumb
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Chifteluțe de pește cu usturoi verde
Fel principal

Chifteluțe de pește cu usturoi verde

Urmatorul Articol
Saramură de pui

Saramură de pui

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version