Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Cum se prepară melcii cu nucă și scorțișoară. Mirosul de sărbătoare este acum în casa ta

Cum se prepară melcii cu nucă și scorțișoară. Mirosul de sărbătoare este acum în casa ta

Aceasta reteta este imprumutata de la mama mea siceruta de cand eram mica. Imi placeau asa de mult incat am zis ca atunci cand voi fi mare am s-o fac copiilor mei. Si asa a fost.
Iata de ce ai nevoie pentru a prepara melcii cu nuca si scortisoara: 2 ouă, 1 cub de drojdie, 125 g unt (o altă lingură pentru după), 1 cana de lapte proaspăt (aproximativ 150 ml este a mea), 1 plic mic de scorțișoară, 200 de grame de nuci, 6 linguri de zahar, dar am pus mai puțin în sirop :), 600 de grame de făină (aproximativ), 1 lingurita de sare.
Mod de preparare:

 

Intr-un bol se cerne faina. Se amesteca cu sarea si zaharul.
Separat se pune intr-o craticioara 250 ml lapte caldut si se amesteca cu putin zahar si faina, apoi se zdrobeste drojdia. Se amesteca putin si se lasa la dospit. Se toarna peste faina, se adauga oule batute si uleiul. Laptele sa fie la indemana, usor incalzit. Se amesteca toate la un loc si in functie de cat este cazul se adauga putin cate putin laptele pana se obtine un aluat bun de framantat. Se framanta aluatul pe masa de lucru pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Se imparte in doua. Se ia o bucata si se intinde pe masa de lucru in forma dreptunghiulara cu o grosime de cca 0. 5 cm. Se unge cu untul lasat la temperatura camerei. Se presara deasupra nuca macinata, apoi zahar si la sfarsit scortisoara. Se ruleaza strans pe lungime apoi se taie rondele de cca 5 cm. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pastrand putina distanta intre ele si se lasa sa creasca o jumatate de ora.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute. Inainte cu aproximativ 10 minute, se scot si se ung cu oul batut cu lapte. Cand s-au rumenit frumos deasupra, se scot si se lasa sa se raceasca.
La fel se procedeaza si cu restul aluatului.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 26 de bucati.
Se servesc atat calde cat si reci.
Se poate injumatati cantitatea.
Nuca si zaharul se poate pune mai multa sau mai putina in functie de gusturi.

  • Tragedie aviatică în Italia! Niciun pasager nu a supraviețuit prăbușirii avionului
  • Schimbare importantă pentru șoferi: Cei cu două mașini vor plăti o nouă taxă obligatorie
  • Șoc total pentru cei de la Visuri la cheie, după ce au vizitat o familie pe care a ajutat-o acum 6 ani. Ce au descoperit
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

 

Vezi si reteta pentru chef in forma de steluta:

  • Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030
  • Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească
  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Partea fabuloasa a acestui chec este ca desi este de post, checul steluta este pufos si foarte bun, un desert pe care ti-l recomandam ori de cate ori ai pofta de un dulce sanatos. Daca stelutele sunt potrivite pentru acest sezon, poti pastra reteta si schimbi doar forma. APoti opta sa il pastrezi si la frigider si atunci cand ai musafiri sau pofta de ceva dulce si bun sa il servesti, pentru ca un dulce sanatos preparat in casa nu se compara cu niciunul cumparat. Daca respecti reteta de mai jos, poti servi de asemenea persoanele care nu au voie sa consume gluten, fiind altfel un plus pentru care este bine sa il prepari chiar la tine acasa. Economiseste bani de sarbatori cumparand produse din comert cu specific de sarbatoare si fa-le o surpriza celor dragi tie, oferindu-le din inima un chec delicios preparat chiar la tine in cuptor cu ingrediente de cea mai buna calitate.

Iata de ce ai nevoie:

Ingrediente: 6 linguri de zahar, 6 linguri de ulei, 1 1/2 pahar de suc de portocale proaspat stors, 1 1/2 pahar de faina fara gluten, 1 pliculet de praf de copt fara gluten, zahar pudra si cacao pentru decor.

Mod de preparare: Amesteca toate ingredientele intr-un bol pana obtii un aluat omogen, iar apoi toarna amestecul intr-o forma de copt. Pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute. Las-o sa se raceasca, iar apoi orneaz-o dupa preferinta.

Daca ti-a palcut aceasta reteta simpla, recomand-o si prietenilor!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Varză cu orez și copănele de pui, o combinație tradițională delicioasă. Orice gospodină trebuie să o încerce

Varză cu orez și copănele de pui, o combinație tradițională delicioasă. Orice gospodină trebuie să o încerce

Supă de roșii cu găluște de post

Supă de roșii cu găluște de post

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate
Actualitate

Vene Vizibile: Când Sunt Normale și Când Semnalează o Problemă de Sănătate

Citeste mai multDetails
9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului
Actualitate

9 semne vizibile la nivelul picioarelor care pot indica probleme ale ficatului

Citeste mai multDetails
Pancreasul: rol, funcții și semne care indică probleme de sănătate
Actualitate

Pancreasul: rol, funcții și semne care indică probleme de sănătate

Citeste mai multDetails
Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
Actualitate

Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului

Citeste mai multDetails
3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
Actualitate

3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact