miercuri, 29 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Fel principal » Varză cu orez și copănele de pui, o combinație tradițională delicioasă. Orice gospodină trebuie să o încerce

Varză cu orez și copănele de pui, o combinație tradițională delicioasă. Orice gospodină trebuie să o încerce

Varză cu orez și copănele de pui, o combinație tradițională delicioasă. Orice gospodină trebuie să o încerce

O rețeta care sa te scoata din cotidianul retelor tale, o combinatie de alimente care te va incanta din prima. Uite cat de bine merg aceste ingrediente impreuna. Secretul gatitului sta in multitudinea variantelor in care poti aservi diverse alimente. Pentru varza cu orez si carne de pui ai nevoie de:

Ingrediente: 1,5 kg varza murata sau 2,5 kg varza dulce, 7 ciocanele (pulpe inferioare), 1 cana de orez, 200 ml suc de rosii (sau pasta de tomate diluata), 50 ml de ulei, cimbru, busuioc (optional) piper, ceva sare

Vezi și...

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cum să îți prepari berea acasă. O rețetă de pe vremea străbunicului meu. Mulți au insistat să le dau această rețetă

Cum să îți prepari berea acasă. O rețetă de pe vremea străbunicului meu. Mulți au insistat să le dau această rețetă

Mod de Preparare:

Varza se lasa cu o seara inainte intr-un vas cu apa pentru dezacrire/desarare ( daca aveti varza dulce, doar o curatati si o spalati). Am scurs foarte bine varza si-am taiat-o fideluta , da’ fideluta, am condimentat-o cu piper si-am aromatizat-o cu cimbru din belsug si-un pic de busuioc(mie-mi place) ; am omogenizat bine totul, am adaugat orezul spalat, si sucul de rosii. Am lasat totul sa se imprieteneasca si am luat pulpele la spalat si curatat si le-am condimentat cu piper, ceva concentrat se legume si un pic de boia dulce .
Intr-o tava destul de incapatoare am turnat uleiul, am asezat amestecul de varza cu orez, in care am ,,ingropat” copanelele si-am dat la cuptor ptr … 3 (trei) ore , la doar 170 de grade; nu, n-a fost prea mult timp, tava fiind neacoperita.
Pofta buna!

Sursa:retete-de-mancaruri.blogspot.ro

 

Vezi si reteta pentru rulada de porc umpluta cumere, prune si cuscus:

Pentru ca sarbatorile se apropie cu pasi repezi, astazi ti-am pregatit un preparat pe care sa il servesti impreuna cu cei dragi la masa de sarbatori, este deosebit de gustos si cu siguranta ii vei surprinde pe toti cei dragi.  Ai nevoie de: 2 kg carne de porc dezosată, 1 lingură de ulei de măsline, 2 lingurițe de semințe de fenicul, 2 lingurite de sare de mare,  6 mere, 1/4 cană (60ml) sirop de arțar

Pentru umplutură: 1 lingură de ulei de măsline, 1 ceapa, tocat marunt, 1 cană (250ml) apă sau zeamă de pui, 1 cană (190g) cușcuș, 1 cană (180g) prune prăjite, tocate marunt, 1/2 ceasca (75g) fistic, tocat marunt, 1 lingură de salvie tocată

Mod de preparare:

Așezați carnea de porc, cu fața in sus, pe o suprafață de lucru curată. Utilizați un cuțit ascuțit pentru a marca suprafata la intervale de 1 cm, tăind adânc în stratul de grăsime. Întoarceți carnea de porc și efectuați o tăietură adâncă de 5 cm sub grasimea cărnii, pentru a crea o cavitate pentru umplutură. Adaugati umplutura în cavitate. Rolați carnea de porc pentru a închide umplutura și utilizați ața de bucătărie pentru a lega la intervale de 2 cm pentru a fi siguri ca rulada este bine stransa.

Așezați carnea de porc într-o tavă mare. Se unge cu ulei și se presară cu semințe de fenicul și sare. Folosiți-vă mâinile pentru a asezona carnea cu condimente și ulei. Preparati în cuptor sau gratar timp de 30 de minute la 220 de grade. Reduceți temperatura la 190 ° C și lasati la cuptor încă 45 de minute.

Așezați merele în jurul carnii de porc și înmuiați cu sirop de arțar. Se frige pentru încă 15 minute sau până când carnea de porc este gătită și merele sunt coapte. Scoateți din cuptor. Se acoperă cu folie și se lasă 15 minute pentru a se odihni. Așezați-o pe o tăviță de servire și tăiați în felii pentru a servi. Cu acest preparat, in caa va mirosi cu siguranta a sarbatori fericite!
Pofta buna alaturi de cei dragi!

Sursa: Sursa: bucatarul.tv

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Cum se prepară melcii cu nucă și scorțișoară. Mirosul de sărbătoare este acum în casa ta

Urmatorul Articol

Supă de roșii cu găluște de post

Articole Similare

Papricaș de pui tradițional
Fel principal

Papricaș de pui tradițional

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval
Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Salată de ton cu cartofi copți și porumb
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Chifteluțe de pește cu usturoi verde
Fel principal

Chifteluțe de pește cu usturoi verde

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie
Desert ca la mama acasă

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios
Fel principal

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios

Urmatorul Articol
Supă de roșii cu găluște de post

Supă de roșii cu găluște de post

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version