Slanina de casă reprezintă un deliciu culinar cu o tradiție bogată și o istorie îndelungată in tara noastra.
De-a lungul secolelor, a fost pregătit cu migală de gospodine în propriile gospodării.
Recomandăm să renunți la salamurile afumate din comerț în favoarea acestui preparat natural și delicios făcut acasă.
- Știați că, dacă mâncați pipote de pui, nu mai este nevoie să luați…
- Vladimir Putin a luat o decizie crucială. Anunțul care face înconjurul lumii
- lau kefir şi 2 doua oua fac placintele în 15 minute: soțul le comandă în fiecare zi și nu se îngraşă. Rețeta care a doborât toate recordurile de simplitate în preparare
Nu este necesar niciun aparat special pentru afumat carne. Cu ingrediente simple și ușor accesibile oricuui, vei obține o slanina aromată și deosebit de savuroasă.
Lista de ingrediente slanina :
1 kg slănină cu straturi de carne
2 căpățâni de usturoi
3 linguri de piper negru măcinat
PENTRU SARAMURĂ aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
Coji de ceapă (2 mâini)
5 prune uscate
2 frunze de dafin
200 g sare
2 linguri zahăr
1 litru apă
Mod de preparare slanina de casa:
Într-o cratiță, combinați toate ingredientele pentru saramură. Puneți cratița pe foc și aduceți saramura la punctul de fierbere.
Spălați bine slănina și uscați-o cu grijă pe un prosop de hârtie. Tăiați slănina în 2 bucăți mai mici.
Plasați slănina în cratița cu saramură. Fierbeți-o la foc moderat timp de 25 de minute.
Îndepărtați cratița de pe foc și lăsați slănina să se răcească peste noapte, fără a o scoate din saramură.
Curățați usturoiul și pisați-l împreună cu piperul negru măcinat.
Scoateți slănina din saramură și uscați-o din nou pe un prosop de hârtie. Frecați-o bine cu usturoiul.
Înfășurați slănina în folie alimentară și depozitați-o la frigider. Poate fi păstrată în aceste condiții timp de cel mult 7 zile.
Pentru păstrare mai îndelungată, puteți să o congelați.
Poftă bună si spor la gatit slanina de casa