Desi noi, romanii, suntem un popor iubitor de multa carne de porc, mai sunt printre noi si iubitori de carne de pasare sau vita, moticul fiind fie de restrictii alimentare, grasimi sau pur si simplu prefera alt tip de carne. Astazi te invatam cum sa prepari carne de vita la grill cu sos de gorgonzola si legume, o bunatate de preparat care ti se topeste in gura si iți asigura o masa festiva memorabila. Iata de ce ai nevoie: 3 bucati de steak de vita (acest numar variaza in functie de numarul de persoane), 500 de grame de ciuperci, 150 de grame de gorgonzola, 2 ardei grasi galbeni, smantana pentru gatit, frunze de rucola .
Mod de preparare: taie legumele in bucati similare si unge bucatile de carne cu putin ulei de masline. Intr-o tigaie grill *daca detineti) sau clasica frige bucatile de carne pe o parte si pe alta pana se patrund foarte bine, dar sa nu se arda.Intre timp , caleste intr-o lingura de ulei de masline legumele taiate pana se inmoaie. Scoate-le din tigaie si adauga gorgonzola si las-o pana se topeste. Toarna deasupra smantana pentru gatit, amesteca pana se omogenizeaza si se creaza un sos consistent. Poti adauga bucatile de vita in acest sos delicios, sau le poti servi alaturi. Camd toate acestea sunt pregatite, nu iti ramane decat sa faci o combinatie delicioasa intre friptura, legume si sosul de gorgonzola. Merita servit de sarbatori, inclusiv la masa dintre ani.
Pofta buna!
Vezi si reteta pentru carne de vita cu legume:
O reteta rapida, dar savuroasa, datorita combinatiei de ingrediente care ofera un gust deosebit. Se prepara in aproximativ 30 de minute,este sanatoasa si foarte colorata! Iata de ce ai nevoie:
INGREDIENTE: 500 gr carne vita ( o carne moale care nu are nevoie de gatit mult), 1 ardei verde, 1 ardei rosu, 1 ardei galben, 1 ceapa mare, condimente pentru mancare mexicana ( la noi se gaseste in magazine sau raioane speciale internationale), 2 rosii, foarte putin tabasco (sos ardei rosii), 4 lipii, putin ulei masline.
Mod de preparare:Taiem pe lung ardeii, ceapa si carnea (felii subtiri), intr-o cratita (cum sunt cele pentru gratar) punem putin ulei si ingredientele de mai sus pana se rumenesc bine si iese apa din ele, aproximativ 15 minute, apoi turnam condimentele speciale si lasam la foc moale in jur de 10 min.
Taiem rosiile in cubulete mici, adaugam foarte putin ulei si sare, si foarte putin tabasco si piper!
Incalzim lipiile la microunde si le mancam fie separat, fie invelim amestecul de carne cu legume in lipie.
Pofta buna!
Sursa: bucataras.ro