Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Friptură de vită în sos gorgonzola cu legume, un preparat festiv cu care să îi surprinzi pe cei dragi

Friptură de vită în sos gorgonzola cu legume, un preparat festiv cu care să îi surprinzi pe cei dragi

Desi noi, romanii, suntem un popor iubitor de multa carne de porc, mai sunt printre noi si iubitori de carne de pasare sau vita, moticul fiind fie de restrictii alimentare, grasimi sau pur si simplu prefera alt tip de carne. Astazi te invatam cum sa prepari carne de vita la grill cu sos de gorgonzola si legume, o bunatate de preparat care ti se topeste in gura si iți asigura o masa festiva memorabila. Iata de ce ai nevoie: 3 bucati de steak de vita (acest numar variaza in functie de numarul de persoane), 500 de grame de ciuperci, 150 de grame de gorgonzola, 2 ardei grasi galbeni, smantana pentru gatit, frunze de rucola .

Mod de preparare: taie legumele in bucati similare si unge bucatile de carne cu putin ulei de masline. Intr-o tigaie grill *daca detineti) sau clasica frige bucatile de carne pe o parte si pe alta pana se patrund foarte bine, dar sa nu se arda.Intre timp , caleste intr-o lingura de ulei de masline  legumele taiate pana se inmoaie. Scoate-le din tigaie si adauga gorgonzola si las-o pana se topeste. Toarna deasupra smantana pentru gatit, amesteca pana se omogenizeaza si se creaza un sos consistent. Poti adauga bucatile de vita in acest sos delicios, sau le poti servi alaturi. Camd toate acestea sunt pregatite, nu iti ramane decat sa faci o combinatie delicioasa intre friptura, legume si sosul de gorgonzola. Merita servit de sarbatori, inclusiv la masa dintre ani.

Pofta buna!

  • Situație tensionată la frontieră: autoritățile au activat toate structurile operative
  • Semnul de alarmă al cancerului de colon pe care nu trebuie să îl ignori. Când e cazul să mergi urgent la medic
  • Românii primesc încă o zi liberă! Decizia tocmai a fost anunțată
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Vezi si reteta pentru carne de vita cu legume:

O reteta rapida, dar savuroasa, datorita combinatiei de ingrediente care ofera un gust deosebit. Se prepara in aproximativ 30 de minute,este sanatoasa si foarte colorata! Iata de ce ai nevoie:

  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • Pensionarii vor primi ajutorul de 400 de lei înainte de Paște 2025
  • Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

INGREDIENTE: 500 gr carne vita ( o carne moale care nu are nevoie de gatit mult), 1 ardei verde, 1 ardei rosu, 1 ardei galben, 1 ceapa mare, condimente pentru mancare mexicana ( la noi se gaseste in magazine sau raioane speciale internationale), 2 rosii, foarte putin tabasco (sos ardei rosii), 4 lipii, putin ulei masline.

Mod de preparare:Taiem pe lung ardeii, ceapa si carnea (felii subtiri), intr-o cratita (cum sunt cele pentru gratar) punem putin ulei si ingredientele de mai sus pana se rumenesc bine si iese apa din ele, aproximativ 15 minute, apoi turnam condimentele speciale si lasam la foc moale in jur de 10 min.

Taiem rosiile in cubulete mici, adaugam foarte putin ulei si sare, si foarte putin tabasco si piper!

Incalzim lipiile la microunde si le mancam fie separat, fie invelim amestecul de carne cu legume in lipie.

Pofta buna!

Sursa: bucataras.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Rețeta pentru cel mai bun vin fiert: Ce ingrediente trebuie să adăugăm pentru un vin fiert perfect:

Rețeta pentru cel mai bun vin fiert: Ce ingrediente trebuie să adăugăm pentru un vin fiert perfect:

Beigli cu nucă și mac

Beigli cu nucă și mac

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!
Generale

„Mamă, dacă nu te sun, înseamnă că m-au spânzurat!” Acestea au fost ultimele cuvinte ale romanului condamnat la moarte in Malaezia trimise in tara!

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Misterele obiectelor găsite prin casă
Actualitate

Misterele obiectelor găsite prin casă

Citeste mai multDetails
Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan
Actualitate

Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan

Citeste mai multDetails
Capat de drum pentru Laurentiu Besu
Actualitate

Capat de drum pentru Laurentiu Besu

Citeste mai multDetails
Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă
Actualitate

Butonul mic de lângă umăr pe care aproape toți șoferii îl ignoră – și care face centura mult mai confortabilă

Citeste mai multDetails
Am zâmbit la nunta fiicei mele, deși știam că familia noastră se rupe în liniște
Actualitate

Am zâmbit la nunta fiicei mele, deși știam că familia noastră se rupe în liniște

Citeste mai multDetails
Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:
Generale

Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact