joi, 25 mai 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Fel principal » Friptură de vită în sos gorgonzola cu legume, un preparat festiv cu care să îi surprinzi pe cei dragi

Friptură de vită în sos gorgonzola cu legume, un preparat festiv cu care să îi surprinzi pe cei dragi

Friptură de vită în sos gorgonzola cu legume, un preparat festiv cu care să îi surprinzi pe cei dragi

Desi noi, romanii, suntem un popor iubitor de multa carne de porc, mai sunt printre noi si iubitori de carne de pasare sau vita, moticul fiind fie de restrictii alimentare, grasimi sau pur si simplu prefera alt tip de carne. Astazi te invatam cum sa prepari carne de vita la grill cu sos de gorgonzola si legume, o bunatate de preparat care ti se topeste in gura si iți asigura o masa festiva memorabila. Iata de ce ai nevoie: 3 bucati de steak de vita (acest numar variaza in functie de numarul de persoane), 500 de grame de ciuperci, 150 de grame de gorgonzola, 2 ardei grasi galbeni, smantana pentru gatit, frunze de rucola .

Mod de preparare: taie legumele in bucati similare si unge bucatile de carne cu putin ulei de masline. Intr-o tigaie grill *daca detineti) sau clasica frige bucatile de carne pe o parte si pe alta pana se patrund foarte bine, dar sa nu se arda.Intre timp , caleste intr-o lingura de ulei de masline  legumele taiate pana se inmoaie. Scoate-le din tigaie si adauga gorgonzola si las-o pana se topeste. Toarna deasupra smantana pentru gatit, amesteca pana se omogenizeaza si se creaza un sos consistent. Poti adauga bucatile de vita in acest sos delicios, sau le poti servi alaturi. Camd toate acestea sunt pregatite, nu iti ramane decat sa faci o combinatie delicioasa intre friptura, legume si sosul de gorgonzola. Merita servit de sarbatori, inclusiv la masa dintre ani.

Vezi și...

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Papricaș de pui tradițional

Papricaș de pui tradițional

Pofta buna!

Vezi si reteta pentru carne de vita cu legume:

O reteta rapida, dar savuroasa, datorita combinatiei de ingrediente care ofera un gust deosebit. Se prepara in aproximativ 30 de minute,este sanatoasa si foarte colorata! Iata de ce ai nevoie:

INGREDIENTE: 500 gr carne vita ( o carne moale care nu are nevoie de gatit mult), 1 ardei verde, 1 ardei rosu, 1 ardei galben, 1 ceapa mare, condimente pentru mancare mexicana ( la noi se gaseste in magazine sau raioane speciale internationale), 2 rosii, foarte putin tabasco (sos ardei rosii), 4 lipii, putin ulei masline.

Mod de preparare:Taiem pe lung ardeii, ceapa si carnea (felii subtiri), intr-o cratita (cum sunt cele pentru gratar) punem putin ulei si ingredientele de mai sus pana se rumenesc bine si iese apa din ele, aproximativ 15 minute, apoi turnam condimentele speciale si lasam la foc moale in jur de 10 min.

Taiem rosiile in cubulete mici, adaugam foarte putin ulei si sare, si foarte putin tabasco si piper!

Incalzim lipiile la microunde si le mancam fie separat, fie invelim amestecul de carne cu legume in lipie.

Pofta buna!

Sursa: bucataras.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Negresă de post după rețeta bunicii

Urmatorul Articol

Rețeta pentru cel mai bun vin fiert: Ce ingrediente trebuie să adăugăm pentru un vin fiert perfect:

Articole Similare

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval
Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Salată de ton cu cartofi copți și porumb
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Chifteluțe de pește cu usturoi verde
Fel principal

Chifteluțe de pește cu usturoi verde

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios
Fel principal

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas
Fel principal

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou
Fel principal

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou

Urmatorul Articol
Rețeta pentru cel mai bun vin fiert: Ce ingrediente trebuie să adăugăm pentru un vin fiert perfect:

Rețeta pentru cel mai bun vin fiert: Ce ingrediente trebuie să adăugăm pentru un vin fiert perfect:

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Austria – Destinația perfectă pentru schi la altitudini impresionante
Timp Liber

Austria – Destinația perfectă pentru schi la altitudini impresionante

Austria este una dintre cele mai populare destinații pentru schi din Europa. Țara oferă stațiuni montane de top, cu pârtii...

Citeste mai mult
Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate

Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate

4 lucruri de știut despre brandul Puma

4 lucruri de știut despre brandul Puma

Salam de casă , cum îl preparăm acasă din ingrediente naturale fără coloranți

Salam de casă , cum îl preparăm acasă din ingrediente naturale fără coloranți

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version