Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Gălbiori la tigaie cu usturoi și pătrunjel, ți se topesc în gură

Gălbiori la tigaie cu usturoi și pătrunjel, ți se topesc în gură

O mancare super rapida si perfecta pentru perioada postului, dar exagerat de gustoasa pentru a o servi si in restul zilelor.

Ingrediente pentru prepararea galbiorilorla tigaie:500 g ciuperci, 70 g ulei, 4 catei de usturoi, sare, piper, patrunjel

Mod de preparare:Se curata si se spala ciupercile, apoi se taie felii. Uleiul se pune intr-o tigaie la incins, iar cand acesta incepe sa sfaraie se pun ciupercile si se lasa la calit, se potriveste cu sare si piper si se adauga usturoiul pisat.
Se lasa sa scada sosul putin, iar la sfarsit se presara patrunjelul proaspat tocat. Se serveste cu mamaliguta sau cu paine.
Cu siguranta acst preparat rapid si exagerat de bun iti va ramane in gand pana data viitoare cand il vei gati!

  • Cancerul pancreatic: 10 simptome timpurii pe care nu trebuie să le treci cu vederea
  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Schimbare de ultimă oră: vârsta de pensionare suferă o nouă modificare!
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Sursa poza:mancarurisimple.blogspot.ro

Vezi si retea pentru placinta cu ciuperci si cartofi:

  • Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • O singură băutură alcoolică poate dubla riscul unui accident vascular cerebral în doar o oră
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Iată cum se prepară una dintre cele mai gustoase și consistente plăcinte:

Ingrediente:1 pachet foi de plăcintă de post

Pentru umplutură:
4-5 cartofi, 200 g ciuperci, 1 morcov fiert, 1 fir de praz (partea albă), 6 linguri ulei, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, nucşoară, sare, piper.

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în coajă, se scurg şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă, se taie cubuleţe, se rade morcovul pe răzătoarea mare, se taie prazul rondele, ciupercile se feliază şi se călesc toate în trei linguri de ulei bine încins, până se înmoaie. Se pun mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt şi se condimentează cu nucşoară, sare şi piper, după gust. Se lasă apoi să se răcească.

Se aşază câte trei foi de plăcintă pe masă, se pune umplutură de legume, se rulează şi se aşază plăcinta de post cu ciuperci, praz şi cartofi într‑o ­tavă unsă cu ulei. Se procedează la fel şi cu restul ingredientelor. Se ung deasupra cu ulei şi se coc circa 20 de minute în cuptorul preîncălzit. Se servesc calde sau reci, presărate cu mărar ­verde. Îţi poţi invita cei mai buni prieteni la o delicioasă plăcintă de post cu ciuperci, praz şi cartofi.

Vezi si reteta pentru Spanakopita de post:

Pentru că sunt o fană a spanacului, astăzi am pregătit o rețetă de plăcintă cu spanac și tofu, perfectă pentru cei care doresc să mănânce mai sănătos, dar în același timp gustos. Iată de ce ai nevoie pentru a prepara spanakita de post:

Ingrediente:

1 kg spanac proaspat, 500 g tofu simplu in saramura, 1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa mare taiata marunt, 1 legatura de patrunjel tocat, 1 lg seminte de chia rasnite (sau seminte de in rasnite) si amestecate apoi cu 1/4 cana de apa (inlocuitor pt oua), ulei de masline, 1 pachet foi de placinta de post, optional sare.

Mod de preparare:
Spanacul se curata, se spala si se fierbe aproximativ 5 minute. Se scurge de apa, se lasa la racit, apoi se toaca marunt.
Ceapa taiata, tofu faramitat, patrunjelul, semintele de chia (transformate intr-o pasta de consistenta albusului de ou) si spanacul tocat se amesteca intr-un bol.
Intr-o tava (eu am folosit tava mare a aragazului) se suprapun foi de placinta unse cu ulei de masline. Se pune umplutura, se niveleaza si se continua cu foile unse si suprapuse. Ultima foaie se va unge cu ulei.
Placinta se taie felii si se da la cuptor la 180 grade C pentru 30-35 minute sau pana cand este rumena.
Se consuma calda sau rece cu salate sau rosii alaturi.

Sursa: clickpoftabuna.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cartofi cu copănele de pui și usturoi la cuptor, un prânz tradițional cu care ne mândrim!

Cartofi cu copănele de pui și usturoi la cuptor, un prânz tradițional cu care ne mândrim!

Ce nu știai despre consumul de ceai verde. Toți iubitorii de ceai verde și de cafea trebuie să știe

Ce nu știai despre consumul de ceai verde. Toți iubitorii de ceai verde și de cafea trebuie să știe

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
Actualitate

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact