Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Guacamole de post, o sursă de sănătate și prospețime

Guacamole tradițional mexican

Guacamole este un sos preparat pe baza de avocado, originar din Mexic și datează încă din secolul 16, de pe vremea aztecilor. Cuvantul provine din două cuvinte ale limbii spaniole – aguacate și mole (avocado și sos) care la randul lor provin din limba nahuatl, de la cuvantul Ahuacamolli (ahuacatl→aguacate→avocado; molli→mole→sos).

Potrivit nutriționistilor, guacamole are o mare valoare nutritivă, deoarece avocado oferă o cantitate semnificativă de grăsimi mononesaturate și nutrienți esențiali, precum vitamine – A, B1, B3, B6, C, E, F, PP, minerale – calciu, fosfor, fier, zinc, potasiu , cupru, sodiu și magneziu, fibre și proteine, care aduc numeroase beneficii sănatății.

Ingrediente:2 avocado coapte, 1/2 ceapă roșie, tocată fin, 1 cățel de usturoi, 1 jalapeno tocat fin – ardei iute (opțional), 1/2 legătură de coriandru, Sucul de la 1/2 lămâie sau lime (după gust), Sare și piper (după gust, 2 roșii, tăiate fin

  • Elevii nu vor mai merge la cursuri vineri. Anunț important pentru toate școlile
  • Gestul neașteptat făcut de Theo Rose după anunțul despărțirii! Mărturisirea care i-a lăsat pe toți fără cuvinte
  • Schimbare majoră: 6 zile libere legale dispar din calendar începând cu 2026
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare:

Ține cât mai departe blenderul de tine. Adevăratul guacamole nu va fi niciodata blenduit, este bine să îi simți toate ingredientele.

  • Tot mai multe persoane aleg să poarte părul cărunt natural. Psihologii explică ce transmite această opțiune
  • Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
  • CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Adaugă într-un bol ceapa tăiată fin, usturoiul ras, coriandru și ardeiul. Pasează-le cu o lingură până se transformă într-un conținut suculent (pastă).

Taie avocado în jumătăți, îndepărtează sâmburele și cu o lingură scoate conținutul într-un castron. Taie-l în bucăți și amestecă-l bine.

Adaugă bucățelele de roșii, sucul de lămâie, sarea și piperul. Amestecă bine. La sfârșit adaugă amestecul de ceapă, usturoi, ardei li coriandru.

Amestecă încă puțin până când guacamole devine omogen. După ce ai terminat de preparat, îl poți pune la frigider, sau îl poți servi imediat.

Se poate servi ca mic dejun întins pe o felie de pâine integrală, îl poți consuma ca sos pentru nachos sau chiar îl poți servi împreună cu diverse tipuri de friptură, fie ea la grătar, cuptor sau tigaie.

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut, recomandă și prietenilor!

Vezi și rețeta pentru humus de casă:

Reteta de humus clasic din pasta de naut si tahini s-a nascut in orasul Cairo al secolului al XIII-lea, iar din lumea araba s-a extins pe intreg mapamondul, capatand, in functie de zona in care a patruns, valente noi si adaugandu-si ingrediente diferite, dupa specificul bucatariei locale. Noua ne place la nebunie sa o pregatim, pentru ca stim cat de sanatos este nautul si vrem sa profitam din plin de beneficiile lui. Datorita continutului de fibre si proteine este ideal pentru vegetarieni sau cei care tin post, iar gustul va cuceri pe toata lumea. Il poti manca simplu, pe felii sa paine neagra sau cu lipii libaneze, ca sa pastrezi pe de-a-ntregul specificul preparatului.

Iti aratam in continuare cum se pregateste atat reteta de humus clasic, cu pasta de susan si lamaie, cat si alte 8 variante de retete de humus internationale, toate absolut senzationale, foarte hranitoare si pline de beneficii pentru organismul tau.

Ingrediente:

1 cana de naut, 4-5 linguri seminte de susan pentru tahini, zeama de la o lamaie, 2 catei de usturoi
3 linguri de ulei de susan presat la rece sau ulei de masline, sare dupa gust

Mod de preparare:

Boabele de naut se tin la inmuiat peste noapte in apa rece inainte de preparare (de cel putin 3 ori apa fata de cantitatea de naut) pana cand se hidrateaza si se umfla. Cand te apuci de gatit, le clatesti cu apa rece si apoi le pui la fiert in aceeasi cantitate de apa ca si la inmuiere.
Nautul se lasa la fiert o ora – o ora si jumatate, pana cand boabele devin moi si pufoase.
Intre timp, pregatesti pasta de susan: semintele de susan se incing putin intr-o tigaie, la foc mic, amestecand continuu, pana cand devin usor lucioase. Fii atent si stai cu ochii pe ele, pentru ca sunt gata foarte repede. Trebuie sa ramana aurii, nu sa se rumeneasca.
Macini semintele de susan cat mai fin si apoi le amesteci bine cu o lingura de ulei.
Zdobesti usturoiul si storci lamaia.
Dupa ce s-a fiert nautul, scurgi boabele si pastrezi putin din zeama pentru a mai adauga daca humusul se dovedeste prea tare.
Pasezi boabele de naut la blender, impreuna cu pasta de susan, lamaia, usturoiul, uleiul de masline si sarea adaugata dupa gust. Daca ti se pare prea tare, mai adaugi putina zeama pentru ca humusul tau sa capete o consistenta mai cremoasa.

Vezi și rețeta pentru guacamole:

Guacamole este un sos preparat pe baza de avocado, originar din Mexic și datează încă din secolul 16, de pe vremea aztecilor. Cuvantul provine din două cuvinte ale limbii spaniole – aguacate și mole (avocado și sos) care la randul lor provin din limba nahuatl, de la cuvantul Ahuacamolli (ahuacatl→aguacate→avocado; molli→mole→sos).

Potrivit nutriționistilor, guacamole are o mare valoare nutritivă, deoarece avocado oferă o cantitate semnificativă de grăsimi mononesaturate și nutrienți esențiali, precum vitamine – A, B1, B3, B6, C, E, F, PP, minerale – calciu, fosfor, fier, zinc, potasiu , cupru, sodiu și magneziu, fibre și proteine, care aduc numeroase beneficii sănatății.

Ingrediente:2 avocado coapte, 1/2 ceapă roșie, tocată fin, 1 cățel de usturoi, 1 jalapeno tocat fin – ardei iute (opțional), 1/2 legătură de coriandru, Sucul de la 1/2 lămâie sau lime (după gust), Sare și piper (după gust, 2 roșii, tăiate fin

Mod de preparare:

Ține cât mai departe blenderul de tine. Adevăratul guacamole nu va fi niciodata blenduit, este bine să îi simți toate ingredientele.

Adaugă într-un bol ceapa tăiată fin, usturoiul ras, coriandru și ardeiul. Pasează-le cu o lingură până se transformă într-un conținut suculent (pastă).

Taie avocado în jumătăți, îndepărtează sâmburele și cu o lingură scoate conținutul într-un castron. Taie-l în bucăți și amestecă-l bine.

Adaugă bucățelele de roșii, sucul de lămâie, sarea și piperul. Amestecă bine. La sfârșit adaugă amestecul de ceapă, usturoi, ardei li coriandru.

Amestecă încă puțin până când guacamole devine omogen. După ce ai terminat de preparat, îl poți pune la frigider, sau îl poți servi imediat.

Se poate servi ca mic dejun întins pe o felie de pâine integrală, îl poți consuma ca sos pentru nachos sau chiar îl poți servi împreună cu diverse tipuri de friptură, fie ea la grătar, cuptor sau tigaie.

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut, recomandă și prietenilor!

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Copănele de pui frecate cu usturoi cu cartofi la cuptor, un preparat tradițional românesc!

Copănele de pui frecate cu usturoi cu cartofi la cuptor, un preparat tradițional românesc!

Copănele de pui frecate cu usturoi cu cartofi la cuptor, un preparat tradițional românesc!

Tocăniţa de legume cu pulpe de pui

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?
Actualitate

CCR a respins Legea! Guvernul primeste lovitura finala?

Citeste mai multDetails
Actualitate

Noi drepturi pentru angajații care lucrează în ture și pe timp de noapte – proiect de lege în dezbatere la Senat

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată
Actualitate

Alertă Sanitară în Constanța: Doi Soți, Urgență la Spital După ce au Consumat Apă Plată

Citeste mai multDetails
Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație
Actualitate

Justiție pentru Sara: Părinții, Audiați Timp de 7 Ore. Acuzații Dure la Adresa Clinicii Fără Autorizație

Citeste mai multDetails
Doi miniștri ai Guvernului, demiși de Parlament
Actualitate

Doi miniștri ai Guvernului, demiși de Parlament

Citeste mai multDetails
Actualitate

Ghid Complet: Pensiile de Handicap în România – 3 Grade Diferite și Beneficiile Exacte (Transport, Indemnizație Însoțitor)

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact