miercuri, 29 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Placinte » Mămăligă fiartă în lapte umplută cu mozzarella și bacon, o specialitate tradițională pe care ai putea să o mănânci non-stop!

Mămăligă fiartă în lapte umplută cu mozzarella și bacon, o specialitate tradițională pe care ai putea să o mănânci non-stop!

Mămăligă fiartă în lapte umplută cu mozzarella și bacon, o specialitate tradițională pe care ai putea să o mănânci non-stop!

Această bunătate de mămăliguță la cuptor cu de toate o recomand cu drag. Am descoperit-o relativ curând, dar recunosc că mi-a furat mințile.

500 grame malai (grisat), 1,5 litru lapte dulce, 250 grame telemea (oaie, vaca), 250 gra cascaval(mozarella), 6 oua, 200 mililitri smantana, 200 grame bacon, 50 grame unt.

Vezi și...

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Budincă de cartofi cu unt și parmezan

Budincă de cartofi cu unt și parmezan

Mod de preparare

Taiem baconul fasii si il tragem la tigaie, in unt, pana devine putin crocant.
Fierbem laptele si la primul clocot turnam malaiul in ploaie si amestecam bine sa nu faca cocoloase. Trebuie sa ne rezulte o compozitie ca o crema. Fara a lasa la fiert, adaugam rapid in malai, ouale batute si 150 grame de cascaval. Ungem un vas de cuptor cu mult unt si turnam un strat de mamaliga. O netezim si asezam deasupra branza sfaramata, smantana, baconul prajit si restul de cascaval ras. Turnam deasupra alt strat de mamaliga si netezim.
Presaram cateva bucati de unt si dam la cuptor, la foc mic, pana se rumeneste.
Daca vasul este mai mic, se pot pune mai multe straturi de mamaliga si umplutura.
De asemenea, inainte de a da la cuptor putem pune deasupra un strat de smantana amestecata cu cascaval.

Vezi si reteta pentru Mămăliga toponită:

O masă atât de simplă, de completă, de sățioasă și, cel mai important lucru…e tradițională! Popor iubitor de mămăligă din moși-strămoși, am învățat să o gătim în câte și mai câte feluri! Toponita e venită din zona Apusenilor și îți va cuceri definitiv papilele gustative încă de la prima degustare.

Ingrediente:

500 g mălai, 180 gr cârnați (la alegere), 70 gr piept de porc afumat/bacon
200 gr brânză telemea oaie/vacă, câteva jumări, 1 ou, sare, ulei

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul.

Se pune apa cu sare la fiert. Între timp, tăiați cubulețe cărnurile și puneți-le la prăjit într-o tigaie încinsă în prealabil. Când apa dă în clocot, faceți mămăliga – la final ea trebuie să vă iasă moale. Când carnea s-a perpelit, scoateți-o într-un vas separat. Nu aruncați untura topită rămasă în tigaie de la ea! Cu ea o să ungeți tava în care veți da la cuptor toponita și, totodată, o veți folosi și la compoziție.

Puneți un prim strat de mămăligă în tavă – nu foarte gros -, iar deasupra unul de carne friptă în tigaie. Încă un strat de mămăligă, unul de brânză, puțină untură, un strat de carne, unul de mămăligă, brânză… Și tot așa, strat după strat, până ce terminați ingredientele.

De preferat ar fi ca ultimul strat să fie de mămăligă, dar dacă nu aveți îndeajuns pentru un strat, puteți combina mămăliga cu carnea. Ungeți cu un ou bătut și dați la cuptor cam 20-30 minute.

Sau, dacă doriți, puteți lăsa un ultim strat mai crocant – acela de carne.

Se servește fierbinte, cu smântână rece.

Sursa: bucataritza.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Roșiile consumate cu grăsimi, tot ce nu știai despre această combinație deosebit de sănătoasă

Urmatorul Articol

Pește gătit perfect. Cum să nu îl lipești de tigaie și să îți iasă exact ca la restaurant. Un bucătar chef dezvăluie secretul

Articole Similare

Ghiveci de legume cu piept de pui
Rețete românești

Ghiveci de legume cu piept de pui

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou
Fel principal

Cum se prepară cel mai bun macrou cu marinadă la cuptor. O rețetă perfectă pentru noaptea de Anul Nou

Cum se face șunculița țărănească de casă, un deliciu pentru micul dejun sănătos și gustos!  Niciun român nu trebuie să rateze această rețetă
Rețete românești

Cum se face șunculița țărănească de casă, un deliciu pentru micul dejun sănătos și gustos! Niciun român nu trebuie să rateze această rețetă

Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!
Antreuri

Cum se prepară toba de casă adevărată, toți românii trebuie să știe!

Clătite pufoase de casă
Desert ca la mama acasă

Cum să faci cele mai pufoase și delicioase clătite. Acest ingredient nu trebuie să lipsească sub nicio formă

Cele mai simple sfaturi pentru o friptura frageda care face orice carne sa se topeasca in gura
Rețete românești

Cele mai simple sfaturi pentru o friptura frageda care face orice carne sa se topeasca in gura

Urmatorul Articol
Pește gătit perfect. Cum să nu îl lipești de tigaie și să îți iasă exact ca la restaurant. Un bucătar chef dezvăluie secretul

Pește gătit perfect. Cum să nu îl lipești de tigaie și să îți iasă exact ca la restaurant. Un bucătar chef dezvăluie secretul

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version