Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Mămăligă fiartă în lapte umplută cu mozzarella și bacon, o specialitate tradițională pe care ai putea să o mănânci non-stop!

Mămăligă fiartă în lapte umplută cu mozzarella și bacon, o specialitate tradițională pe care ai putea să o mănânci non-stop!

Această bunătate de mămăliguță la cuptor cu de toate o recomand cu drag. Am descoperit-o relativ curând, dar recunosc că mi-a furat mințile.

500 grame malai (grisat), 1,5 litru lapte dulce, 250 grame telemea (oaie, vaca), 250 gra cascaval(mozarella), 6 oua, 200 mililitri smantana, 200 grame bacon, 50 grame unt.

Mod de preparare

  • O eroare strigătoare la cer: Decizia inexplicabilă a piloților, analizată în cazul avionului Air India prăbușit
  • Călin Georgescu rupe tăcerea: Fostul candidat lansează acuzații incendiare după apariția în fața instanței
  • George Simion surprinde scena politică cu o decizie neașteptată. Liderul AUR a luat prin surprindere pe toată lumea
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Taiem baconul fasii si il tragem la tigaie, in unt, pana devine putin crocant.
Fierbem laptele si la primul clocot turnam malaiul in ploaie si amestecam bine sa nu faca cocoloase. Trebuie sa ne rezulte o compozitie ca o crema. Fara a lasa la fiert, adaugam rapid in malai, ouale batute si 150 grame de cascaval. Ungem un vas de cuptor cu mult unt si turnam un strat de mamaliga. O netezim si asezam deasupra branza sfaramata, smantana, baconul prajit si restul de cascaval ras. Turnam deasupra alt strat de mamaliga si netezim.
Presaram cateva bucati de unt si dam la cuptor, la foc mic, pana se rumeneste.
Daca vasul este mai mic, se pot pune mai multe straturi de mamaliga si umplutura.
De asemenea, inainte de a da la cuptor putem pune deasupra un strat de smantana amestecata cu cascaval.

Vezi si reteta pentru Mămăliga toponită:

O masă atât de simplă, de completă, de sățioasă și, cel mai important lucru…e tradițională! Popor iubitor de mămăligă din moși-strămoși, am învățat să o gătim în câte și mai câte feluri! Toponita e venită din zona Apusenilor și îți va cuceri definitiv papilele gustative încă de la prima degustare.

Ingrediente:

500 g mălai, 180 gr cârnați (la alegere), 70 gr piept de porc afumat/bacon
200 gr brânză telemea oaie/vacă, câteva jumări, 1 ou, sare, ulei

  • Dragoș Anastasiu dezminte informațiile privind reducerea ajutorului de deces: „Nu s-a discutat despre tăierea acestuia”
  • Alertă în Tulcea: Mesaj RO-Alert transmis din cauza atacurilor rusești lângă granița cu Ucraina. Au fost ridicate aeronave F-16
  • Temperatura ideală în frigider vara. Ce alimente nu trebuie păstrate la rece
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul.

Se pune apa cu sare la fiert. Între timp, tăiați cubulețe cărnurile și puneți-le la prăjit într-o tigaie încinsă în prealabil. Când apa dă în clocot, faceți mămăliga – la final ea trebuie să vă iasă moale. Când carnea s-a perpelit, scoateți-o într-un vas separat. Nu aruncați untura topită rămasă în tigaie de la ea! Cu ea o să ungeți tava în care veți da la cuptor toponita și, totodată, o veți folosi și la compoziție.

Puneți un prim strat de mămăligă în tavă – nu foarte gros -, iar deasupra unul de carne friptă în tigaie. Încă un strat de mămăligă, unul de brânză, puțină untură, un strat de carne, unul de mămăligă, brânză… Și tot așa, strat după strat, până ce terminați ingredientele.

De preferat ar fi ca ultimul strat să fie de mămăligă, dar dacă nu aveți îndeajuns pentru un strat, puteți combina mămăliga cu carnea. Ungeți cu un ou bătut și dați la cuptor cam 20-30 minute.

Sau, dacă doriți, puteți lăsa un ultim strat mai crocant – acela de carne.

Se servește fierbinte, cu smântână rece.

Sursa: bucataritza.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Pește gătit perfect. Cum să nu îl lipești de tigaie și să îți iasă exact ca la restaurant. Un bucătar chef dezvăluie secretul

Pește gătit perfect. Cum să nu îl lipești de tigaie și să îți iasă exact ca la restaurant. Un bucătar chef dezvăluie secretul

Rulouri de vinete, cel mai bun preparat de sezon! Iată cum se prepară și ce ingredient trebuie adăugat

Rulouri de vinete, cel mai bun preparat de sezon! Iată cum se prepară și ce ingredient trebuie adăugat

Actualitate

Dragoș Anastasiu dezminte informațiile privind reducerea ajutorului de deces: „Nu s-a discutat despre tăierea acestuia”

Citeste mai multDetails
Actualitate

Cele 3 electrocasnice care vor fi interzise definitiv din 2025. Majoritatea românilor le au în casă!

Citeste mai multDetails
Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan
Actualitate

Lege nouă în România: Ce schimbări majore aduce actul normativ promulgat de președintele Nicușor Dan

Citeste mai multDetails
Laurențiu Duduianu, cunoscut ca Ciprian Pian, a murit în Penitenciarul Jilava. Detalii despre cauzele decesului și înmormântare
Actualitate

Laurențiu Duduianu, cunoscut ca Ciprian Pian, a murit în Penitenciarul Jilava. Detalii despre cauzele decesului și înmormântare

Citeste mai multDetails
Ilie Bolojan nu mai dorește să fie premier? Negocieri tensionate la Cotroceni pentru viitorul Guvern
Actualitate

Ilie Bolojan nu mai dorește să fie premier? Negocieri tensionate la Cotroceni pentru viitorul Guvern

Citeste mai multDetails
Temperatura ideală în frigider vara. Ce alimente nu trebuie păstrate la rece
Actualitate

Temperatura ideală în frigider vara. Ce alimente nu trebuie păstrate la rece

Citeste mai multDetails
Mărturia unui român de pe aeroportul Heathrow: „Avionul Air India era întreținut cu bandă adezivă ieftină. Am avertizat autoritățile, dar n-au făcut nimic”
Actualitate

Mărturia unui român de pe aeroportul Heathrow: „Avionul Air India era întreținut cu bandă adezivă ieftină. Am avertizat autoritățile, dar n-au făcut nimic”

Citeste mai multDetails
Blocul Național Sindical, mesaj dur către președintele Nicușor Dan: „O Românie onestă se construiește împreună cu lucrătorii, nu doar cu partidele și patronatele”
Actualitate

Blocul Național Sindical, mesaj dur către președintele Nicușor Dan: „O Românie onestă se construiește împreună cu lucrătorii, nu doar cu partidele și patronatele”

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact