joi, 30 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Diete » Mic dejun sănătos preparat în 5 minute. Consumă și tu ”alimentul creierului,, pentru o buna funcționare a întregului organism

Mic dejun sănătos preparat în 5 minute. Consumă și tu ”alimentul creierului,, pentru o buna funcționare a întregului organism

Mic dejun  sănătos preparat în 5 minute. Consumă și tu ”alimentul creierului,, pentru o buna funcționare a întregului organism

Stiai ca hrisca este un aliment care are multe beneficii asupra corpului? Pe langa faptul ca iti detoxifica organismul, hrisca te ajuta sa slabesti si sa tii la distanta multe probleme de sanatate. Iata ce presupune dieta cu hrisca, cum sa slabesti 4 kg in 2 saptamani. Hrisca tine de foame si nu ingrasa.

Intrucat imbunatateste memoria, hrisca este supranumita “alimentul creierului”.

Vezi și...

Cum se prepară ceaiul verde în mod corect. Trebuie să fim răbdători pentru a beneficia de efecte maxime.

Cum se prepară ceaiul verde în mod corect. Trebuie să fim răbdători pentru a beneficia de efecte maxime.

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Sub forma de ceai, hrisca are beneficii majore asupra sistemului respirator, iar combinatia de frunze si flori ajuta la tratarea aterosclerozei (depuneri de colesterol si calciu pe vasele de sange).

Acest aliment, la mare cautare in Bucovina, nu contine gluten si este extrem de benefic in curele de slabire.

 

Dieta cu hrisca

Pe langa faptul ca este saraca in calorii, hrisca abunda in proteine, aminoacizi, fier, magneziu, potasiu, fosfor, iod si vitaminele B1 si B6.

In timpul curei de slabire, poti sa consumi cata hrisca vrei, care se prepara astfel:seara, pune intr-un bol o cana de hrisca peste care toarna peste un pahar si jumatate de apa fiarta.

Dupa cateva minute, strecoara hrisca si mai toarna din nou aceeasi cantitate de apa. De data aceasta, trebuie sa lasi compozitia pana dimineata, in bolul acoperit.

 

Poti prepara mai multe portii de hrisca de seara pentru a avea a doua zi.

Hrisca se consuma fara condimente sau sare, insa poti adauga putin sos de soia.

Pe parcursul zilei, trebuie sa bei 1 litru de kefir (nu mai gras de 1, 6% grasime) si sa bei cel putin 2 litri de apa. Poti consuma, de asemenea, si cafea, dar nu mai mult de doua cesti, fara sa adaugi zahar.

In rest, poti consuma fructe si legume (mere, portocale, salata de varza, legume verzi la aburi-broccoli, spanac, varza de Bruxelles, mazare)

Ultima masa a zilei din dieta cu hrisca trebuie sa se ia cu cel putin 4 ore inainte de culcare.

Daca tii o cura de slabit pe baza de hrisca timp de 14 zile, poti slabi 4 kilograme, fara sa te infometezi sau sa-ti pui sanatatea in pericol.

Hrişca este un aliment popular şi tradiţional în ţări precum Rusia, Ucraina, Franţa şi Polonia. În România, hrişca este la mare căutare mai ales în Bucovina, unde este un ingredient tradiţional pentru sarmale.

Hrişca este bogată în vitaminele E, B1 şi B2, dar şi în proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier.

Deşi nu face parte din clasa cerealelor (este o plantă ierboasă înrudită cu rubarba și stevia creață), hrişca este net superioară grâului, de exemplu, prin elementele nutritive care protejează organismul de factorii externi şi îl fortifică mai ales în sezonul rece şi la începutul primăverii.

BENEFICII

Menţine nivelul de glucoză din sânge în limitele normale, previne instalarea diabetului de tip II.Vitaminele şi mineralele din boabele de hrişcă scad probabilitatea de a face numeroase forme de cancer (cancer gastric, pulmonar, esofagian sau colo-rectal)
menţine tânăr sistemul nervos, îmbunătăţeşte capacitatea de reţinere şi memorar, vă protejează împotriva accidentelor vasculare,scade colesterolul, ţine sub control tensiunea arterială, previne apariţia pietrelor la bilă

În plus, hrişca ține greutate sub control. Fiind bogată în fibre alimentare insolubile, în lizină (un aminoacid esenţial), magneziu, în cupru organic şi vitamine din complexul B, hrişca conţine substanţe cu efect diuretic, care reduc excesul de apă din corp. Mai mult decât atât, hrişca este un aliment recomandat de consumat în toate dietele.

Persoanele diagnosticate cu fagopyrism – o afecţiune care constă în fotosensibilizarea acută a pielii – nu trebuie să consume hrişcă în cantităţi mari (în special planta verde sau sucul extras din planta verde). Cu alte cuvinte, persoanele care au pielea foarte albă trebuie să evite consumul de hrişcă întrucât acesta determină apariţia de pete roşii şi dureri sub formă de arsuri care persistă chiar şi 3-4 zile.

Cum o putem savura?

Dacă până acum nu aţi consumat seminţe de hrişcă trebuie să ştiţi că sunt aromate şi nu foarte dulci. Le puteţi consuma crude sau prăjite, după bunul plac, atât simple, cât şi în salate, paste sau alături de alte cereale la micul-dejun. În plus, hrişca nu conţine gluten şi poate fi consumată în siguranţă de persoanele care suferă de boala celiacă.

Hrisca este recomandata si in curele de slabire sau dieta de mentinere a greutatii datorita faptul ca scade lipidele din sange si nivelul de glucoza. Un studiu efectuat in 2005 arata ca oamenii se simt mai satui atunci cand consuma mancaruri cu hrisca decat cu grau sau alte cereale. Va recomandam sa folositi faina de hrisca in combinatie cu faina de grau pentru a face paine de casa, briose, biscuiti sau clatite. Va veti satura apoi mai repede cu delicioasele preparate. Consumul de hrisca poate scadea nivelul colesterolului si poate impulsiona functionarea eficienta a celulelor sistemului imunitar. Mancarurile cu hrisca sunt recomandate si diabeticilor pentru ca aceasta poate scadea nivelul de glucoza. Hrisca si alte cereale integrale sunt o sursa bogata de magneziu, un mineral care actioneaza ca un co-factor pentru mai mult de 300 de enzime, inclusiv enzimele implicate în utilizarea glucozei si a secreţiei de insulină.

Sursa:suntgospodina.com

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Cum să frăgezim carnea de vită pentru a ne bucura de ea la valoare maximă

Urmatorul Articol

Am mâncat prima dată anul trecut când am făcut sărbătorile în Maramureș și m-am îndrăgostit pe loc de acest preparat tradițional atât de bun!

Articole Similare

Ciupercuțe umplute cu spanac și legume, un preparat foarte sănătos pentru post
Diete

Ciupercuțe umplute cu spanac și legume, un preparat foarte sănătos pentru post

Ce trebuie să mâncăm şi ce sa nu mâncăm atunci când ne luptăm cu o răceală? Acestea sunt ingredientele care nu trebuie să-și lipsească de pe masă
Diete

Ce trebuie să mâncăm şi ce sa nu mâncăm atunci când ne luptăm cu o răceală? Acestea sunt ingredientele care nu trebuie să-și lipsească de pe masă

Salată de vinete cu pastă de susan, un preparat extrem de gustos și sănătos pentru perioada postului Perfectă pentru orice masă a zilei
Diete

Salată de vinete cu pastă de susan, un preparat extrem de gustos și sănătos pentru perioada postului Perfectă pentru orice masă a zilei

Cum prepari cea mai bună maioneză fără ulei! Rețeta perfectă pentru persoanele care vor să mănânce sănătos și ușor.
Antreuri

Cum prepari cea mai bună maioneză fără ulei! Rețeta perfectă pentru persoanele care vor să mănânce sănătos și ușor.

Această salată se consumă dimineața și este extraordinar de sănătoasă
Diete

Această salată se consumă dimineața și este extraordinar de sănătoasă

Dieta Rina, dieta celor 90 de zile de alimentație sănătoasă. Ce trebuie să știe fiecare persoană care vrea să slăbească
Diete

Dieta Rina, dieta celor 90 de zile de alimentație sănătoasă. Ce trebuie să știe fiecare persoană care vrea să slăbească

Urmatorul Articol
Am mâncat prima dată anul trecut când am făcut sărbătorile în Maramureș și m-am îndrăgostit pe loc de acest preparat tradițional atât de bun!

Am mâncat prima dată anul trecut când am făcut sărbătorile în Maramureș și m-am îndrăgostit pe loc de acest preparat tradițional atât de bun!

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version