Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Nu mai fierbeți orezul în apă – Iată secretul pentru cel mai gustos pilaf

Nu mai fierbeți orezul în apă – Iată secretul pentru cel mai gustos pilaf

Daca esti in cautarea retetei perfecte de pilaf, te afli in locul potrivit! Astazi iti vom dezvalui cateva trucuri simple care vor transforma orice pilaf intr-un deliciu pentru papilele tale gustative. Indiferent daca esti un bucatar experimentat sau daca abia incepi sa te familiarizezi cu arta culinara, aceste sfaturi te vor ajuta sa prepari un pilaf absolut delicios.

Prepararea pas cu pas a pilaf-ului perfect
Pentru a incepe, vom detalia pas cu pas reteta de pilaf mentionata. Ingrediente necesare: 1 pui frumos, maruntaiele de pui (fara ficat), 1 ceapa mare si tare, 1-2 ardei, 1 paharel de untdelemn, sare, piper, boia, 1 morcov marisor, 1 ceasca mare cu orez, 2 rosii foarte tari, dar coapte.

In primul rand, toaca ceapa cat mai fin posibil si rumeneste-o intr-o tigaie cu putin ulei incins. Adauga apoi bucatile de carne si lasa-le sa se rumeneasca usor, pentru a capata un gust intens si o textura frageda.

  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Cancerul pancreatic: 10 simptome timpurii pe care nu trebuie să le treci cu vederea
  • 10 semne timpurii ale cirozei hepatice. Avertismentele corpului înainte de agravare
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Pe langa carne si ceapa, este important sa adaugi si legumele, care vor completa perfect aroma si gustul pilaf-ului. Taie ardeii si rosiile cubulete mici, iar morcovul rade-l. Acestea vor aduce o savoare aparte si vor da o nota de prospetime preparatului final.

Secretul unui pilaf perfect: supa de gaina si untura de pasare
Unul dintre cele mai importante secrete ale unui pilaf savuros consta in inlocuirea apei cu supa de gaina. Aceasta va da un gust bogat si intens preparatului si va aduce un plus de savoare. In cazul in care nu ai supa de gaina la indemana, poti folosi cuburi de supa pentru a obține acelasi efect.

  • Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
  • Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Un alt truc culinar care va adauga o nota speciala pilaf-ului este inlocuirea untdelemnului cu untura de gaina sau de gasca. Aceasta grasime naturala va conferi o textura mai bogata si un gust aparte preparatului, transformandu-l intr-un adevarat deliciu.

Detalii importante despre prepararea pilaf-ului
Este esential sa speli orezul in doua-trei ape pana cand apa devine limpede, astfel eliminandu-se amidonul in exces si evitandu-se lipirea boabelor in timpul gatirii. De asemenea, este important sa lasi pilaf-ul la cuptor la foc linistit, pentru a se patrunde uniform si a capata o crusta aurie deasupra.

In timpul gatirii, este recomandat sa urmaresti nivelul de apa si, daca este necesar, sa adaugi mai multa apa pentru a asigura hidratarea completa a orezului. Astfel, vei evita riscul ca pilaf-ul sa se usuce si sa devina prea uscat.

Concluzie
Daca urmezi aceste trucuri simple si aplici pas cu pas reteta de pilaf descrisa, vei obtine cu siguranta un preparat absolut delicios. Fie ca alegi sa-l servesti cu muraturi sau salate otetite, pilaf-ul va fi cu siguranta vedeta mesei tale. Asadar, nu mai sta pe ganduri si pune-ti talentul culinar la treaba pentru a cuceri toate gusturile din jurul tau. Bucura-te de savoarea unui pilaf perfect si surprinde-ti familia si prietenii cu abilitatile tale culinare remarcabile!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Mariana Cojocaru, zodiile care vor avea NOROC pe toate planurile

Mariana Cojocaru, zodiile care vor avea NOROC pe toate planurile

Ionuț Dolănescu, în lacrimi la 51 de ani. Nu a mai rezistat! „E ca un altar sfânt pentru noi”

Ionuț Dolănescu, în lacrimi la 51 de ani. Nu a mai rezistat! „E ca un altar sfânt pentru noi”

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
Actualitate

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact