Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Nu mai fierbeți orezul în apă – Iată secretul pentru cel mai gustos pilaf

Nu mai fierbeți orezul în apă – Iată secretul pentru cel mai gustos pilaf

Daca esti in cautarea retetei perfecte de pilaf, te afli in locul potrivit! Astazi iti vom dezvalui cateva trucuri simple care vor transforma orice pilaf intr-un deliciu pentru papilele tale gustative. Indiferent daca esti un bucatar experimentat sau daca abia incepi sa te familiarizezi cu arta culinara, aceste sfaturi te vor ajuta sa prepari un pilaf absolut delicios.

Prepararea pas cu pas a pilaf-ului perfect
Pentru a incepe, vom detalia pas cu pas reteta de pilaf mentionata. Ingrediente necesare: 1 pui frumos, maruntaiele de pui (fara ficat), 1 ceapa mare si tare, 1-2 ardei, 1 paharel de untdelemn, sare, piper, boia, 1 morcov marisor, 1 ceasca mare cu orez, 2 rosii foarte tari, dar coapte.

In primul rand, toaca ceapa cat mai fin posibil si rumeneste-o intr-o tigaie cu putin ulei incins. Adauga apoi bucatile de carne si lasa-le sa se rumeneasca usor, pentru a capata un gust intens si o textura frageda.

  • COVID-19: O descoperire neașteptată zguduie înțelegerea medicală a virusului
  • Mesajele cutremurătoare trimise de medicul Ștefania Szabo lui Daniel Balaș. Fostul preot le-a făcut publice: „Nu sunt bine deloc…”
  • Am crezut că fiica mea adoptivă mă duce la azil, dar destinația reală m-a lăsat fără cuvinte
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Pe langa carne si ceapa, este important sa adaugi si legumele, care vor completa perfect aroma si gustul pilaf-ului. Taie ardeii si rosiile cubulete mici, iar morcovul rade-l. Acestea vor aduce o savoare aparte si vor da o nota de prospetime preparatului final.

Secretul unui pilaf perfect: supa de gaina si untura de pasare
Unul dintre cele mai importante secrete ale unui pilaf savuros consta in inlocuirea apei cu supa de gaina. Aceasta va da un gust bogat si intens preparatului si va aduce un plus de savoare. In cazul in care nu ai supa de gaina la indemana, poti folosi cuburi de supa pentru a obține acelasi efect.

Un alt truc culinar care va adauga o nota speciala pilaf-ului este inlocuirea untdelemnului cu untura de gaina sau de gasca. Aceasta grasime naturala va conferi o textura mai bogata si un gust aparte preparatului, transformandu-l intr-un adevarat deliciu.

  • Răzvan, sunt în coloană, aici, pe DN14. E un accident cu 3 mașini și se pare că sunt mai multe victime. Cred că acum 2-3 minute s-a produs. Ești în zonă? Poți să ajungi?
  • Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
  • Confesiunea tulburătoare a medicului Ștefania Szabo, înainte de tragedie: „Toți cred că sunt puternică, dar în mine e un haos liniștit”
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Detalii importante despre prepararea pilaf-ului
Este esential sa speli orezul in doua-trei ape pana cand apa devine limpede, astfel eliminandu-se amidonul in exces si evitandu-se lipirea boabelor in timpul gatirii. De asemenea, este important sa lasi pilaf-ul la cuptor la foc linistit, pentru a se patrunde uniform si a capata o crusta aurie deasupra.

In timpul gatirii, este recomandat sa urmaresti nivelul de apa si, daca este necesar, sa adaugi mai multa apa pentru a asigura hidratarea completa a orezului. Astfel, vei evita riscul ca pilaf-ul sa se usuce si sa devina prea uscat.

Concluzie
Daca urmezi aceste trucuri simple si aplici pas cu pas reteta de pilaf descrisa, vei obtine cu siguranta un preparat absolut delicios. Fie ca alegi sa-l servesti cu muraturi sau salate otetite, pilaf-ul va fi cu siguranta vedeta mesei tale. Asadar, nu mai sta pe ganduri si pune-ti talentul culinar la treaba pentru a cuceri toate gusturile din jurul tau. Bucura-te de savoarea unui pilaf perfect si surprinde-ti familia si prietenii cu abilitatile tale culinare remarcabile!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Mariana Cojocaru, zodiile care vor avea NOROC pe toate planurile

Mariana Cojocaru, zodiile care vor avea NOROC pe toate planurile

Ionuț Dolănescu, în lacrimi la 51 de ani. Nu a mai rezistat! „E ca un altar sfânt pentru noi”

Ionuț Dolănescu, în lacrimi la 51 de ani. Nu a mai rezistat! „E ca un altar sfânt pentru noi”

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Ministerul Sănătății reacționează după moartea doctoriței Ștefania Szabo: gărzi epuizante și probleme de personal în spitale
Actualitate

Ministerul Sănătății reacționează după moartea doctoriței Ștefania Szabo: gărzi epuizante și probleme de personal în spitale

Citeste mai multDetails
Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului
Actualitate

Semnale de Alarmă: Avertismentele Subtile ale Corpului Care Pot Indica Prezența Cancerului

Citeste mai multDetails
Răzvan, sunt în coloană, aici, pe DN14. E un accident cu 3 mașini și se pare că sunt mai multe victime. Cred că acum 2-3 minute s-a produs. Ești în zonă? Poți să ajungi?
Actualitate

Răzvan, sunt în coloană, aici, pe DN14. E un accident cu 3 mașini și se pare că sunt mai multe victime. Cred că acum 2-3 minute s-a produs. Ești în zonă? Poți să ajungi?

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
Acuzații de Crimă După un Gest de Bunătate:
Actualitate

Acuzații de Crimă După un Gest de Bunătate:

Citeste mai multDetails
Donald Trump explică decizia de reducere a trupelor americane din România: „Nu e mare lucru”. Pentagonul confirmă „realinierea strategică” a forțelor din Europa
Actualitate

Donald Trump explică decizia de reducere a trupelor americane din România: „Nu e mare lucru”. Pentagonul confirmă „realinierea strategică” a forțelor din Europa

Citeste mai multDetails
Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina
Actualitate

Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact