Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Oladii din mere: un mic dejun extraordinar de gustos și sănătos!

Oladii din mere: un mic dejun extraordinar de gustos și sănătos!

“Oladiile din mere” sunt delicioase și se prepară foarte ușor, ideale pentru micul dejun. Oladiile se prepară din făină integrală, nu conțin zahăr și produse lactate, dar sunt foarte fragede și delicate, moderat de dulci și extrem de aromate. Bucurați-vă copiii cu un mic dejun sănătos și absolut delicios. Serviți oladiile cu miere sau dulceață.

INGREDIENTE:

4 mere, 2 linguri de făină integrală, 2 ouă, 3 g de bicarbonat de sodiu, îndulcitor după gust

  • Schimbare de ultimă oră: vârsta de pensionare suferă o nouă modificare!
  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Ea este tânăra de 19 ani, dizolvată de iubit într-o cadă plină cu acid. Era însărcinată și trăia un coșmar de mult timp. Ultimele mesaje ale fetei sunt halucinante
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

MOD DE PREPARARE:

Spălați merele, curățați-le de coajă (dacă este rigidă) și dați-le prin răzătoare mare sau mărunțiți-le în blender.
Amestecați merele cu îndulcitor și ouă.
Apoi adăugați bicarbonatul de sodiu și făina. Adăugați făina treptat și amestecați până veți obține un aluat de consistența smântânii dense.
Încălziți tigaia un pic, fiindcă oladiile trebuie să se prăjească bine, dar să nu se ardă.
Prăjiți oladiile de mere în ulei (puteți pune oladiile cu lingura).

  • Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • O singură băutură alcoolică poate dubla riscul unui accident vascular cerebral în doar o oră
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Vezi si reteta pentru oladiile cu chefir:

Oladiile sunt un mic dejun perfect: gustos și rapid de făcut, iar ingredientele practic mereu sunt la îndemînă.
Această rețetă am preluat-o de la mama, oladiile mereu se primesc pufoase si foarte gustoase!

Ingrediente: (pentru 10-12 buc):
250-300ml chefir, 2 gălbenușuri sau 1 ou întreg, 250 gr făină, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
2 linguri zahăr, un praf de sare

Modul de preparare:

Încălzim chefirul la foc mic până devine călduț (atenție să nu fiarbă). Cu telul batem gălbenușurile, zahărul și sarea, adăugăm chefirul, amestecăm.Treptat încorporăm făina, amestecând bine să nu rămână cocoloașe. Compoziția trebuie să fie suficient de densă. La urmă adăugăm bicarbonatul de sodiu, amestecăm bine încă o dată.Într-o tigaie încinsă bine turnăm un pic de ulei și punem cu o lingură compoziția pentru oladii, lăsînd suficient spațiu între ele, pentru că se vor mări.Gătim la foc mic, pînă pe suprafața oladiilor se vor forma mici bule, apoi le întoarcem pe cealaltă parte și gătim încă 2-3 minute. Servim oladiile calde, împreuna cu miere, dulceață sau smântână.

Vezi și rețeta pentru alivenci moldovenești:

Alivencile sunt amintirea copilariei si deliciul maturitatii, desertul traditional care iti rasfata papilele gustative si nu se demodeaza niciodata. Cunoscute popular şi sub denumirea de „placinta ciobanului“, alivencile sunt plăcinte cu branză si mălai, o delicatesă din bucătăria tradiţională moldovenească.

Aceste placinte delicioase sunt inca de pe vremea lui Creanga, iar Smaranda, mama lui Nica le pregatea cu drag. Uite de ce ai nevoie pentru a le prepara si tu!

Ingrediente: 500 ml lapte gras (integral), 4 linguri malai (mai fin, nu grisat)- 100 g, 1oo g unt gras, 6 oua mari, un iaurt mic gras (lapte batut, chefir)-150 ml, branza – 600 g (cas, framantata, urda, proaspata bine scursa), 1 lingurita cu varf faina alba, smantana groasa sau lapte batut de casa pentru servit. Daca vreti sa iasa dulci, adaugati 200 g zahar si vanilie, lamaie.

Mod de preparare:

Laptele se pune la fiert cu 80 g unt (daca branza este dulce, se adauga si putina sare). Cand a dat in clocot, se retrage de pe foc, se pun faina si malaiul si se amesteca energic si asa fierbinte se pun ouale pe rand, amestecand pana la incorporarea completa (ca la aluatul de eclere, se face aluatul oparit). Se adauga si iaurtul, se amesteca bine, apoi se pune si branza. Daca este dulce, se pun zahar si arome, apoi se pune branza. Daca faceti compozitia sarata, puteti adauga codite de ceapa si marar.
Se unge o tava cu restul de unt, se tapeteaza cu malai sau hartie de copt (untul ii da acel parfum aparte), se pot pune deasupra bucatele de unt si se baga in cuptor, la foc potrivit. Durata de coacere depinde de cuptor, cam 40 -50 de minute – se probeaza cu o scobitoare. Se serveste fierbinte sau rece, cu smantana groasa sau lapte batut deasupra. Se poate pudra cu zahar vanilat.
Un mare secret: toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Nu este nevoie sa folositi praf de copt, aerul inglobat atunci cand puneti ouale e suficient.
Este o delicatesa si merita incercata, va garantez ca este una dintre cele mai bune prajituri!

Pofta buna!

Daca v-au palcut aceste retete, ararti-le si prietenilor!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Mâncărică de fasole galbenă cu pui și roșii

Mâncărică de fasole galbenă cu pui și roșii

Cele mai gustoase și mai apreciate sărmăluțe de post

Cele mai gustoase și mai apreciate sărmăluțe de post

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
Actualitate

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
Actualitate

Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact