vineri, 2 iunie 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Fel principal » Mâncărică de fasole galbenă cu pui și roșii

Mâncărică de fasole galbenă cu pui și roșii

Mâncărică de fasole galbenă cu pui și roșii

Pentru ca fasolea este foarte sanatoasa, va recomand cu drag aceasta mancarica estrem de gustoasa pe care o fac din tinerete si cu care, de altfel mi-am cucerit sotul. A fost prima mancare pe care a gustat-o si mi-a zis ca s-a indragostit de mine. Iata de ce ai nevoie.

Ingrediente:1 kg fasole galbena (proaspata, conservata sau congelata), 6 pulpe de pui, 2 ceape mari
4-5 catei de usturoi, 1 linguri de faina, 3 rosii, 2 linguri de bulion,  sare, piper,  patrunjel, marar

Vezi și...

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cum să îți prepari berea acasă. O rețetă de pe vremea străbunicului meu. Mulți au insistat să le dau această rețetă

Cum să îți prepari berea acasă. O rețetă de pe vremea străbunicului meu. Mulți au insistat să le dau această rețetă

Mod de preparare:
Punem la fiert, in vase separate, fasolea si pulpele de pui. Cand sunt gata pulpele, le scoatem din vasul in care au fiert ( pastram supa), le lasam sa se racoreasca si le dezosam.
Intr-o cratita mare, calim ceapa tocata marunt pana devine translucida, dupa care adaugam usturoiul tocat marunt si mai lasam sa se rumeneasca un minut, dupa care adaugam si rosiile tocate cuburi. Dupa cinci minute, adaugam carnea dezosata si 1 si 1/2 l din supa in care au fiert copanele. Lasam pana incepe sa fiarba si adaugam fasolea.
Dupa douazeci de minute adaugam si pasta de tomate si mai lasam sa fiarba inca cinci minute.
La sfarsit adaugam faina, pe care am diluato intr-o cescuta cu apa. Mai lasam sa fiarba 5-6 minute.
Inainte de a o lua de pe foc, adaugam patrunjelul si mararul tocate marunt.
Pofta buna!

Mâncarea de fasole uscată este una dintre cele mai des întâlnite mâncăruri de post, datorită modului de preparare simplu, dar şi faptului că este destul de gustoasă. Descoperă paşii pe care trebuie să îi urmezi ca să găteşti o mâncare de fasole uscată de post sănătoasă, dar şi foarte delicioasă.
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru 6 porţii de mâncare de fasole uscată:

Vezi si reteta pentru iahnie de fasole:

600 g fasole alba uscată, un morcov,  o rădăcină de pătrunjel,  două cepe, trei linguri de bulion
două foi de dafin, câteva boabe de piper, două linguri ulei de măsline crud, cimbru, sare

Mod de preparare:
Pasul 1: Fasolea se alege şi se pune la înmuiat de seară, în apă rece. A doua zi se spală în câteva ape şi se pune la fiert cu apă calduţă. După primul şi al doilea clocot se schimbă apa, se umple vasul din nou cu apă fierbinte şi se fierbe fasolea până este aproape gata.

Pasul 2: Se adaugă sare, cimbru, foile de dafin, boabele de piper, ceapa, morcovul, pătrunjelul, uleiul crud şi se continuă fierberea până când fasolea este gata, fără ca bobul să se sfărâme, ci să rămână intreg şi să nu fie zeamă multă. Cand fasolea este aproape fiartă, se adaugă bulionul.

Pasul 3: Fasolea se serveşte după plac: cu ceapa, cu ulei crud, mărar sau patrunjel verde tăiat mărunt sau se dă prin maşina de tocat şi se prepară piure de fasole (fasole batută).

Valoarea calorică a mâncării de fasole uscată de post
Fasolea este destul de săracă în calorii, 100 g boabe de fasole uscată având în jur de 60-65 calorii. Aşadar, dacă mâncarea de fasole uscată se numără printre mâncărurile de post preferate, nu trebuie să îţi faci griji cu privire la kilogramele în plus.

Toamna este sezonul cand este recoltata fasolea. Fasolea este foarte populara in zona noastra geografica, romanii consumand-o in diverse formule. Este bine de aceea sa stim ce beneficii poate avea consumul de fasole asupra corpului nostru, nu doar asupra papilelor gustative innebunite de delicioasa iahnie
Fasolea este bogata in proteine si amide. Contine de asemenea saruri minerale, fosfor, calciu, fier, vitamina B si C. Fasolea este foarte hranitoare, datorita continutului bogat de nutrienti.

Consumul de fasole previne boli de inima

Studiile au aratat ca oamenii care consuma fasole sau alte legume pastaioase, prezinta un risc mai scazut de boli de inima. Fitochimicalele prezente in aceste plante au acest efect benefic.

Consumul de fasole si pastaioase previne cancerul

Fasolea contine o gama larga de substante care ajuta corpul. In special isoflavone si fitosteroli care sunt asociati cu reducerea riscului de cancer.

Consumul de fasole scade colesterolul

Fasolea este bogata in fibre solubile atat de necesare corpului. Acestea au si un rol important in controlul colesterolului. Studiile au gasit ca 10 grame de fibre solubile pe zi reduc colesterolul cu 10 procente.

 

 

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Oladii din mere: un mic dejun extraordinar de gustos și sănătos!

Urmatorul Articol

Cele mai gustoase și mai apreciate sărmăluțe de post

Articole Similare

Papricaș de pui tradițional
Fel principal

Papricaș de pui tradițional

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval
Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Salată de ton cu cartofi copți și porumb
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Chifteluțe de pește cu usturoi verde
Fel principal

Chifteluțe de pește cu usturoi verde

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie
Desert ca la mama acasă

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios
Fel principal

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios

Urmatorul Articol
Cele mai gustoase și mai apreciate sărmăluțe de post

Cele mai gustoase și mai apreciate sărmăluțe de post

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Banii  intra direct pe card peste doua zile pentru milioane de romani
Generale

Banii  intra direct pe card peste doua zile pentru milioane de romani

Anunțul zilei în România! Se dau bani de la Guvern! Sumele vor intra direct pe cardurile beneficiarilor. Este vorba despre...

Citeste mai mult
3 mâncăruri tradiționale pe care să le deguști în Buzău

3 mâncăruri tradiționale pe care să le deguști în Buzău

Vestea cumplită a diminetii… Din păcate e adevărat 

Vestea cumplită a diminetii… Din păcate e adevărat 

„Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:

„Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:

De ce nu se mărită Gina Pistol cu Smiley. De „vină” e fostul logodnic al vedetei de la Antena 1

De ce nu se mărită Gina Pistol cu Smiley. De „vină” e fostul logodnic al vedetei de la Antena 1

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version