marți, 3 octombrie 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Rețete românești » Orezul fiert cu mirodenii. Cea mai bună garnitură pe care o poți servi alături de orice

Orezul fiert cu mirodenii. Cea mai bună garnitură pe care o poți servi alături de orice

Orezul fiert cu mirodenii. Cea mai bună garnitură pe care o poți servi alături de orice

O varianta foarte gustoasa de a consuma orezul este cel preparat cu mirodenii. Iata cum se prepara:
Ingrediente: orez prefiert, bob lung, 1 ceapa alba, 4 catei usturoi, apa, patrunjel uscat, busuioc uscat, unt(optional) , sare, ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare:

Vezi și...

Dacă ai asta iarbă curte NU o rupe sub nici o formă

Dacă ai asta iarbă curte NU o rupe sub nici o formă

Monitorizarea non-invazivă a sarcinii și a stării de bine a fătului

Monitorizarea non-invazivă a sarcinii și a stării de bine a fătului

Ceapa si usturoiul se taie marunt.Intr-un ceaun sau cratita teflonata se caleste ceapa si usturoiul in ulei.Cand ceapa si usturoiul usor se moaie, se adauga orezul. Se calesc impreuna pana cand orezul incepe sa fie usor prajit. Atentie, orezul nu trebuie spalat, este prefiert.Apoi se adauga apa, sarea dupa gust, mirodeniile. Cand incepe sa fiarba, se lasa la foc mic 30-40 min.
Din cand in cand se amesteca.Dupa ce orezul se umfla, dar inca mai are apa, se adauga untul (optional), pentru persoanele care nu tin post. Se amesteca si se lasa inca 10 min.Apoi se stinge focul si se lasa vreo jumatate de ora sa se umfle bine. Se serveste cu carne, peste, legume.
Pofta Buna!

Pentru ca de multe ori seara, cand ma intorc acasa de la munca nu mai am energia necesara pentru a gati ceva de mancare, este ideal sa apelam la ,,ingredientele versatile” precum orezul deja fiert.Daca vorbim despre orez brun, integral, este cu atat mai bine, fiindca este mai sanatos. Secretul este sa fierbi din timpul weekend-ului, spre exemplu duminica seara cand deja esti in mentalitatea de „urmeaza luni, ma duc la birou”, cateva portii de orez pe care le poti integra apoi, in timpul saptamanii, in numeroase feluri de mancare – de la un mic dejun cu orez, cereale si fructe, pana la o cina suprinzator de rapida, cum ar fi salata cu ton si orez. Unde mai pui si ca daca retetele iti permit, poti jongla cu ingrediente astfel incat pe aceleasi principii de baza ale unui fel de mancare, sa faci cate o cina pentru fiecare seara a saptamanii de lucru. Pe exemplul retetei de mai sus, poti inlocui tonul cu orice alt peste preferi, poti pune mai putina zeama de lamaie si adauga niste bucatele de grapefruit decojit si curatat de pielita, sau poti adauga alte ingrediente care ti se pare ca ar face salata mai gustoasa.
De asemenea, a avea un ingredient versatil semi-preparat chiar de tine inca de duminica, iti permite sa pregatesti seara, in timpul saptamanii si pranzul pentru a doua zi, pentru a evita sa mananci din nou la cantina sau food court si pentru a avea controlul absolut asupra mesei tale!

Proprietati orez:

Orezul, venerat în multe comunităţi, considerat un superaliment, este nelipsit din dieta asiaticilor. În China antică, de exemplu, orezul negru se credea că oferă longevitate, motiv pentru care nu oricine avea acces la el şi astfel a devenit alimentul interzis.
Este o cereala cu mari virtuti terapeutice, relevate inca din Antichitate. Se digera usor si dezintoxica organismul, are o va­loare nutritiva exceptionala, contine aminoacizi, in special lizine, intr-o proportie armonioasa si echilibrata. Este, totodata, bogat in siliciu, unul dintre mineralele rare in alte alimente, dar indispensabil omului, caci are proprietatea de a fixa calciul si magneziul in organism. Astfel, orezul contribuie la combaterea degenerescentelor arterelor, pe care le pastreaza suple. In cazul unor maladii grave, se recomanda sustinerea vitalitatii unei persoane adaugand in alimentatie crema de orez.

Sursa:lalena.ro

foodstory.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Pârjoale de cartofi cu ciuperci, o specialitate românească care te va cuceri imediat

Urmatorul Articol

Dacă ți-a mai rămas orez fiert, atunci pregătește neapărat această budincă, rumenă cu gust apetisant de cașcaval, mozarella și șuncă

Articole Similare

Atenție! Cei născuți înainte de anul 1990 trebuie să facă urgent asta. Vă poate salva viața…
Sănătate

Atenție! Cei născuți înainte de anul 1990 trebuie să facă urgent asta. Vă poate salva viața…

Vedetele cu cele mai trendy hairstyles
Trucuri utile

Vedetele cu cele mai trendy hairstyles

Sfaturi: cum îți convingi copilul să își facă temele
Trucuri utile

Sfaturi: cum îți convingi copilul să își facă temele

Cum să cheltuiești inteligent la shopping?
Trucuri utile

Cum să cheltuiești inteligent la shopping?

De ce ar trebui să investești într-o husă de calitate pentru telefonul tău mobil?
Trucuri utile

De ce ar trebui să investești într-o husă de calitate pentru telefonul tău mobil?

Alegerea notelor de parfum în funcție de vârstă
Trucuri utile

Alegerea notelor de parfum în funcție de vârstă

Urmatorul Articol
Dacă ți-a mai rămas orez fiert, atunci  pregătește neapărat această budincă, rumenă cu gust  apetisant de cașcaval, mozarella și șuncă

Dacă ți-a mai rămas orez fiert, atunci pregătește neapărat această budincă, rumenă cu gust apetisant de cașcaval, mozarella și șuncă

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

SIMONA HALEP SCAPĂ TOTAL de suspendare! Anunțul a venit chiar acum
Generale

SIMONA HALEP SCAPĂ TOTAL de suspendare! Anunțul a venit chiar acum

Simona Halep poate scăpa complet de suspendare. Vestea cea mare a venit acum. Reprezentanții Agenției Naționale Anti-Doping din România au...

Citeste mai mult
Dacă suferi de aceste două afecțiuni, nu vei mai avea permis de conducere! Sute de permise anulate

Dacă suferi de aceste două afecțiuni, nu vei mai avea permis de conducere! Sute de permise anulate

Un avion cu 140 de pasageri s-a prăbușit

Un avion cu 140 de pasageri s-a prăbușit

Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:

Nu e glumă, se întâmplă la noi! O fată din Făgăraș picată la examenul pentru permis auto dintr-un motiv care ne-a făcut de râs în toată lumea: Așa ceva nu s-a mai auzit:

Mesajul socant transmis de un roman care se pregatea sa plece la munca in Londra. Ce a vazut pe aeroportul din Suceava il va marca toata viata: ”M-am prabusit pe scaun..

Mesajul socant transmis de un roman care se pregatea sa plece la munca in Londra. Ce a vazut pe aeroportul din Suceava il va marca toata viata: ”M-am prabusit pe scaun..

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version