Astăzi acordăm locul cuvenit bucătăriei noastre tradiționale românești, unde vom prepara un ostropel de pui la ceaun, așa cum ne făcea bunica la țară, în copilărie. Un gust special care nu se uită niciodată! Ingrediente: 1 caserolă de pulpe CocoRico, 1 cutie de roșii decojite în bulion/roșii proaspete, coapte și zemoase, 8 căței de usturoi, 1 ceapă albă, 1 legătură de pătrunjel proaspăt și aromat, piper, 3 foi de dafin, sare și ulei. Mod de preparare: Curăță și taie mărunt ceapa, iar apoi pune-o la călit. Ceapa, odată călită, se pune în ceaun. Pulpele CocoRico se taie în jumătăți, se asezonează cu sare și se rumenesc în aceeași tigaie în care ai călit ceapa. După ce au prins culoarea maronie, se pun în ceaun alături de ceapă și uleiul în care le-ai călit. Adaugă peste pulpe apă caldă sau supă de carne de pui (dacă există). Las-o să fiarbă la foc mic. Secretul unui ostropel ca la carte constă în gustul bun al cărnii de pui, cât și al sosului pe care îți recomandăm să îl prepari din roșii cărnoase și zemoase, de grădină și poți chiar să renunți la bulionul din comerț. Dacă nu ai roșii proaspete, este indicat să folosești roșii decojite la conservă. Oricum ar fi, taie-le în cubulețe și toarnă-le în ceaun. Tot acum, adaugă câteva boabe de piper și o foaie de dafin. Lasă să fiarbă până când sosul capătă consistență. Taie usturoiul în felii subțiri și pune-le în ceaun. Mai lasă să fiarbă 5-10 minute pe aragaz până dă în clocot. Oprește focul și ornează cu pătrunjel verde tocat pentru o aromă deosebită a ostropelului.
Poți servi cu mămăliguță, piure, cartofi natur sau altă garnitură preferată . Nouă ne place cel mai mult cu mămăliguță, fiind mâncarea tradițională românească.
CocoRico îți urează poftă bună alături de cei dragi!
Vezi și rețeta pentru Pui în lapte, o rețetă delicioasă și inedită cu friptură de pui:
Ingrediente: 10 căței de usturoi cu tot cu coajă, coaja rasă de la 2 lămâi
1 mână frunze de salvie, 1/2 bețișor scorțișoară, ulei de măsline, piper negru măcinat, sare de mare, 1 pui grill CocoRico, 500 ml lapte
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade. Puiul se condimentează bine și se prăjește ușor în ulei de măsline. Întoarce-l pe toate părțile până când prinde o culoare rumen-aurie. În mod ideal, se folosește un recipient doar un pic mai mare decât puiul, ca să nu se piardă din nivelul sosului.
upă ce s-a prăjit, puiul se scoate pe o farfurie. Aruncă uleiul din recipient, dar atenție: acesta (recipientul) nu trebuie spălat.
Pune puiul înapoi în oală și adaugă și restul de ingrediente. Dă tava la cuptor timp de o oră și jumătate. Din când în când, mai stropește puiul cu sosul din oală. Coaja de lămâie ar trebui să ”taie” laptele, transformându-l într-un sos delicios, cum nu ai mai gustat vreodată.
Pentru servit, taie puiul pe farfurii și stropește-l cu sos din belșug. Se poate servi cu piure de cartofi, salate, legume la tigaie, etc.
Sursă: retete.unica.ro