Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ostropel de pui la ceaun

Ostropel de pui la ceaun

Astăzi  acordăm locul cuvenit bucătăriei noastre tradiționale românești, unde vom prepara un ostropel de pui la ceaun, așa cum ne făcea bunica la țară, în copilărie. Un gust special care nu se uită niciodată! Ingrediente: 1 caserolă de pulpe CocoRico, 1 cutie de roșii decojite în bulion/roșii proaspete, coapte și zemoase, 8 căței de usturoi, 1 ceapă albă, 1 legătură de pătrunjel proaspăt și aromat, piper, 3 foi de dafin, sare și ulei. Mod de preparare: Curăță și taie mărunt ceapa, iar apoi  pune-o la călit. Ceapa, odată călită, se pune în ceaun. Pulpele CocoRico se taie în jumătăți, se asezonează cu sare și se rumenesc în aceeași tigaie în care ai călit ceapa. După ce au prins culoarea maronie, se pun în ceaun alături de ceapă și uleiul în care le-ai călit. Adaugă peste pulpe apă caldă sau supă de carne de pui (dacă există). Las-o să fiarbă la foc mic. Secretul unui ostropel ca la carte constă în gustul bun al cărnii de pui, cât și al sosului pe care îți recomandăm să îl prepari din roșii cărnoase și zemoase, de grădină și poți chiar să renunți la bulionul din comerț. Dacă nu ai roșii proaspete, este indicat să folosești roșii decojite la conservă. Oricum ar fi, taie-le în cubulețe și toarnă-le în ceaun. Tot acum, adaugă câteva boabe de piper și o foaie de dafin. Lasă să fiarbă până când sosul capătă consistență. Taie usturoiul  în felii subțiri și pune-le în ceaun. Mai lasă să fiarbă 5-10 minute pe aragaz până dă în clocot. Oprește focul și ornează cu pătrunjel verde tocat pentru o aromă deosebită a ostropelului.

Poți  servi cu mămăliguță, piure, cartofi natur sau altă garnitură preferată . Nouă ne place cel mai mult cu mămăliguță, fiind mâncarea tradițională românească.

CocoRico îți urează poftă bună alături de cei dragi!

  • Schimbare de ultimă oră: vârsta de pensionare suferă o nouă modificare!
  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Ea este tânăra de 19 ani, dizolvată de iubit într-o cadă plină cu acid. Era însărcinată și trăia un coșmar de mult timp. Ultimele mesaje ale fetei sunt halucinante
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Vezi și rețeta pentru Pui în lapte, o rețetă delicioasă și inedită cu friptură de pui:

  • Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • O singură băutură alcoolică poate dubla riscul unui accident vascular cerebral în doar o oră
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Ingrediente: 10 căței de usturoi cu tot cu coajă, coaja rasă de la 2 lămâi
1 mână frunze de salvie, 1/2 bețișor scorțișoară, ulei de măsline, piper negru măcinat, sare de mare, 1 pui grill CocoRico, 500 ml lapte

Mod de preparare:

Se preîncălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade. Puiul se condimentează bine și se prăjește ușor în ulei de măsline. Întoarce-l pe toate părțile până când prinde o culoare rumen-aurie. În mod ideal, se folosește un recipient doar un pic mai mare decât puiul, ca să nu se piardă din nivelul sosului.
upă ce s-a prăjit, puiul se scoate pe o farfurie. Aruncă uleiul din recipient, dar atenție: acesta (recipientul) nu trebuie spălat.
Pune puiul înapoi în oală și adaugă și restul de ingrediente. Dă tava la cuptor timp de o oră și jumătate. Din când în când, mai stropește puiul cu sosul din oală. Coaja de lămâie ar trebui să ”taie” laptele, transformându-l într-un sos delicios, cum nu ai mai gustat vreodată.
Pentru servit, taie puiul pe farfurii și stropește-l cu sos din belșug. Se poate servi cu piure de cartofi, salate, legume la tigaie, etc.

Sursă: retete.unica.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Glanda tiroidă controlează întregul organism. Iată cum o mențineți sănătoasă!

Glanda tiroidă controlează întregul organism. Iată cum o mențineți sănătoasă!

Mâncare de post de la Mănăstirea dintr-un Lemn. Pârjoale de cartofi

Mâncare de post de la Mănăstirea dintr-un Lemn. Pârjoale de cartofi

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
Actualitate

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
Actualitate

Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact