vineri, 26 mai 2023
Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Fel principal » Ostropel de pui la ceaun

Ostropel de pui la ceaun

Ostropel de pui la ceaun

Astăzi  acordăm locul cuvenit bucătăriei noastre tradiționale românești, unde vom prepara un ostropel de pui la ceaun, așa cum ne făcea bunica la țară, în copilărie. Un gust special care nu se uită niciodată! Ingrediente: 1 caserolă de pulpe CocoRico, 1 cutie de roșii decojite în bulion/roșii proaspete, coapte și zemoase, 8 căței de usturoi, 1 ceapă albă, 1 legătură de pătrunjel proaspăt și aromat, piper, 3 foi de dafin, sare și ulei. Mod de preparare: Curăță și taie mărunt ceapa, iar apoi  pune-o la călit. Ceapa, odată călită, se pune în ceaun. Pulpele CocoRico se taie în jumătăți, se asezonează cu sare și se rumenesc în aceeași tigaie în care ai călit ceapa. După ce au prins culoarea maronie, se pun în ceaun alături de ceapă și uleiul în care le-ai călit. Adaugă peste pulpe apă caldă sau supă de carne de pui (dacă există). Las-o să fiarbă la foc mic. Secretul unui ostropel ca la carte constă în gustul bun al cărnii de pui, cât și al sosului pe care îți recomandăm să îl prepari din roșii cărnoase și zemoase, de grădină și poți chiar să renunți la bulionul din comerț. Dacă nu ai roșii proaspete, este indicat să folosești roșii decojite la conservă. Oricum ar fi, taie-le în cubulețe și toarnă-le în ceaun. Tot acum, adaugă câteva boabe de piper și o foaie de dafin. Lasă să fiarbă până când sosul capătă consistență. Taie usturoiul  în felii subțiri și pune-le în ceaun. Mai lasă să fiarbă 5-10 minute pe aragaz până dă în clocot. Oprește focul și ornează cu pătrunjel verde tocat pentru o aromă deosebită a ostropelului.

Poți  servi cu mămăliguță, piure, cartofi natur sau altă garnitură preferată . Nouă ne place cel mai mult cu mămăliguță, fiind mâncarea tradițională românească.

Vezi și...

Salata de vară cu pui și struguri

Chifteluțe de pui cu spaghete în sos roșu

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

CocoRico îți urează poftă bună alături de cei dragi!

Vezi și rețeta pentru Pui în lapte, o rețetă delicioasă și inedită cu friptură de pui:

Ingrediente: 10 căței de usturoi cu tot cu coajă, coaja rasă de la 2 lămâi
1 mână frunze de salvie, 1/2 bețișor scorțișoară, ulei de măsline, piper negru măcinat, sare de mare, 1 pui grill CocoRico, 500 ml lapte

Mod de preparare:

Se preîncălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade. Puiul se condimentează bine și se prăjește ușor în ulei de măsline. Întoarce-l pe toate părțile până când prinde o culoare rumen-aurie. În mod ideal, se folosește un recipient doar un pic mai mare decât puiul, ca să nu se piardă din nivelul sosului.
upă ce s-a prăjit, puiul se scoate pe o farfurie. Aruncă uleiul din recipient, dar atenție: acesta (recipientul) nu trebuie spălat.
Pune puiul înapoi în oală și adaugă și restul de ingrediente. Dă tava la cuptor timp de o oră și jumătate. Din când în când, mai stropește puiul cu sosul din oală. Coaja de lămâie ar trebui să ”taie” laptele, transformându-l într-un sos delicios, cum nu ai mai gustat vreodată.
Pentru servit, taie puiul pe farfurii și stropește-l cu sos din belșug. Se poate servi cu piure de cartofi, salate, legume la tigaie, etc.

Sursă: retete.unica.ro

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Colțunași ca la mama acasă cu cartofi și ciuperci

Urmatorul Articol

Glanda tiroidă controlează întregul organism. Iată cum o mențineți sănătoasă!

Articole Similare

Papricaș de pui tradițional
Fel principal

Papricaș de pui tradițional

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval
Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Salată de ton cu cartofi copți și porumb
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Chifteluțe de pește cu usturoi verde
Fel principal

Chifteluțe de pește cu usturoi verde

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios
Fel principal

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios

Cele mai delicioase metode de a pregăti carnea de pui
Rețete cu carne de pui

Cele mai delicioase metode de a pregăti carnea de pui

Urmatorul Articol
Glanda tiroidă controlează întregul organism. Iată cum o mențineți sănătoasă!

Glanda tiroidă controlează întregul organism. Iată cum o mențineți sănătoasă!

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Austria – Destinația perfectă pentru schi la altitudini impresionante
Timp Liber

Austria – Destinația perfectă pentru schi la altitudini impresionante

Austria este una dintre cele mai populare destinații pentru schi din Europa. Țara oferă stațiuni montane de top, cu pârtii...

Citeste mai mult
Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate

Drob de vinete pentru post. O rețetă foarte gustoasă din care vei putea mânca pe săturate

4 lucruri de știut despre brandul Puma

4 lucruri de știut despre brandul Puma

Deși era dată ca mare favorită, Siena Vușcan a fost DESCALIFICATĂ de la Românii au Talent, după ce a primit un Golden Buzz de la Andra Măruța:

Deși era dată ca mare favorită, Siena Vușcan a fost DESCALIFICATĂ de la Românii au Talent, după ce a primit un Golden Buzz de la Andra Măruța:

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2023 Femina.ro | Contact

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version