sâmbătă, 25 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Specialități » Pâinici de casă bine coapte

Pâinici de casă bine coapte

in Specialități
Pâinici de casă bine coapte

 

https://femina.ro/wp-content/uploads/2018/09/creativ-online-video-cutter.com_.mp4

Ingrediente:700 ml apa calduta, 1 kg faina alba 000 sau neagra, 1 lingura zahar, 1 lingura sare, 10 linguri ulei, drojdie 50 gr

Mod de preparare: Drojdia se freaca cu zaharul si se adauga apa calduta, sarea, uleiul si faina. Se framanta bine si se lasa sa creasca intr-un loc caldut , acoperit cu un prosop in jur de 1 ora.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul , aluatul se imparte in bilute potrivite ca dimensiune si se aseaza in tava la distanta de 2 cm. Mai lasati la crescut inca 1520 min si dati la cuptorul incalzit in prealabil pentru inca 25 min.
Daca doriti sa o faceti cu faina neagra trebuie sa aveti in vedere ca nu va creste asa mult insa isi va pastra din pufosenie.
De asemeni daca doriti puteti presara deasupra seminte sau in varianta de dulce se poate inlocui apa cu lapte si inainte de a le introduce in cuptor unse cu putin ou batut.

Vezi și...

Găluște din iaurt gratinate la cuptor

Găluște din iaurt gratinate la cuptor

Care sunt condimentele care se combină perfect cu carnea de pui și sunt foarte sănătoase!

Care sunt condimentele care se combină perfect cu carnea de pui și sunt foarte sănătoase!

Se pot face modele de painici in functie de talent sau modele care va plac. Cu siguranta toat afamilia va fi incantata! Pofta buna!

 

Sursa:petitchef.ro

 

Vezi si reteta pentru placinta cu legume si parmezan:

Plăcintă delicioasă cu carne, legume și parmezan. Pur si simplu nu te mai poți sătura

Pentru ca placinta este o optiune foarte buna pentru orice moment al zilei, si mai ales este usor de transportat oriunde, astazi iti oferim reteta pentru o placinta deosebita cu carne si parmezan. Suntem siguri ca daca o vei incerca nu vei mai putea renunta asa usor la ea. Iata de ce ai nevoie:

Ingrediente: 400 gr de dovlecei, 200 g de carne tocata, 2 ouă, 5 linguri de parmezan, 2 cepe medii, 1 ceapa verde, 2 cartofi de dimensiuni medii, 2 morcovi, 100 l de ulei
1 lingurita de lapte, praf de copt, sare, 100 grame de faina.

Mod de preparare:
Curatati ceapa si taiati-o marunt. Caliti-o apoi in putin ulei incins si adaugati carnea tocata si tineti-o pana este semipregatita. Scoateti amestecul din tigaie si puneti-l intr-un castron. Adaugati ouale peste mixul de carne si ceapa si amestecati pana se omogenizeaza. Intre timp curatati dovleceii si cartofii de coaja si dati-i prin razatoare. Faceti acelasi lucru si cu morcovii, insa taiati-i bucatele mici. Amestecati toate legumele cu carnea, apoi adaugati parmezanul, frunzele de la ceapa verde taiate bucatele,  putin praf de copt, laptele si putina sare. Intindeti aluatul si asezati-l pe o foaie de copt unsa cu ulei. Acoperiti aluatul tot cu o foaie de copt pentru a nu se arde la suprafata. Se baga in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. (in functie de cuptor). Lasati-o sa se raceasca si taiati-o in bucati generoase pentru a-i multumi pe toti pofticiosii!
Daca ti-a placut reteta, arata-le-o si prietenilor!
Pofta buna!

Vezi si reteta pentru placinta cu marar si ceapa:

ngrediente: un pachet foi de placinta, 500 g ciuperci, o ceapa mica, 100 g branza feta, 2 oua, sare, piper, boia, ulei, 1 legatura de marar.

Mod de preparare: Se curata, spala si toaca ciupercile si ceapa si se calesc impreuna in putin ulei. Se condimenteaza cu sare si piper, se lasa sa se raceasca. Intre timp punem jumatate din foile de placinta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unse intre ele cu ulei. Daca foile sunt mai mari decat tava se incretesc. Ciupercile racite se amesteca cu branza data pe razatoare si ouale batute.

Se pune umplutura de ciuperci peste primul rand de foi, se presara boia de ardei. Se aseaza celelalte foi unse cu ulei intre ele, se pensuleaza cu ou batut, se portioneaza placinta si se coace in cuptor la temperatura medie.
Pofta buna!

Sursa:retetelemamei.ro

Vezi si reteta pentru pateuri cu branza de casa:

 

Pateurile cu branză sunt una dintre gustările noastre preferate. Deși sunt patiserii la orice colț de stradă, nimic nu se compară cu siguranța și gustul savuroaselor pateuri cu brânză de casă. Mirosul pe care îl simți în propria bucătărie nu poate fi reprodus de nicio patiserie, drept urmare îți prezentăm o rețetă de pateuri cu brânză, bună, bună de tot! De asemenea le pitem face fix după gustul nostru, adica cu aluat bun, cu muuulta branza si pe care le putem servi la scurt timp dupa ce le-am scos din cuptor. Pateurile cu branza se fac cu aluat foietaj, care poate fi un foietaj din comert dar, daca aveti timp la dispozitie, va recomand din suflet sa preparati acasa aluatul foietaj pentru ca este mult mai gustos si fara chimicalele aferente. Este usor de preparat dar necesita ceva timp pentru odihna si racirea aluatului.
Să începem!

Ingrediente:

 Pentru foaie:1 kg de faina alba, 400g unt, 1 lingurita de sare, 5 lingurite de otet, 500ml de apa calduta.
Pentru umplutura:300 gr branza, 1 ou, putin lapte

Mod de preparare:

Faina o amestecam cu sarea, otetul si apa. Framantam pana cand avem un aluat bine legat (nu trebuie sa fie tare). Intindem aluatul cu facaletul si intindem deasupra 1/3 din margarina.

Impaturim aluatul de la stanga la dreapta si il batem cu facaletul de 100 de ori. Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute in frigider. Repetam aceasta operatie de 3 ori, doar ca atunci cand impaturim de fiecare data schimbam directia (stanga – dreapta,dreapta – stanga). Intre timp preparam umplutura: faramitam branza si o amestecam cu oul si cu putin lapte pana devine cremos. Luam aluatul si il intindem cu facaletul nu foarte subtire (1cm). Taiem patratele aluatul si punem in mijloc putin din umplutura. Inchidem patratelele ca pe un plic, le asezam intr-o tava unsa putin si bagam la cuptorul, in prealabil incins. Coacem 20 de minute, lasam sa se raceasca si pateurile noastre sunt gata. Un pahar de bere sau o limomadă sunt bine venite!

Pofta buna!

Dacă ți-a plăcut rețeta distribuie și prietenilor!

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Pateuri de casă cu bacon și cașcaval

Urmatorul Articol

Consumă această salată dimineața și vei vedea rezultate frumoase pentru silueta și sănătatea ta

Articole Similare

Cum se fac cele mai bune langoși cu cremă de urdă și mărar. Ți se topesc în gură
Rețete românești

Cum se fac cele mai bune langoși cu cremă de urdă și mărar. Ți se topesc în gură

Ciorbă moldovenească cu pui, șofran și legume de primăvară. Cu siguranță cea mai bună pe care am mâncat-o până acum
Fel principal

Ciorbă moldovenească cu pui, șofran și legume de primăvară. Cu siguranță cea mai bună pe care am mâncat-o până acum

Maioneză de post, gata în 5 minute! Este foarte sănătoasă și nu îți dai seama că nu este cu ou. O poți consuma cu salate, legume și pe pâine
Preparate de post

Maioneză de post, gata în 5 minute! Este foarte sănătoasă și nu îți dai seama că nu este cu ou. O poți consuma cu salate, legume și pe pâine

Cum se face mămaliga răsturnată și tăiată cu ața. Rețeta pentru o mămăligă autentică cum o fac ciobanii la stână
Rețete românești

Cum se face mămaliga răsturnată și tăiată cu ața. Rețeta pentru o mămăligă autentică cum o fac ciobanii la stână

Cotlet de porc cu mozzarella și ciuperci la cuptor. Cea mai bună carne de cuptoooor
Fel principal

Cotlet de porc cu mozzarella și ciuperci la cuptor. Cea mai bună carne de cuptoooor

Slănină fiartă în zeamă de varză cu usturoi, un preparat tradițional românesc care îți lasă gura apă
Fel principal

Slănină fiartă în zeamă de varză cu usturoi, un preparat tradițional românesc care îți lasă gura apă

Urmatorul Articol
Consumă această salată dimineața și vei vedea rezultate frumoase pentru silueta și sănătatea ta

Consumă această salată dimineața și vei vedea rezultate frumoase pentru silueta și sănătatea ta

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:
Timp Liber

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Inca de la prima vedere observam ca aceasta casa are personalitate puternica. Desi este relativ mica, avand suprafata totala construita...

Citeste mai mult
Noul business „predictibil” şi „sigur” practicat de români. Cristian a reuşit să îşi cumpere 3 garsoniere în 10 ani

Noul business „predictibil” şi „sigur” practicat de români. Cristian a reuşit să îşi cumpere 3 garsoniere în 10 ani

Casa magnifica de 150 mp cu mansarda si garaj

Casa magnifica de 150 mp cu mansarda si garaj

Cum arată vila de jumătate de milion de euro în care Oana Roman a locuit cu Marius Elisei

Cum arată vila de jumătate de milion de euro în care Oana Roman a locuit cu Marius Elisei

Cateva mici trucuri pentru florile din casa si gradina

Cateva mici trucuri pentru florile din casa si gradina

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici