Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Pârjoale cu cașcaval și conopidă, o rețetă delicioasă care ți se topește în gură. Se prepară rapid după o rețetă ușoară

Pârjoale cu cașcaval și conopidă, o rețetă delicioasă care ți se topește în gură. Se prepară rapid după o rețetă ușoară

O rețetă ingenioasă, simplă și delicioasă de pârjoale din conopidă. Acest fel de mâncare nemaipomenit de gustos este perfect atunci când nu aveți prea mult timp la dispoziție, și doriți ceva rapid sau poate fi servit excelent ca mic dejun. Au un gust excelent, se manâncă foarte repede și merită să le încercați.

Ingrediente: 600 grame conopida (o conopida mai mare), 1 ou, 1 ceapa, 30 grame de parmezan, 2 felii cascaval, 30 grame de pesmet, 2 cepe verzi, sare, ulei de masline, porumb.
Mod de preparare:

Într-o cratiță cu apă sărată fierbeți conopida, apoi puneți-o într-un bol și cu ajutorul furculiței mărunțiți conopida.Adăugați în bolul cu conopidă ceapă tocată mărunt, pesmet, cașcaval ras, parmezan, sare, ou și ceapă verde. Amestecați bine compoziția.Formați pârjoalele, adaugati porumbul și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungeți pârjoalele cu ulei de masline și coaceți-le timp de 15 minute la temperatura de 195°C. Serviti cu palcere, or sa va placa foarte tare!

  • S-a aflat cine este fostul soț al doctoriței Ștefania Szabo! Detalii neștiute ies acum la iveală
  • Alege un inel și descoperă ce spune despre tine ca femeie – răspunsurile te vor surprinde!
  • Ultimă oră: Rezultate neașteptate în autopsia doctoriței Ștefania Szabo – detaliul care schimbă totul
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Sursa poza:retetepractice.ro

Vezi si reteta pentru parjoale cu cartofi si ciuperci:

Există o mulțime de variante, dar astăzi, vă propunem să gătiți o rețetă economică și foarte gustoasă. Vă vor ieși niște pârjoale pufoase, gingașe care nu se vor rupe în timpul prăjitului!

  • Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
  • Donald Trump explică decizia de reducere a trupelor americane din România: „Nu e mare lucru”. Pentagonul confirmă „realinierea strategică” a forțelor din Europa
  • Rusia avertizează Uniunea Europeană: „Orice confiscare de active va avea un răspuns dureros”
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Ingrediente:8 cartofi; 500 g ciuperci;
1-4 căței de usturoi; 1 ceapă; 3 linguri făină;un praf de curcuma; piper negru după gust; ienibahar, după gust; sare, după gust.

Mod de preparare:

Curățați cartofii și tăiați-i rondele. Turnați apă fierbinte deasupra și puneți-i pe foc. Când dau în clocot dați focul mai încet. Fierbeți cartofii cu capac timp de 40 minute la foc mic. Sărați-i cu 10 minute înainte să se termine de fiert.
Tăiați mărunt ceapa și ciupercile. Puneți-le într-o tigaie cu ulei încins. Prăjiți la foc mediu până când ceapa devine moale. Înainte să fie legumele gata, adăugați usturoiul pisat, sare, ienibahar pudră.
Puneți umplutura într-o strecurătoare ca să se scurgă uleiul.
Din cartofi vărsați apa până la ultima picătură. Pisați cartofii cu zdrobitorul de cartofi (blenderul mai bine să nu îl folosiți).
Lăsați cartofii să se răcească puțin. Apoi adăugați făină, piper negru și curcuma (pentru culoare). Amestecați aluatul. Nu se va primi un aluat foarte elastic, important este ca să puteți crea din el o turtă mică. Dacă mai este nevoie, puteți să mai adăugați făină, totul depinde de soiul de cartofi utilizați.
Din mici bucăți de aluat faceți turte în mijlocul cărora puneți umplutură. Lipiți marginile și dați „pârjoalele” prin făină.
Prăjiți în tigaia cu ulei, câte 3 minute pe fiecare parte.

Rezultatul va fi delicios. Puteti combina cu salata verde, salata de varza sau alte salatae preferate de voi.
Pofta buna!

Vezi și rețeta pentru Minipateuri cu ciuperci:

Ingrediente:400 gr aluat foietaj, 2 cutii ciuperci, 1 ou, 2 galbenusuri, 2 linguri lapte, 2-3 fire ceapa verde, cateva fire marar, 2 linguri unt, 2 linguri susan, sare, piper

Mod de preparare

Calim ceapa verde tocata marunt in unt. Adaugam o cutie de ciuperci si le prajim usor.
Ciupercile din cea de a doua cutie la bagam la robot si le facem pasta. Adaugam pasta peste compozitia de ciuperci cu ceapa si le mai lasam pe foc 15 minute amestecand continuu. Asezonam cu sare si piper si adaugam oul si mararul tocat marunt.
Punem foietajul pe suprafata de lucru bine infainata si intindem o foaie subtire. Taiem foaia in doua pe lung astfel incat sa obtinem doua dreptunghiuri de aluat. Ungem cu galbenus batut cu lapte si asezam un strat de compozitie pe marginea dreptunghiului.
Rulam si asezam sulurile de aluat in tava tapetata cu hartie de copt. Indepartam cu o pensula curata excesul de faina.
Cu un cutit foarte bine ascutit facem taieturi pe fiecare sul la distante aproximativ egale, obtinand astfel minipateurile. Ungem apoi cu galbenusul batut cu lapte si presaram cu susan.
Dam la cuptor, la foc mediu, pana incep sa se rumeneasca.
Taiem cu ajitorul unui cutit bine ascutit minipateurile, cat sunt calde. Punem pe un platou si servim.
Pentru varianta de post renuntam la oul din compozitie, eventual pentru siguranta puteti adauga o lingurita de pesmet (desi nu cred ca e neaparata nevoie), ciupercile le vom cali in unt sau margarina iar deasupra nu le mai ungem cu ou batut cu lapte, presaram direct susanul.

Sursa:bucatarul.tv

retete-usoare.eu

caietulcuretete.com

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Tort de vișine cu pișcoturi, o rețetă delicioasă perfectă pentru Moș Nicolae

Tort de vișine cu pișcoturi, o rețetă delicioasă perfectă pentru Moș Nicolae

Ciorbă de cocoș cu roșii și tăieței, ideală pentru zilele geroase de iarnă

Ciorbă de cocoș cu roșii și tăieței, ideală pentru zilele geroase de iarnă

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo
Actualitate

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă
Actualitate

Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă

Citeste mai multDetails
Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020
Actualitate

Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020

Citeste mai multDetails
Ministerul Sănătății reacționează după moartea doctoriței Ștefania Szabo: gărzi epuizante și probleme de personal în spitale
Actualitate

Ministerul Sănătății reacționează după moartea doctoriței Ștefania Szabo: gărzi epuizante și probleme de personal în spitale

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Războiul taxelor continuă: China ripostează împotriva SUA și depune plângere la Organizația Mondială a Comerțului
Actualitate

Războiul taxelor continuă: China ripostează împotriva SUA și depune plângere la Organizația Mondială a Comerțului

Citeste mai multDetails
Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
Actualitate

Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact