Pizza la tigaie este soluția perfectă pentru iubitorii de pizza, care nu au timp să o prepare pe cea originală, să întindă aluatul și să aștepte până acesta va dospi. Încercați această rețetă simplă și rapidă și veți obține o pizza ușor pufoasă cu un gust similar pizzei clasice. Folosiți ingredientele pe care le aveți în frigider și pregătiți o gustare delicioasă.
Ingrediente pentru aluat:
2 ouă, 3 linguri de smântână, 3 linguri de maioneză, 3-5 linguri de făină, unt pentru uns
Ingrediente pentru umplutura:
1 ceapă, 1 morcov, șuncă (mezeluri), ketchup, cașcaval, maioneză, măsline verzi, ciuperci
Mod de preparare:
Pregătiți aluatul din ouă, smântână, făină și maioneză. Amestecați toate ingredientele până obțineți o masă omogenă.
Tocați ceapa mărunt, dați prin răzătoare morcovul și prăjiți-le puțin în tigaie.
Dați șunca și cașcavalul prin răzătoare.
Turnați aluatul într-o tigaie unsă cu unt și puneți deasupra ceapa cu morcovul, un pic de ketchup și maioneză, puneți șunca sau mezelurile preferate și deasupra cașcavalul ras.
Pregătiți pizza la foc mic, sub capac, timp de 15-20 minute.
Pizza este gata, la dorință puteți presăra deasupra verdeață tocată mărunt (umplutura poate fi diferită, alegeți ingredientele după gust).
Vezi si reteta pentru pizza ciobaneasca
Pizza ciobănească este un preparat pe care îl vei îndrăgi de la prima degustare, pentru că are un gust deosebit care te îmbie pe neștiute!
Ingrediente:
Pentru aluat:
500 g făină albă, 10 g drojdie uscată, ½ linguriţă sare, 300 ml apă călduţă 3-4 linguri ulei de măsline
Pentru topping:
cârnat de oaie afumat şi picant, muşchi de porc afumat, brânză de burduf, ardei gras murat
Pentru sos:
2 căni suc de roşii, 2 linguri ketchup, 1 linguriţă zahăr, ½ linguriţă sare, 1 linguriţă busuioc, 2 căţei usturoi, 1 lingură ulei de măsline, 1 linguriţă ardei iute măcinat
Mod de preparare:
Făina am cernut-o într-un bol, apoi am adăugat drojdia şi am amestecat. Am început să adaug apă călduţă puţin câte puţin, amestecând cu o spatulă. Am pus şi praful de sare, şi am început să frământ uşor cu mâna, completând cu apă. Cantitatea de apă este în funcţie de tipul făinii. Treptat am adăugat uleiul de măsline, frământând cu mâna. Din când în când am mai pus şi câte un praf de făină. Aluatul l-am frământat cca 10-15 minute, până a devenit elastic şi nelipicios.
Aluatul l-am pus într-un castron, am acoperit cu folie alimentară şi cu un prosop, şi am lăsat cca 1 ora într-un loc călduţ pentru că aluatul să–şi dubleze volumul.
Între timp am pregătit sosul: sucul de roşii, ketchup-ul, zahărul, sarea, busuiocul, uleiul de măsline, căţeii de usturoi tăiaţi felii şi 1 ceşcuţă de apă le-am pus într-un vas, la foc mic. Am amestecat din când în când, iar după cca 15 minute am adăugat ardeiul iute şi am mai lăsat vre-o 5 minute pentru că sosul să se lege. Înainte de a pune ardeiul iute am scos câteva linguri de sos, pentru a le folosi la a „unge” pizza.
Când aluatul a fost gata crescut, l-am scos pe planşă de lucru înfăinată şi l-am împărţit în 3 bile egale, care vor deveni 3 blaturi de pizza. Am întins cu sucitorul fiecare bilă de aluat, dându-i formă rotundă. Aluatul l-am pus în tavă specială ptr pizza, l-am uns cu sosul nepicant şi am dat tavă la cuptorul preîncălzit pentru 5 minute. Am scos tavă din cuptor am adăugat mozzarella, apoi am pus cârnatul de oaie şi muşchiul de porc pe care le-am călit puţin în ulei, făşiile de ardei şi bucăţi de brânză de burduf.
Am dat tavă din nou la cuptor, pentru cca 15 minute.
SURSA simona-world.blogspot.ro
Sursa: bucatarul.tv