Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Plăcintă cu dovleac tradițională de post

Plăcintă cu dovleac tradițională de post

Această plăcintă cu dovleac se face repede, este de sezon şi e foarte gustoasă. Încearcă şi tu reţeta!

Ingrediente:

Pentru foi:
250 ml ulei de floarea soarelui sau de porumb, 250 ml apa, un praf de sare, aprox. 700-720 gr faina

  • Salariul surprinzător al unui jandarm român de 19 ani: Fluturașul care a stârnit reacții pe internet
  • Imagini tulburătoare: Felix s-a prăbușit cu parapanta sub privirile familiei și copiilor
  • Interdicție pentru mașinile Diesel în intervalul 8:30 – 18:30. Când intră în vigoare noua regulă
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Petru umplutura:
2 kg dovleac, 300 gr zahar, 3 pliculete zahar vanilat, zahar pudra pentru pudrat, scortisoara si  nuca (dupa preferinta).

Mod de preparare:

O reteta simpla si de post. Se curata dovleacul si se da pa razatoare, se pune intr-o oala la calit impreuna cu zaharul. Cand a scazut bine si nu mai e apos, se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Intre timp, facem coca pt foi. Intr-un castron se amesteca apa cu uleiul si sarea si se pune faina in ploaie. Se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se imparte in 2 parti egale. Se intinde o foaie si cealalta jumatate se baga la frigider.

Intr-o tava cu dimensiunile 25X33 cm, se pune hartie de copt si foaia pt placinta. Dam foaia la cuptor si o coacem pe jumatate, apoi adaugam dovleacul si cealalta foaie. Dam iar la cuptor pana cand placinta capata o culoare aurie.

  • ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
  • Tragedie pe coasta Adriaticii: Felix Baumgartner a murit în timpul unui zbor cu parapanta motorizată
  • Mariana Cojocaru anunță zodiile care scapă de toate greutățile, problemele și necazurile până la finalul anului. Norocul va fi de partea lor! Acești nativi au parte de o perioadă de vis
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Pentru cuptorul electric iti recomand ca timp de coacere 40 de minute. Scoate placinta din cuptor si portioneaz-o usor (doar partea de sus) si las-ola racit, apoi portioneaz-o pana jos, pudreaz-o cu zahar pudra si gata.
Pentru a se pastra cateva zile fara a se intari, o punem pe o farfurie, acoperim cu o punga si o bagam la frigider.

Ps: in zaharul pudra, puteti pune putina vanilina, pentru mai mult gust.

Vedeta fiecărei toamne târzii, dovleacul, face parte dintr-o familie mare şi pregătită să aducă numai beneficii organismului: dovlecelul, castravetele, pepenele etc.

Galbenul-portocaliu aprins ascunde o mulţime de carbohidraţi şi beta-caroten… Adevărat răsfăţ pentru pupilele gustative, dar şi un remediu naturist pentru sănătatea şi echilibrul organismului nostru.

A devenit foarte repede cunoscut şi pentru proporţiile sale (de multe ori) colosale în comparaţie cu celelalte rude leguminoase. Ţara lui de baştină este Peru, de unde a fost exportat de către conchistadorii spanioli, in secolul al XVI-lea.

În spaţiul românesc, seminţele de dovleac, prăjite, se prezintă sub forma unei delicatese olteneşti.
Crude, seminţele de bostan pot înlocui numeroase medicamente pentru a trata de la afecţiuni intestinale până la dureri articulare.

Aşadar, fără nicio altă contribuţie externă, seminţele de dovleac au puterea de a elimina viermii intestinali şi pot fi decisive în vindecarea prostatei.

Se recomandă mai ales copiilor pentru că nu afectează organismele în creştere şi nu sunt toxice. Dacă totuşi vreţi încă un plus de eficacitate, puteţi combina seminţele cu uleiul de ricin.

Strămoşii noştri se vindecau de gută şi îşi diminuau durerile de articulaţii cu aşa numitul lapte de bostan: 2 linguri de seminţe decojite (cu pieliţa verde păstrată), la care adăugau 1 pahar cu apă caldă.

După ce seminţele sunt lăsate (pe timp de noapte) în apă pentru a se umfla, se trec prin maşina de tocat şi se amestecă cu apa, în care au stat peste noapte, pănă se transformă într-o pastă omogenă.

Cura durează, de obicei, între 10 şi 15 zile, timp în care trebuie excluse din dieta zilnică mâncarea sărată, iute sau condimentată şi alcoolul.

Pentru cistită se prepară 200 g de seminţe cu 500 ml de apă clocotită – se infuzează seminţele pisate în apa clocotită timp de 8-10 ore. Se consumă fierbinte, câte 100 ml, de patru ori pe zi, în intervalul dintre mese.

Seminţele infuzate, pisate, fierte pot fi considerate o binecuvântare şi pentru optimizarea digestiei şi lactaţiei.

Toate trăsăturile terapeutice sunt, de fapt, meritele compoziţiei bogate în magneziu, fier, potasiu, calciu, siliciu, fosfor, vitamine, carotenoizi, acizi, zaharuri, lecitină, rezine şi enzime cu rol antihelmintice.

Vezi și rețeta pentru placinta cu iaurt si afine:

Plăcinta cu iaurt și afine este una dintre preferatele mele, așa că îți voi da si tie reteta. Se prepara usor, este frageda, iar ingredientele necesare sunt sanatoase si consistente.

Ingrediente:
1 pachet foi de placinta, 1 kg iaurt gras, 8 oua, 300 gr zahar, 4 linguri de gris, coaja de la o lamaie
1 pliculet zahar vanilat, afine congelate.

Mod de preparare:

Iaurtul, ouale, zaharul, grisul si coaja de lamaie, se amesteca intr-un vas inalt.

Impartim foile de placinta in 3, tapetam o tava inalta cu hartie de copt si punem prima parte de foi, ungem ultima foaie cu putin ulei si turnam jumatate de compozitie si cateva afine congelate, apoi a doua parte de foi, ungem ultima foaie, turnam restul de compozitie si afine, punem utima parte de foi, peste care se pun 2 oua batute cu 1 paharel de iaurt.

Intepam din loc in loc placinta si dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, cam 30 minute.

Pofta buna!

 

Sursa: bucataras.ro

 

Vezi reteta si pentru placinta cu dovleac:

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol

Chifteluțe de cartofi cu cimbru la cuptor

Paste cu pesmet și dulceață de zmeură, dulcele copilăriei și un bun desert pentru perioada postului

Paste cu pesmet și dulceață de zmeură, dulcele copilăriei și un bun desert pentru perioada postului

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial
Actualitate

ITP 2025. Anunțul momentului pentru românii care au mașini mai vechi de 15 ani. E oficial

Citeste mai multDetails
Mesajul socant transmis de un roman care se pregatea sa plece la munca in Londra. Ce a vazut pe aeroportul din Suceava il va marca toata viata: ”M-am prabusit pe scaun..
Generale

Mesajul socant transmis de un roman care se pregatea sa plece la munca in Londra. Ce a vazut pe aeroportul din Suceava il va marca toata viata: ”M-am prabusit pe scaun..

Citeste mai multDetails
Sprijin financiar major pentru pensionarii cu grad I de invaliditate: Indemnizație lunară de 2.025 lei începând cu 2025
Actualitate

Sprijin financiar major pentru pensionarii cu grad I de invaliditate: Indemnizație lunară de 2.025 lei începând cu 2025

Citeste mai multDetails
Cum recunoști un pepene verde injectat cu substanțe chimice. Trucul simplu pe care îl poți testa acasă
Actualitate

Cum recunoști un pepene verde injectat cu substanțe chimice. Trucul simplu pe care îl poți testa acasă

Citeste mai multDetails
Rezultatele preliminare ale autopsiei lui Felix Baumgartner: celebrul sportiv ar fi murit în urma unui infarct în aer
Actualitate

Rezultatele preliminare ale autopsiei lui Felix Baumgartner: celebrul sportiv ar fi murit în urma unui infarct în aer

Citeste mai multDetails
Nicușor Dan, despre cumulul pensiei cu salariul la stat: „Nu am încă o opinie clară. Sunt multe lucruri de analizat”
Actualitate

Nicușor Dan, despre cumulul pensiei cu salariul la stat: „Nu am încă o opinie clară. Sunt multe lucruri de analizat”

Citeste mai multDetails
Tragedie pe coasta Adriaticii: Felix Baumgartner a murit în timpul unui zbor cu parapanta motorizată
Actualitate

Tragedie pe coasta Adriaticii: Felix Baumgartner a murit în timpul unui zbor cu parapanta motorizată

Citeste mai multDetails
Tragedie în Londra: O asistentă aflată în prima zi de muncă, printre victimele avionului prăbușit
Actualitate

Tragedie în Londra: O asistentă aflată în prima zi de muncă, printre victimele avionului prăbușit

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact