Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Pui țigănesc la pungă, o rețetă care nu se compară cu niciun preparat din restaurante. Delicios!

Pui țigănesc la pungă, o rețetă care nu se compară cu niciun preparat din restaurante. Delicios!

Am gasit aceasta reteta pe internet si de atunci o prepar de fiecare data cand ma gandesc ca vreau sa mananc ceva absolut delicios. Nu se prepara greu, iar dupa ce vei manca vei simti ca a meritat din plin sa o pregatesti. Iata cat de simplu este!

Ingrediente:
1 kg si jumatate carne de pui (pulpe, piept, aripioare) CocoRico, 500 ml lapte,1 capatana usturoi,500 g ciuperci, 1 kg cartofi, 1 punga pentru cuptor
sare

Pentru condimentat carnea:sare, piper, 1 lingurita boia, condimente pentru pui (optional), 100 g unt

  • Schimbare de ultimă oră: vârsta de pensionare suferă o nouă modificare!
  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Ea este tânăra de 19 ani, dizolvată de iubit într-o cadă plină cu acid. Era însărcinată și trăia un coșmar de mult timp. Ultimele mesaje ale fetei sunt halucinante
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Pentru condimentat legumele: sare, piper, 1 lingurita boia, 50 g unt + putin unt pentru uns punga.

Mod de preparare:

  • Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • O singură băutură alcoolică poate dubla riscul unui accident vascular cerebral în doar o oră
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Se spala carnea, se portioneaza (daca este nevoie) si se sareaza. Usturoiul se piseaza, se amesteca cu laptele.
Se pune carnea intr-un castron si se toarna laptele cu usturoi peste ea. Se acopera cu un capac si se lasa la frigider de pe o zi pe alta.
A doua zi se scurge carnea, iar laptele se arunca. Se usuca carnea cu un prosop si apoi se condimentaza cu sare, piper, boia si eventual condimente pentru pui. Se pune si untul si se amesteca bine.
Cartofii se curata si se taie cuburi. Ciupercile se curata si se taie felii. Se condimenteaza si se adauga untul si, la fel ca la carne, se amesteca bine.
Se unge punga magica cu unt se pun legumele in punga iar peste legume se aseaza carnea.
Se inchide punga cu clema inclusa, se inteapa in cateva locuri cu o scobitoare si se da la cuptor 1 ora. La final se taie punga cu un cutit pe lungime si se mai lasa 10 minute, ca sa se rumeneasca.
Daca ti-a placut, arata-le si prietenilor!

Sursa:laancuta.blogspot.ro

Vezi si reteta pentru piure cu tocanita de pui:

Astazi iti recomand o reteta in care carnea de pui capata savori deosebite, astfel incat sa o servim cu mare pofta. Te asigur ca va iesi atat de gustoasa, de frageda, de buna incat vei vrea sa repeti aceasta experienta culinara. Merita pregatita, doar ca trebuie sa aveti rabdare, dureaza circa 1 h 30 minute-2 ore pana e gata. Dar merita pe deplin!

Ingrediente:1 pui grill CocoRico, 2 cepe mari, un ardei kapia, 2 rosii, boia de ardei dulce, sare, piper, 50 ml vin alb, putin ulei pentru calit

Mod de preparare:

Carnea se taie în franjuri ca sa fie mai usor de gatit, apoi se aseaza bucatile de carne intr-o tigaie, in care s-a pus uleiul la incins, si se calesc pe ambele parti. Cat timp sta carnea la rumenit, se pregatesc legumele. Ceapa si ardeiul se curata si se taie cubulete. Rosiile se toaca bucatele, iar atunci cand carnea de pui este semipreparata, se adauga ceapa si ardeiul
Cand s-au inmuiat, se adauga vinul, se mai lasa 5 minute, si la final se adauga rosiile tocate, se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic, circa 5 minute.
Se condimenteaza cu sare si boia, se amesteca si se ia de pe foc.
Intr-un vas termorezistent, uns cu putin ulei, se aseaza carnea cu sosul
Se acopera vasul cu capac, si se da la cuptor, la temperatura de 200 de grade, timp de 90 de minute, pana cand carnea va fi frageda
Daca in timp ce sta la cuptor, sosul scade, se mai adauga apa
Cu 10 minute inainte de expirarea timpului, se ia capacul de la vas, pentru a se rumeni putin carnea.
Merge de minune cu mamaliguta calda sau cu piure de cartofi!

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cum să pregătești vinetele din congelator într-o salată delicioasă așa cum nu ai mai mâncat niciodată. Rețeta este una originală și te va cuceri pe loc

Cum să pregătești vinetele din congelator într-o salată delicioasă așa cum nu ai mai mâncat niciodată. Rețeta este una originală și te va cuceri pe loc

Câte ouă ai voie să mănânci pe săptămână pentru a beneficia de proprietățile lor

Câte ouă ai voie să mănânci pe săptămână pentru a beneficia de proprietățile lor

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
Actualitate

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
Actualitate

Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact