Ingrediente:
1,5 l lapte
8 ouă
300 g zahăr
4 plicuri zahăr vanilat
110 g făină albă
100 g amidon
1 pachet foi
400 ml frișcă
Mod de preparare:
1. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Într-un bol, batem gălbenușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, zahărul vanilat, făina, amidonul și 500 ml de lapte. Amestecăm bine până la omogenizare.
- Adio permis de conducere! Noua lege adoptată schimbă radical regulile pentru șoferii din România – află dacă te numeri printre cei afectați
- Ce semnifică apariția cârceilor nocturni la picioare – cauza la care nu te-ai fi gândit
- Descoperire neașteptată a cercetătorilor americani: posibila legătură dintre vaccinul anti-COVID și apariția cancerului
2. Punem un 1l l de lapte la fiert. Adăugăm compoziția pregătită anterior și amestecăm foarte bine. Luăm vasul de pe foc și adăugăm albușurile bătute spumă. Mixăm bine până la omogenizare.
3. Tapetăm o foaie cu crema pregătită anterior. Pe deasupra așezăm a 2-a foaie iar la final decorăm cu frișca și zahăr pudră. Punem prăjitura la frigider pentru 3-4 ore.
Savurați cu drag! Poftă bună!
Surse:














