Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

Cremsnit este una dintre cele mai bune bune și mai delicioase prăjituri inventate în toată istoria. Este o prăjitură foarte des întâlnită în Germania, Ungaria, Serbia, Croația și Slovenia, dar nu numai. În Franța, de exemplu, se întâlnește o variantă puțin mai diferită, dar la fel de savuroasă a Cremsnit și anume prăjitura Napoleon, care de asemenea are la bază foi congelate și cremă din patiserie.

Întâlnim această prăjitură delicioasă inclusiv în casele românilor în special în Banat și în Ardeal.

Prăjitura Cremsnit este compusă din blat cu foietaj și cremă de vanilie în rețeta originală. O vor adora atât adulții cât și cei mici. Și nu va mai fi nevoie să pierzi bani și timp ca să o cumperi.

  • Misterul literei „M” din palmă: semnul pe care îl au doar anumite persoane
  • Acuzații dure la adresa lui Nicușor Dan: intervenție critică din partea CCR și a unui fost membru CSM
  • 10 semne timpurii ale cirozei hepatice. Avertismentele corpului înainte de agravare
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Pentru crema de vanilie vei avea nevoie de un litru de lapte, de șase ouă, 12 linguri de lapte, două sute de grame de făină, un plic de gelatină alimentară granulată, trei plicuri de zahăr vanilat sau chiar esență de vanilie și sare.

Pentru foi, pregătește 450 de grame de făină albă de calitate superioară, două gălbenușuri, două linguri de iaurt, bicarbonat de sodiu, apă rece, 250 de grame de osânză, 120 de grame de făină. Dacă nu îți place untura, folosește atâta aluat de foietaj clasic, încât să obții două foi pe care să le coci.
Frământă toate ingredientele mai puțin osânza și cele 120 de grame de făină ca să obții un aluat omogen și care să nu și se lipeacă de mâini sau de blatul de bucătărie sau de masă. Ca să îii dai consistența necesară adaugă orice câte ori simți nevoia din apa rece. Omogenizează apoi și osânza cu cele 120 de grame de făină. Pune în folie alimentară aluatul și ține-l la frigider pentru jumătate de oră.

  • Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
  • Ministrul Sănătății a intervenit: A fost transmis Ro-Alert!
  • Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Când scoți aluatul dă suprafața de lucru cu făină și întinde-l sub o formă pătrată de aproximativ 2 centimetri. Împăturește marginile aluatului de la stânga la dreapta. Și invers până când cele două extreme se vor întâlni la mijloc. Apoi fă același exercițiu și pe lungime. Pune rezultatul obținut din nou la frigider pentru jumătate de oră.

După ce ai scos iar aluatul de la rece întinde aluatul într-o foaie mare sau în două părți mai mici. Crestează-l cu furculița ca acesta să nu mai crească. După aceasta pune-l în tavă și lasă la 190 de grade până se rumenește.

Pentru cremă amestecă gălbenușurile cu 6linguri de zahăr și făină și adaugă laptele treptat până se omogenizează. Restul de lapte pune-l la fiert. Gelatina se pune în puțină apă rece. După ce a fiert laptele, pune-l în compoziția cu gălbenușuri. Bate albușurile în spumă tare cu zahărul până obții o bezea.

Pune un blat pe platou și unge-l cu crema obținută. Acoperă stratul de cremă cu al doilea blat. Opțional pune peste cel de-al doilea blat zahăr pudră.

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol

Clătite poloneze, rețeta autentică. Delicioase și foarte pufoase

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic
Actualitate

Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic

Citeste mai multDetails
Doliu în sportul românesc. A murit Roxana Moise, fosta concurentă de la Exatlon și mamă a trei copii
Actualitate

Doliu în sportul românesc. A murit Roxana Moise, fosta concurentă de la Exatlon și mamă a trei copii

Citeste mai multDetails
Doliu în muzica românească: Artan, legenda rockului, a murit
Actualitate

Doliu în muzica românească: Artan, legenda rockului, a murit

Citeste mai multDetails
Se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei!
Generale

Se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei!

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina
Actualitate

Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina

Citeste mai multDetails
Decizie Neobișnuită de 1 Decembrie:
Actualitate

Decizie Neobișnuită de 1 Decembrie:

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact