joi, 30 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Rețeta originală a siropului natural de zmeură

Rețeta originală a siropului natural de zmeură

Rețeta originală a siropului natural de zmeură

Zmeurul este cel mai căutat arbust forestier, producător de fructe deosebit de aromate, foarte apreciate la vremea rodirii, atât de către urşi, cât şi de copii. Planta creşte frecvent în flora spontană din Europa şi America de Nord, mai ales în zonele montane şi premontane, mai reci şi umede (până la altitudinea de 2.000 de metri), în lungul văilor şi în luminişurile de pădure, unde formează zmeurişuri naturale, uşor umbrite de arborii înalţi de brad şi fag.
Ingrediente:5 kg de zmeura,5 kg de zahar, 2,5 l de apa, 1 plic sau 1 plic si jumatate de sare de lamaie, 7,5 g de acid salicilic ( se gaseste in farmacie ).
Mod de preparare:
Zdrobim zmeura cu mainile, o amestecam cu apa si cu sarea de lamaie pe care o dizolvam inainte in putina apa. Vom lasa zmeura timp de 2-3 zile pentru pre-fermentare. Dupa aceasta perioada o strecuram pe tifon si o lasam ca sa isi lase toata zeama insa fara sa apasati zmeura sau fara a o stoarce in tifon pentru ca vom obtine un sirop tulbure. La fiecare litru de sirop, vom adauga 1 kg de zahar si 1,5 gr de acid salicilic si vom amesteca pana cand se va topi tot zaharul. Poate dura si 2 zile pana cand se topeste acesta din urma. Varsam siropul in sticle curate, le inchidem si le vom pastra intr-un loc racoros la intuneric.
Zmeura care ne va ramane in tifon, o putem folosi pentru a face vin. Cu acelasi procedeu putem prepara sirop si din mure, coacaze rosii si negre). Se poate bea cu sifon, apă minerală sau plată. Un deliciu pe care îl vei savura de fiecare dată!

Vezi si reteta pentru dulceata de zmeura traditionala:

Vezi și...

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Aroma şi gustul fără pereche fac dulceaţa de zmeură să fie considerată o adevărată vedetă a sezonului. Pe cât este de simplă, dulceaţa de zmeură necesită o atenţie specială atunci când este pregătită.

Ingrediente: toate ingredientele incep cu Z, uşor de ţinut minte
Zmeură proaspat culeasă 1kg, zahar 700 gr, Zeama de la o jumatate de lămaie

Mod de preparare:

Se spală zmeura sub un jet de apa foarte rapid, dar cu atenţie să nu se sfărâme zmeura, şi se lasă la scurs cateva minute pe un şervetel de hartie.
Se pune un strat de zmeură, un strat de zahăr şi tot aşa pentru ca utimul strat să rămână cu zahăr. Se lasă aproximativ două ore la temperatura camerei, după care se depozitează în frigider, măcar 8-10 ore până se topeşte tot zaharul.
Se fierbe la foc iute de lemne în oala de fontă, de cupru sau orice oală cu fundul foarte gros. Se ia spuma pe măsură ce se formează, se adaugă zeama de lămâie şi se amestecă în oală foarte, foarte încet, ca zmeura să rămână cât de cât întreagă.

Sursa:artagustului.blogspot

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Dulceață de ardei iuți moldovenească

Urmatorul Articol

Cea mai bună prăjitură a copilăriei: Prăjitura Budapesta

Articole Similare

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Tort de bezea cu mere
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim
Desert ca la mama acasă

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim

Desert ca la mama acasă

Clătite poloneze, rețeta autentică. Delicioase și foarte pufoase

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?
Desert ca la mama acasă

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată
Desert ca la mama acasă

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată

Urmatorul Articol
Cea mai bună prăjitură a copilăriei: Prăjitura Budapesta

Cea mai bună prăjitură a copilăriei: Prăjitura Budapesta

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version