Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Reţeta zilei! Trebuie să încerci negresa de post pufoasă și consistentă cu toate bunătățile prin ea

Gogoși pufoase de post. Un desert simplu de preparat de care nu mă satur niciodată

Negresa este preferata mea si a intregii familiei. Asta e rețeta pentru cea mai simplă, gustoasă, pufoasă, ieftină și rapidă negresă de post. Respectă pașii de mai jos și obții desertul perfect pentru post. Noi o facem si cand nue post pentru ca ne place foarte mult. Iata de ce ai nevoie pentru a o prepara:

Ingrediente:

Blat:2 căni de făină, 1 ½ cană de apă minerală, ½ cană de ulei, nuci (dupa preferinte), 1 borcan gem de prune, 100 gr zahăr, 1 plic praf de copt, 3 linguri de cacao

  • Schimbare de ultimă oră: vârsta de pensionare suferă o nouă modificare!
  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Ea este tânăra de 19 ani, dizolvată de iubit într-o cadă plină cu acid. Era însărcinată și trăia un coșmar de mult timp. Ultimele mesaje ale fetei sunt halucinante
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Glazură:

3 linguri de zahăr, 2 linguri de cacao, 1 lingura ulei, 3 linguri de apă, nucă de cocos pentru presărat deasupra glazurii

  • Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • O singură băutură alcoolică poate dubla riscul unui accident vascular cerebral în doar o oră
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Mod de preparare:

Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, zaharul si cacaoa cernuta.Adaugam treptat uleiul si apa minerala si omogenizam energic cu ajutorul unui tel
Adaugam gemul si omogenizam tot cu telul.Turnam compozitia intr-o forma ceramica sau termorezistenta (30×20 cm) . Eu am folosit si hartie de copt.Lasam la cuptor la 170 grade pana cand se rumeneste si trece testul scobitorii. (aproximativ 25- 30 minute). Pentru glazura, punem cacao cu zaharul intr-un vas, amestecam , apoi adaugam apa si uleiul. Lasam pe foc si fierbem pana cand glazura ajunge la consistenta dorita. Turnam glazura peste prajitura. Cand aceasta s-a racit adaugam si fulgi de cocos. Negresa de post cu gem este gata. Pofta buna!
Pentru a ne păstra buna dispoziţie, cacaua vine în ajutorul vostru. Substanţele active din boabele aromate stimulează eliberarea endorfinei şi serotoninei- substanţe numite hormonii fericirii. De aceea, pentru a alunga tristeţea, vă recomand să beţi o ceaşcă de cacao şi starea voastră de spirit se va îmbunătăţi vizibil”, a declarat fitoterapeutul Eugen Giurgiu

Vezi si reteta pentru mucenici de post:

În Moldova, mucenicii nu se mananca doar in martie si sunt copti din aluat extrem de asemanator celui de cozonac si apoi unsi cu miere si nuca. Reteta aceasta de mucenici moldovenesti de post pufosi și aromati e una extrem de simplă. Respectă pașii de mai jos și vei manca cei mai buni mucenici

Pentru aluat: 500 g făină, 250-300 ml apă, 25 g drojdie, 1/2 linguriţă de sare
3-4 linguri ulei, 1 lingurita zahăr

Pentru garnitură: 1 borcan de 340 g miere(cantitatea dupa gust), nucă măcinată

Pentru sirop: 400 ml apă, 5 linguri zahăr, esenţe după gust

Mod de preparare:

1. Pentru aluat se prepara maiaua: se amesteca drojdia cu o linguriţa de zahar, o lingura de faina si puţina apa calda. Se lasa 10 minute sa lucreze drojdia.

2. Apoi, maiaua se pune peste restul fainei, se adauga sarea, apa si uleiul. Se framânta pâna ce aluatul se poate desprinde de vas. Aluatul trebuie sa fie usor moale si daca e prea tare se mai adauga apa calda si puţin ulei. Se lasa sa creasca 25 de minute.

3. Apoi, aluatul se împarte în 12 bucaţi. Din fiecare se lucreaza câte un sol care se împleteste sub forma cifrei opt. Se asaza în tava unsa cu puţina grasime vegetala si tapetata cu faina. Se coc 25 de minute.

4. Între timp, se face siropul din fierberea ingredientelor. Dupa ce mucenicii s-au copt, se asaza pe un platou si se însiropeaza. Se ung cu miere si se presara cu nuca macinata, din belsug. Se lasa sa se înmoaie de la sirop si apoi sunt numai buni de servit.

Cum sa faci cel mai bun dovleac copt:

Chit că îl faci pe post de gustare între mese, aperitiv sau chiar și garnitură, măcar o dată să faci un dovleac copt toamna asta! Că este și un desert delicios (și sănătos), asta este clar. Că e înnebunitor de bună și coaja lui ușor arsă pe la margini… o știm cu toții din copilărie. Cubulețe sau felii? Nu contează, procedezi cum vrei, că oricum se coace extrem de repede. Pune rapid un dovleac la cuptor și lasă întreaga casă să se umple de parfumul lui minunat. Nu îți ia deloc mult, uite mai jos ce trebuie să faci!

Igrediente:1 dovleac mediu, sare grunjoasă după gust, ulei vegetal

Mod de preparare:
Încinge bine cuptorul și tapetează o tavă care nu lipește cu hârtie de copt.
Taie dovleacul felii (ca de pepene) sau cubulețe (cum tai cartofii pentru tocană) și dă semințele deoparte.
Pune dovleacul în tavă, presară cu ulei, un vârf de nucșoară și sare grunjoasă. (Dacă-ți place mai dulce decât e el natural, presară și 1 linguriță de zahăr deasupra)
Dă dovleacul la cuptorul încins, lasă-l la copt vreo 20 de minute și… bucură-te de aromă.

Sursa: retete.unica.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Dovleac copt și fraged ca în copilărie. Iată secretele preparării unui dovleac copt perfect!

Dovleac copt și fraged ca în copilărie. Iată secretele preparării unui dovleac copt perfect!

Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Cum să tai perfect feliile de tort și prăjiturile. Un bucătar ne-a dezvăluit acest truc atât de util

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
Actualitate

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
Actualitate

Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact