Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Rulada care va face furori de Paște. Cum se prepară această ruladă delicioasă cu carne și ouă

Rulada care va face furori de Paște. Cum se prepară această ruladă delicioasă cu carne și ouă

Iata o reteta de rulada cu oua fierte absolut delicioasa.

Ingrediente:, sare si piper, dupa gust, 650 grame carne tocata de porc, 35 grame patrunjel, 6 oua, 15 grame usturoi, aluat foietaj, 50 grame mozzarella

Mod de preparare:

  • Turbulențe în AUR: Dezvăluirile lui Claudiu Târziu aruncă o umbră asupra carierei lui George Simion
  • CCR a făcut un anunț important legat de rezultatele din turul al doilea al alegerilor prezidențiale
  • Europa a luat o decizie importantă în legătură cu România – reacțiile nu au întârziat să apară la nivel mondial
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Ouale se pun la fiert, dar intre timp se pregateste carnea tocata. In compozitia carnii de pune un ou crud, urmand sa adaugam piper si sare. Daca doriti un gust mai puternic puneti si usturoiul si patrunjel tocat marunt, urmand sa amestecati bine.
Se taie mozzarella in felii subtiri, trebuie sa iasa 9 bucati. Pe o tava se aseaza o foaie din aluatul de foietaj, urmand sa punem peste ea jumatate din compozitia de carne.

Carnea se intinde uniform peste tava, urmand sa punem 5 felii din mozzarella si 4 oua fierte. Deasupra oualelor punem restul mozzarellei. Din restul cantitatii de carne trebuie sa acoeprim umplutura de oua.

Pe foaia de aluat care are ramas langa carne se face niste taieturi pe diagonala, apoi lipim margile astfel incat sa fie acoperita carnea in intregime. Se unge tarta cu un ou batut. Cuptorul se incalzeste la 180 grade Celsius si se baga tava pentru 30 de minute.

Metodă de gătit ouă moi, medii sau tari este aceeaşi, doar timpul de gătit diferă. Înainte de a descrie metodă, iată câte sunt cele mai comune greşeli în procesul de gătire a ouălor fierte:
1. Nu aduce apa la fierbere înainte de a adaugă ouăle; introducerea unui ou în apă clocotită schimbă temperatura oului prea repede şi poate duce la crăparea acestuia, potrivit bzi.ro.

2. Nu fierbeţi ouăle. Aşa cum a fost menţionat mai sus, acest lucru poate duce la înverzirea gălbenuşului.

Metodă corectă pentru fierberea ouălor

  • Donald Trump, mesaj pentru România după numirea noului ambasador la București. Nicușor Dan mulțumește Administrației de la Washington
  • AUR își reafirmă susținerea pentru Călin Georgescu. Strategii politice și tensiuni interne după alegerile prezidențiale
  • CCR respinge sesizarea privind refuzul Meta de a respecta deciziile BEC: Hotărârea este definitivă
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

1. Puneţi ouăle într-un vas suficient de încăpător încât acestea să stea într-un singur strat, deci să nu aveţi ouăle unul peste altul. Adăugaţi suficientă apă încât să le acoperiţi.
2. Puneţi apă la fiert şi de îndată ce apar bule pe marginea apei şi ouăle se mişcă uşor, opriţi focul, acoperiţi cratiţă şi cronometraţi.

3. Dacă vreţi ouă fierte moi, le lăsaţi în oală acoperită 3 minute; dacă vreţi ouă fierte tari, le lăsaţi 12-15 minute.

4. Scoateţi ouăle şi lăsaţi-le în apă rece, puţin dacă vreţi să le consumaţi calde, mai mult dacă le veţi servi reci.

“Timpul de gătit” de mai jos se referă la timpul în care oul se află în oală acoperită.

Ou fiert moale – 3 minute

Gălbenuşul oului este un lichid gros; albuşul este în cea mai mare parte solid, cu unele zone moi în apropiere de centru

Ou fiert-mediu – 12 minute

Albuşul este ferm, dar nu uscat, iar gălbenuşul nu este umed, dar nici complet uscat.

Ou fiert tare – 15 minute

Gălbenuşul nu este deloc umed, iar albuşul este ferm peste tot, fără a avea consistenţă de cauciuc.

Sursa:suntgospodina.com

Vezi si reteta pentru piftia de curcan:

Piftie de curcan, o rețetă delicioasă la îndemâna tuturor gospodinelor

Piftia nu este un preparat culinar greu de gătit, dar este unul care cere multă răbdare şi respectarea unor reguli stricte pe care. În caz contrar, te trădează, afirmă profesorul Nicolae Curelea, un maestru în gastronomia românească. Unii o prefera din curcan, din pui, iar altii mai grasa, de porc. Astazi te vom invata 2 variante, pentru o alege pe cea preferata.

Iti dezvaluim secretul celei mai delicioase piftii din carne fragedă de curcan, care este principala sursă de proteine de calitate. Această rețetă este un fel de mâncare, care se servește rece și de cele mai dese ori nu lipsește de pe nicio o masă festivă de sărbători. Este un deliciu delicios, din aripi de curcan fine, aromate și foarte suculente, care îți lasă gura apă.

Iata de ce ingrediente ai nevoie:

2 aripi de curcan, 2 morcovi, 2 cepe, 1 radacina de telina, 6 oua fierte, 1 lingura sare (dupa gust), piper negru 3 frunze de dafin, 10 catei de usturoi, 2 frunzulite de busuioc.

Mod de preparare:

Intr-o cratiță puneți aripile la fiert și turnați peste ele apă, astfel încât să le acopere complet. Atenție! Nu ai voie să adaugi apă suplimentară după ce ea începe să dea în fiert.
Scoateți spuma de deasupra, luați grăsimea și după ce începe să fiarbă apa puneți în apă ceapa, rădăcina de țelină și morcovii curățați, sarea, piperul boabe și frunze de dafin. Lăsați carnea să fiarbă la cel mai mic foc posibil, timp de 4-5 ore.
Scoateți în două boluri diverse carnea și legumele.
Puneți în bulionul de la carne cățeii de usturoi tăiați mărunt și lăsați să se îmbine mirosul, timp de 5- 10 minute. Strecurați bulionul cu ajutorul unei site din metal.
Scoateți toată carnea de pe oase și aranjați-o într-o farfurie, astfel încât pe o jumătate de farfurie să aveți un cuibușor, iar pe cealaltă jumătate să rămâie doar câteva bucăți de carne. Puneți ouăle de prepeliță fierte în cuibușor și în mijlocul lor o floare din morcovul fiert, iar pe cealaltă jumătate câteva felii de morcov fiert aranjate în formă de floare și funzele de busuioc. Turnați bulionul în farfurie, până aproape se umple farfuria și dați-o în frigider pentru 8 ore.
Savurați cu plăcere!

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cum se prepară cel mai bun ghiveci de legume cu pulpe de pui după rețeta bunicii mele.

Cum se prepară cel mai bun ghiveci de legume cu pulpe de pui după rețeta bunicii mele.

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Chifteluțe de cartofi cu usturoi și verdeață. Sunt delicioase, pot fi preparate pentru toate gusturile, coapte sau prăjite

Rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale: Nicușor Dan câștigă cu 53,60% din voturi
Actualitate

Rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale: Nicușor Dan câștigă cu 53,60% din voturi

Citeste mai multDetails
Soția lui Bursucu’, implicată într-un grav accident rutier în Constanța
Actualitate

Soția lui Bursucu’, implicată într-un grav accident rutier în Constanța

Citeste mai multDetails
Ion Țiriac, despre turul doi al alegerilor prezidențiale: „E un război economic. Ne trebuie un președinte care să stea în picioare”
Actualitate

Ion Țiriac, despre turul doi al alegerilor prezidențiale: „E un război economic. Ne trebuie un președinte care să stea în picioare”

Citeste mai multDetails
Ciornă automată
Actualitate

Călin Georgescu: „Rezultatul îl va întări pe George Simion pentru viitor” / Simion reclamă fraudă și cere proteste

Citeste mai multDetails
AUR vrea guvern minoritar cu Călin Georgescu premier
Actualitate

AUR vrea guvern minoritar cu Călin Georgescu premier

Citeste mai multDetails
Plante care protejează de căpușe: Ce trebuie să ai în curte și grădină pentru a te feri de pericolele sezonului cald
Actualitate

Plante care protejează de căpușe: Ce trebuie să ai în curte și grădină pentru a te feri de pericolele sezonului cald

Citeste mai multDetails
George Simion, surprins pe aeroportul Otopeni în dimineața de după alegeri
Actualitate

George Simion, surprins pe aeroportul Otopeni în dimineața de după alegeri

Citeste mai multDetails
Emisia Realitatea PLUS, întreruptă temporar în timpul emisiunii cu George Simion și Călin Georgescu
Actualitate

Emisia Realitatea PLUS, întreruptă temporar în timpul emisiunii cu George Simion și Călin Georgescu

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Femina.ro
Consimțământul pentru folosirea datelor dvs. cu caracter personal pentru:

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a accesa informații despre dispozitivul tău. Consimțământul față de aceste tehnologii ne va permite nouă și partenerilor noștri să procesăm date cu caracter personal, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site și să afișăm reclame (ne)personalizate. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta negativ anumite caracteristici și funcții.

Fă clic mai jos pentru a consimți la cele de mai sus sau pentru a face alegeri mai detaliate. Opțiunile tale vor fi aplicate doar pe acest site. Poți modifica oricând setările, inclusiv prin retragerea consimțământului, utilizând comutatoarele din Politica privind Cookie-urile sau făcând clic pe butonul de gestionare a consimțământului din partea de jos a ecranului.

Functional Mereu activ
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
Statistici

Marketing

Caracteristici
Mereu activ

Mereu activ
Gestionează opțiunile Gestionează serviciile Gestionează {vendor_count} furnizori Citește mai multe despre aceste scopuri
Manager Optiuni
{title} {title} {title}
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact