miercuri, 29 martie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Fel principal » Rulada care va face furori de Paște. Cum se prepară această ruladă delicioasă cu carne și ouă

Rulada care va face furori de Paște. Cum se prepară această ruladă delicioasă cu carne și ouă

Rulada care va face furori de Paște. Cum se prepară această ruladă delicioasă cu carne și ouă

Iata o reteta de rulada cu oua fierte absolut delicioasa.

Ingrediente:, sare si piper, dupa gust, 650 grame carne tocata de porc, 35 grame patrunjel, 6 oua, 15 grame usturoi, aluat foietaj, 50 grame mozzarella

Vezi și...

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Cordon bleo, o specialitate delicioasă, simplu de preparat perfectă pentru o masă în familie

Papricaș de pui tradițional

Papricaș de pui tradițional

Mod de preparare:

Ouale se pun la fiert, dar intre timp se pregateste carnea tocata. In compozitia carnii de pune un ou crud, urmand sa adaugam piper si sare. Daca doriti un gust mai puternic puneti si usturoiul si patrunjel tocat marunt, urmand sa amestecati bine.
Se taie mozzarella in felii subtiri, trebuie sa iasa 9 bucati. Pe o tava se aseaza o foaie din aluatul de foietaj, urmand sa punem peste ea jumatate din compozitia de carne.

Carnea se intinde uniform peste tava, urmand sa punem 5 felii din mozzarella si 4 oua fierte. Deasupra oualelor punem restul mozzarellei. Din restul cantitatii de carne trebuie sa acoeprim umplutura de oua.

Pe foaia de aluat care are ramas langa carne se face niste taieturi pe diagonala, apoi lipim margile astfel incat sa fie acoperita carnea in intregime. Se unge tarta cu un ou batut. Cuptorul se incalzeste la 180 grade Celsius si se baga tava pentru 30 de minute.

Metodă de gătit ouă moi, medii sau tari este aceeaşi, doar timpul de gătit diferă. Înainte de a descrie metodă, iată câte sunt cele mai comune greşeli în procesul de gătire a ouălor fierte:
1. Nu aduce apa la fierbere înainte de a adaugă ouăle; introducerea unui ou în apă clocotită schimbă temperatura oului prea repede şi poate duce la crăparea acestuia, potrivit bzi.ro.

2. Nu fierbeţi ouăle. Aşa cum a fost menţionat mai sus, acest lucru poate duce la înverzirea gălbenuşului.

Metodă corectă pentru fierberea ouălor

1. Puneţi ouăle într-un vas suficient de încăpător încât acestea să stea într-un singur strat, deci să nu aveţi ouăle unul peste altul. Adăugaţi suficientă apă încât să le acoperiţi.
2. Puneţi apă la fiert şi de îndată ce apar bule pe marginea apei şi ouăle se mişcă uşor, opriţi focul, acoperiţi cratiţă şi cronometraţi.

3. Dacă vreţi ouă fierte moi, le lăsaţi în oală acoperită 3 minute; dacă vreţi ouă fierte tari, le lăsaţi 12-15 minute.

4. Scoateţi ouăle şi lăsaţi-le în apă rece, puţin dacă vreţi să le consumaţi calde, mai mult dacă le veţi servi reci.

“Timpul de gătit” de mai jos se referă la timpul în care oul se află în oală acoperită.

Ou fiert moale – 3 minute

Gălbenuşul oului este un lichid gros; albuşul este în cea mai mare parte solid, cu unele zone moi în apropiere de centru

Ou fiert-mediu – 12 minute

Albuşul este ferm, dar nu uscat, iar gălbenuşul nu este umed, dar nici complet uscat.

Ou fiert tare – 15 minute

Gălbenuşul nu este deloc umed, iar albuşul este ferm peste tot, fără a avea consistenţă de cauciuc.

Sursa:suntgospodina.com

Vezi si reteta pentru piftia de curcan:

Piftie de curcan, o rețetă delicioasă la îndemâna tuturor gospodinelor

Piftia nu este un preparat culinar greu de gătit, dar este unul care cere multă răbdare şi respectarea unor reguli stricte pe care. În caz contrar, te trădează, afirmă profesorul Nicolae Curelea, un maestru în gastronomia românească. Unii o prefera din curcan, din pui, iar altii mai grasa, de porc. Astazi te vom invata 2 variante, pentru o alege pe cea preferata.

Iti dezvaluim secretul celei mai delicioase piftii din carne fragedă de curcan, care este principala sursă de proteine de calitate. Această rețetă este un fel de mâncare, care se servește rece și de cele mai dese ori nu lipsește de pe nicio o masă festivă de sărbători. Este un deliciu delicios, din aripi de curcan fine, aromate și foarte suculente, care îți lasă gura apă.

Iata de ce ingrediente ai nevoie:

2 aripi de curcan, 2 morcovi, 2 cepe, 1 radacina de telina, 6 oua fierte, 1 lingura sare (dupa gust), piper negru 3 frunze de dafin, 10 catei de usturoi, 2 frunzulite de busuioc.

Mod de preparare:

Intr-o cratiță puneți aripile la fiert și turnați peste ele apă, astfel încât să le acopere complet. Atenție! Nu ai voie să adaugi apă suplimentară după ce ea începe să dea în fiert.
Scoateți spuma de deasupra, luați grăsimea și după ce începe să fiarbă apa puneți în apă ceapa, rădăcina de țelină și morcovii curățați, sarea, piperul boabe și frunze de dafin. Lăsați carnea să fiarbă la cel mai mic foc posibil, timp de 4-5 ore.
Scoateți în două boluri diverse carnea și legumele.
Puneți în bulionul de la carne cățeii de usturoi tăiați mărunt și lăsați să se îmbine mirosul, timp de 5- 10 minute. Strecurați bulionul cu ajutorul unei site din metal.
Scoateți toată carnea de pe oase și aranjați-o într-o farfurie, astfel încât pe o jumătate de farfurie să aveți un cuibușor, iar pe cealaltă jumătate să rămâie doar câteva bucăți de carne. Puneți ouăle de prepeliță fierte în cuibușor și în mijlocul lor o floare din morcovul fiert, iar pe cealaltă jumătate câteva felii de morcov fiert aranjate în formă de floare și funzele de busuioc. Turnați bulionul în farfurie, până aproape se umple farfuria și dați-o în frigider pentru 8 ore.
Savurați cu plăcere!

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Ciorbă de lobodă cu piept de pui, o ciorbică incredibil de gustoasă

Urmatorul Articol

Cum se prepară cel mai bun ghiveci de legume cu pulpe de pui după rețeta bunicii mele.

Articole Similare

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval
Fel principal

Budincă de dovlecei cu carne și cașcaval

Salată de ton cu cartofi copți și porumb
Fel principal

Salată de ton cu cartofi copți și porumb

Chifteluțe de pește cu usturoi verde
Fel principal

Chifteluțe de pește cu usturoi verde

Pulpe de pui cu sos a la grec, o bunătate demnă de o zi de vineri
Sănătate

Pulpe de pui cu sos a la grec, o bunătate demnă de o zi de vineri

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios
Fel principal

Clătite cu cașcaval și verdeață, ideale pentru un prânz sățios

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas
Fel principal

Cordon bleo din piept de pui. Rețeta originală pas cu pas

Urmatorul Articol
Cum se prepară cel mai bun ghiveci de legume cu pulpe de pui după rețeta bunicii mele.

Cum se prepară cel mai bun ghiveci de legume cu pulpe de pui după rețeta bunicii mele.

Noutăți

Te anunțăm când apar articole noi? Apăsă aici

Articole Populare

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi
Timp Liber

Cum arată viața Ancăi Verma, cea mai bogată româncă. Are un palat și este păzită de zeci de bodyguarzi

Anca Verma este o femeie de afaceri de succes, fiind considerată cea mai bogată româncă din lume. În 2006 s-a...

Citeste mai mult
Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum se cultiva leușteanul, 5 sfaturi pentru o “tufă” adevărată. Sfaturi de la gradinari

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cum arată casa de la țară a lui Puya. Este din lut și cu numeroase motive tradiționale

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Cost 2023. O super casa mica si ieftina in suprafata de 60 mp utili:

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

Dana Nălbaru s-a mutat la țară! Crește găini și cultivă zarzavaturi!

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2023 Femina.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2023 Femina.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici
Go to mobile version