Pentru ca ne place foarte mult salata boeuf și o mancam de cate ori avem ocazia, in special de sarbatori, trebuie sa stii ca salata boeuf poate fi mancata chiar si in post, fiind o sursa consistenta de vitamine. Poate iti vine in gand maioneza, care nu este de post, dar pentru ea avem solutia! Urmareste reteta de mai jos si vezi cat de simplu este sa iti pregatesti salata de boeuf consistenta pentru a manca ceva bun chiar si in perioada postului.
Ingrediente: 1 kg cartofi, 3 morcovi, o telina mica, 200 gr mazare congelata,150 gr masline negre, 4 castraveti murati, 2 gogosari murati, 50 ml ulei, sare, piper, 1 lingura mustar, 200 de grame ciuperci proaspete sau la borcan, pătrunjel
Mod de preparare:
Se curata morcovii, telina, cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Mazarea se pune si ea la fiert separat. Dupa ce sunt fierte, legumele se toaca cubulete si se pun intr-un vas, la fel si ciupercile. Se toaca marunt castravetii si gogosarii si se pun intr-o strecuratoare la scurs. Se amesteca legumele fierte, scurse si tocate, se asezoneaza cu sare, piper si maioneza pregatita dintr-un cartof fiert, o lingura de mustar, un praf de sare, 50 ml ulei si zeama de lamaie. Se orneaza dupa preferinta cu patrunjel (in general)
Maioneza: Cartoful fiert l-am pasat in blender impreuna cu mustarul si un praf de sare , dupa care am adaugat treptat uleiul, alternativ cu zeama de lamaie dupa gust.
Daca ti-a placut ajuta-ti prietenii sa treaca mai usor peste post, aratandu-le aceasta reteta! Pofta buna!
Vezi si reteta pentru salata de boeuf cu pui:
Ingrediente 2 piepti de pui mari, 10 cartofi, 6 morcovi, 2 kg mazare, 2 conserve, 800 de grame castraveti, 800 de grame gogosari pentru ornat, 6 oua, 2 pahare de ulei, 1 lamâie mare, 2 linguri mustar, cimbru, busuioc, chimen, condimente de pui, piper, sare
Mod de preparare:
Se spala pieptii de pui, se taie bucati si se pun la fiert cu condimente de pui. Se spala cartofii, se pun la fier intr- oala cu apa cu sare, se fierb in coaja ca sa fie mai gustoasa salata. Se curata morcovii, se taie feliute, se pun condimente de pui la fiert intr-o oala separat.
Pentru maioneza se fierb 2 oua tari, se racesc, se curata de coaja galbenusurile, se piseaza cu furculita, se pune sare si 4 galbenusuri crude, se pun 2 lingurite de mustar intr-un castron incapator, se amesteca cu lingura de lemn. Se face ca o pasta, apoi se toarna ulei foarte incet si se amesteca incontinuu, se pun 2 pahare de ulei. Se pune mustar si suc de lamaie, se pune sare si piper dupa gust. Maioneza se da la frigider pina taiem legumele.
Se pun, intr-o oala, castravetii taiati marunt si se scurg daca au prea multa otet. Se opresc citiva pentru ornat. Morcovii se scurg de apa si se toaca marunt se pun peste castraveti. Pieptii de pui se taie marunt. Mazarea se spala si se scurge din borcan (a mea era moale nu am mai fiert-o).
Cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat in cubulete. Am pus piper, condimente de pui – 2 linguri, chimen, busuioc, cimbru. Am pus o lingura de mustar dulce. Am pus jumatate de maioneza si am amestecat bine. Se pun legumele intr-o farfurie si se pune maioneza, se aranjeaza in farfurie frumos si se orneaza cu gogosar si bucati de castraveti. A fost delicioasa, vedeta preparatelor delicioase. Pofta buna! O reteta delicioasa, frumoasa, pe care o va savura intreaga familie.
Sursa:gustos.ro