4 vinete subțiri și lungi 4 dovlecei 4 roșii 3 ardei mici (dacă este posibil, culori diferite) 4 linguri de ulei de măsline (60 ml) 4 caței de usturoi, tocați sare
Pentru sos:
4lingurițe ulei de măsline extra virgin (60 ml) 2 lingurite otet balsamic 3 căței de usturoi, zdrobit 1legătură de patrunjel tocat un varf de sare (după gust)
Mod de preparare:
Taie dovleceii și vinetele în felii, roșiile taie-le în 4, iar ardeii, bastoane groase.
Etapa 1:
Pune la cuptor separat dovleceii și vinetele, presară sare peste ei. După o jumătate de oră, se spală vinetele și se storc pentru a extrage sucul amar. Se scurg bine și dovleceii. Pune toate legumele intr-un bol cu ulei de măsline și usturoi și amestecă. Etapa 2:
Ungeți grătarul cu ulei de masline, se coc dovleceii si vinetele pentru 2 până la 4 minute pe fiecare parte, iar ardeio și roșiile pentru aproximativ 3 minute (sau până acestea sunt acoperite cu urme maronii). Se transferă legumele într-un bol.
Se amestecă legumele, iar dressingul se toarnă peste legume la grătar. Se amestecă ușor ca să nu se zdrobească. Lăsați-le înainte să ajungă la temperatura ambiantă. O rețetă extrem de gustoasă și sănătoasă pe care v-o recomand cu drag! Poftă bună!