4 vinete subțiri și lungi
4 dovlecei
4 roșii
3 ardei mici (dacă este posibil, culori diferite)
4 linguri de ulei de măsline (60 ml)
4 caței de usturoi, tocați
sare
Pentru sos:
4lingurițe ulei de măsline extra virgin (60 ml)
2 lingurite otet balsamic
3 căței de usturoi, zdrobit
1legătură de patrunjel tocat
un varf de sare (după gust)
Mod de preparare:
Taie dovleceii și vinetele în felii, roșiile taie-le în 4, iar ardeii, bastoane groase.
Etapa 1:
Pune la cuptor separat dovleceii și vinetele, presară sare peste ei. După o jumătate de oră, se spală vinetele și se storc pentru a extrage sucul amar. Se scurg bine și dovleceii. Pune toate legumele intr-un bol cu ulei de măsline și usturoi și amestecă.
Etapa 2:
- Cristian Diaconescu revine la Palatul Cotroceni: numit consilier prezidențial pentru apărare și siguranță națională
- Ilie Bolojan cere epurarea aparatului guvernamental: demisii în bloc, restructurări și un nou stil de conducere
- Tragedie: un copil de 18 luni a murit după ce a fost lăsat ore întregi în mașină, în caniculă extremă
Ungeți grătarul cu ulei de masline, se coc dovleceii si vinetele pentru 2 până la 4 minute pe fiecare parte, iar ardeio și roșiile pentru aproximativ 3 minute (sau până acestea sunt acoperite cu urme maronii). Se transferă legumele într-un bol.
Se amestecă legumele, iar dressingul se toarnă peste legume la grătar. Se amestecă ușor ca să nu se zdrobească. Lăsați-le înainte să ajungă la temperatura ambiantă.
O rețetă extrem de gustoasă și sănătoasă pe care v-o recomand cu drag! Poftă bună!