Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Scrumbie la grătar, o rețetă pe care o fac săptămânal

Scrumbie la grătar, o rețetă pe care o fac săptămânal

Peste scrumbie, un peste deosebit de gustos, poate cel mai gustos peste, foarte gras, cu multe oase, care merge preparat cel mai bine in hartie de copt, fript la gratar si servit sub forma de saramura (saramura de scrumbie) sau simplu cu lamaie, mujdei de usturoi si mamaliga. Eu o sa fac scrumbie la gratar cu mujdei de usturoi si mamaliguta, care imi place cel mai mult, binenteles si cu multa zeama de lamaie care da un gust si mai bun oricarui gratar de peste.
Cum facem scrumbie la gratar? Foarte simplu, in primul rand curatam pestele si il spalam foarte bine cu apa, apoi il crestam oblic la o distant de 1 cm intre crestaturi, il condimentam cu sare si il tinem la rece minim 30 de minute, cat timp pregatim un gratar sau un grill pe care o sa frigem pestele.
Scrumbia o sa se faca foarte repede si o sa scoata mult fum, la un foc bun ii trebuie maxim 10 minute pe fiecare parte ca sa fie gata. Daca pregatiti scrumbia la grill pe aragaz in bucatarie, atunci asezati in jurul aragazului pliante (ziare) ca o sa stropeasca. Cat timp lemnele ard se prepara un mujdeide usturoi si o mamaliga care se acopera sa se pastreze calda. Cand gratarul este gata, se scoate pestele de la rece, se condimenteaza cu putin piper si se asaza pe gratarul bine incins, se lasa pe o parte pana cand este gata si apoi se intoarce si pe partea cealalta.
Se scoate pestele pe un platou si se serveste cald cu multa lamaie, mujdei de usturoi si bucati de mamaliguta calda. Scrumbie de dunare la gratar, cel mai gustos preparat din peste facut la gratar, o reteta de peste care te imbie inca de la inceput prin aspect si apoi printr-un gust si o aroma desavarsita. Scrumbie la gratar, o mancare de peste delicioasa, sanatoasa, pe care o mananci oricand cu multa placere si satisfactie.
Poate vrei sa vezi si alte retete de peste: bors de peste, salau cu legume, chefal cu legume, plachie de peste, ardei umpluti cu peste, chiftele de peste, saramura de peste.
Pofta Buna!

Sursa:preparatedevis.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cele mai bune sfaturi pentru a petrece mai puțin timp. Acestea sunt cele mai eficiente pentru a-ți înjumătăți timpul petrecut printre oale și aragaz

Cele mai bune sfaturi pentru a petrece mai puțin timp. Acestea sunt cele mai eficiente pentru a-ți înjumătăți timpul petrecut printre oale și aragaz

Cum se prepară cea mai bună fasole frecată ca’n Ardeal, o rețetă numa  bună de mâncat cu familia (dacă le mai rămâne)

Cum se prepară cea mai bună fasole frecată ca'n Ardeal, o rețetă numa bună de mâncat cu familia (dacă le mai rămâne)

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz
Actualitate

Din păcate este vorba de Cătălin Bordea. Este știrea momentului în showbiz

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina
Actualitate

Lavrov îl laudă pe Donald Trump după summitul cu Putin și critică poziția Europei privind războiul din Ucraina

Citeste mai multDetails
Ouăle în Dieta Zilnică: Schimbarea de Perspectivă și Beneficiile pentru Sănătate
Actualitate

Ouăle în Dieta Zilnică: Schimbarea de Perspectivă și Beneficiile pentru Sănătate

Citeste mai multDetails
Mit sau adevăr: Avocado îngrașă?
Actualitate

Mit sau adevăr: Avocado îngrașă?

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact