Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Secretul gospodinelor: cum să transformi bananele prea coapte în deserturi delicioase

Secretul gospodinelor: cum să transformi bananele prea coapte în deserturi delicioase

Bananele prea coapte nu trebuie aruncate, din contra. Cu cat au coaja mai patata, cu atat sunt mai eficiente in lupta cu cancerului. In plus, sunt baza perfecta pentru deserturi usor de preparat.

Potrivit studiilor japoneze, o banana coapta bine, cu coaja patata, produce o substanta numita TNF (Factor de necroza tumorala), care distruge celulele tumorale. Cu cat coaja este mai intunecata, cu atat are proprietati mai puternice anti-cancer si de intarire a imunitatii. Te-am convins sa nu le mai arunci? Iata ce poti face cu ele in bucatarie:

1. Banana bread sau paine cu banane
Nu e nici paine, nici prajitura. Seamana cu un chec, dar si cu o paine de casa. Este o creatie americana absolut delicioasa.
Prima data cand am copt o banana bread m-am asteptat la ceva asemanator cu un carrot cake, adica ferma si cu un miez un pic umed. Nu m-am insealat. Are aceeasi textura si densitate. Ma asteptam si la mai mult parfum de banana, dar pentru asta trebuie sa dau vina pe niste fructe coapte probabil fortat, care nu aveau gust.

  • Schimbare de ultimă oră: vârsta de pensionare suferă o nouă modificare!
  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Ea este tânăra de 19 ani, dizolvată de iubit într-o cadă plină cu acid. Era însărcinată și trăia un coșmar de mult timp. Ultimele mesaje ale fetei sunt halucinante
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Nu exista regula de baza pentru felul care trebuie sa fie pasate bananele pentru acest chec. Poti sa le pui la blender sau sa le pasezi ca pentru un piure de copii. Poti folosi si praf de copt, si bicarbonat de sodiu ca agent de crestere (asa cum face Martha Stewart), dar cum bicarbonatul cere un mediu acid, iar aceasta prajitura nu prea il are, e mai bine sa folosesti praf de copt si o faina cu mai mult gluten.

Daca vrei o prajitura cu nuanta de caramel poti merge pe varianta zaharului brun, dar cele mai multe retete de banana bread folosesc zahar tos. Grasimea joaca un rol esential in textura. Daca folosesti ulei vei avea o prajitura mai aerata, iar daca folosesti unt, vei avea o prajituta mai densa, cu un gust mai intens. Adaosurile de aroma pot fi coaja de portocala, vanilia, scortisoara si nucsoara si nucile. Neaparat nuci, pentru textura lor crocanta in masa umeda a piureului de banane.

  • Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • O singură băutură alcoolică poate dubla riscul unui accident vascular cerebral în doar o oră
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

 

Reteta de banana bread
Ingrediente: 100g unt moale, 140g zahar, 1 ou batut, 225g faina, 2 lingurite praf de copt, 350g banane pasate (3-4 banane medii), 80g nuci tocate, 50 ml lapte.

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 170C. Unge o tava chec (21x9cm) si tapeteaza-o cu hartie de copt. Mixeaza impreuna untul moale cu zaharul si cu oul, apoi adauga, treptat, faina amestecata cu praf de copt.

Paseaza bananele cu o fruculita si adauga-le impreuna cu laptele peste aluatul de mai devreme. Incorporeaza nucile si esti gata sa pui la copt.

O banana bread are nevoie de 1 ora ca sa fie rumena si perfecta la interior. Testul scobitorii nu este obligatoriu pentru ca s-ar putea sa constati ca miezul este inca un pic umed.

Lasa prajitura sa se raceasca pentru cateva minute in tava, apoi rastoarna-o pe un gratar si la-o sa se raceasca de tot. Daca vrei, ii poti face si un topping (icing cum ii spun americanii) din crema de branza cu zahar pudra si putin unt, aromatizat cu coaja de portocale.

 

Reteta de banane coapte cu ciocolata si nuci de macadamia:

O reteta delicioasa si simplu de preparat. Ai nevoie de 4 banane coapte, 70 gr fulgi  ciocolata neagra, 40 gr de nuci macadamia.

Mod de preparare: Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Curata bananele de coaja, si taie-le pe lung, fara a le taia pana la capat. Umple bananele cu fulgi de ciocolata si nuci de macadamia. Pune bananele la cuptor si lasa-le in jur de 10 minute pana cand ciocolata se va topi.

Înghețată:

Nu ai nevoie de retete complicate, de masina de inghetata sau de lactate. O inghetata buna se poate prepara cu o simpla banana.

Reteta de inghetata pe care ti-o propunem are un singur ingredient care garanteaza succesul, iar rezultatul va fi la fel de cremos si bogat la gust ca o inghetata scumpa. Unde mai pui ca nu ai nevoie de lapte, oua, zahar sau alti indulcitori.

Cum faci inghetata cu un singur ingredient?

 Reteta este simpla: 1 sau 2 banane sunt curatate si taiate in bucati mai mici, apoi sunt puse la congelator, pe o farfurie, pana cand se intaresc. Paseaza-le cu un blender sau tocator electric (food processor). Vei obtine un piure cremos, fara ace de gheata prin el.

Daca bananele nu sunt coapte complet, poti sa elimini gustul crud cu cateva arome pe care le ai la indemana: o lingurita de unt de arahide sau o lingurita de miere.

Pune bananele pasate intr-un recipient de plastic inapoi la congelator pana cand amestecul se intareste.

Pentru o inghetata cu gust de ciocolata neagra: adauga in blender, pe langa bananele pasate, 2-3 linguri de cacao, 2 linguri de smantana pentru frisca si ½ lingurita de extract de vanilie.

Pentru o inghetata cu gust de capsune: adauga in blender, pe langa bananele pasate, 50g de capsune tocate in cubulete si 2 linguri de smantana pentru frisca.

 Budinca
Doua banane coapte, 190g unt de arahide, doua iaurturi grecesti, 1 lingura de extract de vanilie, 2 banane si 4 linguri de zahar brun. Le pui pe toate intr-un blender si gata budinca.

Sursa:foodstory.ro

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Pui la grătar cu legume și sos de cireșe

Pui la grătar cu legume și sos de cireșe

Pui la grătar cu legume și sos de cireșe

Secretul grecilor a fost dezvăluit. Iată cum trebuie preparat adevăratul tzatziki. Cu această rețetă nu vei da greș!

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
Actualitate

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
Actualitate

Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact