Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Supă cu găluște de post. O rețetă delicioasă pe care orice gospodină trebuie să o încerce

Supa cu găluște de post se face simplu și rapid și este extrem de gustoasă. Normal că gustul și consistența găluștelor de post diferă de cele “de dulce”, dar asta nu le face mai puțin gustoase, dincontra!
Ingrediente: 2 morcovi, 2 cepe, 1 păstârnac, 1 țelină
Pentru găluște: 4 linguri de făină, 4 linguri de griș, 1 lingură amidon, 1 ceapă tocată mărunt, sare, boia și piper, după gust, 1 legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Taie mărunt ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina (pe ultimele 3 le poți da pe răzătoare chiar, dacă îți e mai ușor). Asezonează cu sare, piper și boia și lasă la călit într-o oală înaltă, până se înmoaie.
Adaugă peste 2 litri de apă. Lasă la fiert 10-15 minute.
Între timp, ocupă-te de găluște. Combină făina cu grișul, amidonul și ceapa tocată mărunt de tot cu puțină apă călduță, până obții o pastă omogenă.
De îndată ce s-a format pasta, formează găluștele cu lingura și pune-le imediat în oală, la fiert. (Dacă nu faci asta și lași compoziția pentru găluște să stea, îți vor ieși tari!)
Lasă-le 5-10 minute la fiert, apoi oprește focul. Adaugă pătrunjelul tocat, pune capacul și lasă să mai stea 5 minute.

  • Pensionare anticipată în România: cu cât se diminuează pensia dacă ieși la pensie cu 1, 2 sau 5 ani înainte de termen
  • Te trezești cu perna udă dimineața? Iată ce înseamnă și de ce se întâmplă acest lucru
  • Am crezut că fiica mea adoptivă mă duce la azil, dar destinația reală m-a lăsat fără cuvinte
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Sursa:retete.unica.ro

 

Vezi reteta pentru supa de linte cu legume:

  • 3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
  • CNAS Anunță Trecerea la o Nouă Platformă Informatică a Cardurilor de Sănătate din 2026
  • Ghid Esențial: Ce Înseamnă Triunghiul de pe Etichetele Hainelor? Simbolul Necunoscut Care Îți Strică Rufele
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!
Supă de linte cu legume, un aliat nemaipomenit de sănătos și gustos pentru perioada postului.

Cea mai simpla supa de linte verde e si cea mai buna. Cea mai buna supa este cea care, dupa ce termini o farfurie, iti mai pui una, iar dupa ce termini toata oala abia astepti sa o faci din nou. Iti dai seama cat e de buna inca din timpul prepararii. Aromele care vin din oala te conving inainte de a o gusta. Asta e magia gatitului. Combini ingrediente atat de simple si rezultatul e desavarsit.

 

Ingrediente: 150 gr linte verde, 1 ceapa mai mica (cca 50 gr), 1 morcov (cca 100 gr), 3 catei usturoi, 1 lingurita oregano uscat, 2 foi de dafin, 1 varf, lingurita turmeric, 2 cartofi (cca 200 gr), 3 linguri, ulei, sare, piper negru

Mod de preparare:

In uleiul incins se caleste ceapa tocata marunt. Dupa 5 minute, dupa ce ceapa se inmoaie un pic, se adauga morcovul taiat felii cat mai subtiri. Se soteaza in continuare, amestecand din cand in cand, timp de 15 minute. In acest timp focul trebuie sa fie la mic, sa nu lasati legumele sa se rumeneasca.
In ultimul minut adaugati foile de dafin, oregano, turmericul si usturoiul strivit. Sotati inca 1 minut.
Adaugati lintea (spalata bine inainte) si 1.3 l apa. Condimentati cu piper negru proaspat macinat. Aduceti la fierbere si apoi dati focul la mic, supa doar sa bolboroseasca usor (asa lintea nu se va dezintegra la fierbere). Fierbeti asa 15 minute.
Adaugati cartofii taiati cuburi si sare. Continuati sa fierbeti tot la foc mic pana lintea si cartofii sunt facuti (cca 15 minute). Dregeti supa de sare.
Serviti supa de linte calda.

 

Vezi si reteta pentru ciorba de conopida:

Ingrediente:

1 conopida medie (cca 800 gr), 1 ceapa medie, 1 morcov, 1 lingurita seminte de chimen + 1/2 lingurita chimen macinat, 1 lingurita boia dulce, 2 linguri ulei, sare, piper negru macinat

Mod de Preparare:

Se desface conopida buchete si apoi fiecare buchet in buchetele mai mici.
Se toaca ceapa marunt. Se taie morcovii rondele subtiri. Se incinge intr-o oala 1 lingura ulei si se calesc legumele la foc mic, amestecand rar, pana se inmoaie fara a se rumeni deloc (cca 15 minute).
Se adauga 1/2 lingurita boia si se amesteca sa se dizolve in uleiul din oala. Se adauga semintele de chimen.
* daca va place chimenul si va place sa simtiti semintele in mancare, puteti folosi o cantitate mai mare si atunci nu veti mai folosi la final chimenul macinat
Se adauga buchetele de conopida si se acopera cu 1.5 l apa. Se rasneste mult piper negru si sare dupa gust.
Se aduce continutul oalei la fierbere, se da focul la mic si se fierbe cu capac pana conopida e facuta dar nu terciuita (cca 15 minute; verificati buchetelele mai mici si cand sunt facute treceti la pasul urmator).
Se scoate intr-un robot cam jumatate din conopida (incercati sa luati buchetelele mai mici, lasandu-le pe cele mai frumoase in supa). Se mixeaza pana se marunteste. Se adauga 1 polonic de supa fierbinte si se mixeaza pana aveti un piure foarte fin.
Se toarna treptat acest amestec in supa (aveti grija sa nu clocoteasca), amestecand mereu cu polonicul in timp ce turnati
Intr-o tigaie mica incingeti 1 lingura ulei si cand sfaraie, trageti-o de pe foc si adaugati restul de boia si chimenul macinat. Amestecati bine sa se dizolve condimentele in ulei. Turnati acest amestec in ciorba.
* traditional, ciorba nu se ingroasa cu conopida facuta piure asa cum am procedat la pasul 6, ci cu faina. Astfel, pe langa boia si chimen in ulei se adauga si faina, facandu-se practic un rantas care va ingrosa ciorba.
** in unele zone nu se foloseste deloc boia la ciorba aceasta, ea ramanand alba

Pofta buna!

Sursa: e-retete.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Ciorba de conopidă cu cartofi și morcovi, un preparat perfect pentru perioada postului

Ciorba de conopidă cu cartofi și morcovi, un preparat perfect pentru perioada postului

A fiert varza în apă și s-a dat cu lichidul pe față și păr. Rezultatul a fost uimitor

A fiert varza în apă și s-a dat cu lichidul pe față și păr. Rezultatul a fost uimitor

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
Actualitate

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare

Citeste mai multDetails
Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
Actualitate

Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni

Citeste mai multDetails
Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic
Actualitate

Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic

Citeste mai multDetails
3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
Actualitate

3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
Actualitate

Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România

Citeste mai multDetails
Trucul bunicii care face minuni: metoda simplă și naturală pentru curățarea cuptorului, fără chimicale și fără frecare
Actualitate

Trucul bunicii care face minuni: metoda simplă și naturală pentru curățarea cuptorului, fără chimicale și fără frecare

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact