Dupa masa de sarbatori, o supa de pui hranitoare si sanatoasa este ideala pentru a te recupera. Iata cum se prepara pentru un gust excelent!!
Ingrediente:
taietei lati, ideal daca sunt de casa (pentru un gust autentic, câteva fire pătrunjel, 1/2 praz, 1/2 ţelină
1 rădăcină pătrunjel, 2 morcovi, 1 piept de pui CocoRico
sare după gust, 2 dovlecei.
MOD DE PREPARARE
Temperaturile scad tot mai mult şi nu ai cum să nu te trezeşti cu o răceala nepoftită sau o ghiftuiala din care nu mai poti iesi dupa mancarurile grase si grele, dar foarte bune din perioada sarbatorilor. Organismul nostru resimte aceasta oboseala alimentara si ne cere mancaruri usoare pentru recuperare si combaterea răcelilor, unde mai pui că este şi gustoasă.
Taie pieptul in cubuleţe pe care le vei pune la fiert în apă cu sare. Se spumează ori de câte ori este nevoie şi, după ce spuma nu se mai formează, se şterge interiorul oalei cu o cârpă cu apă rece.
2. Se adaugă legumele tăiate cubuleţe şi se continuă fierberea. După ce şi legumele sunt fierte, se pun taieteii , fierti separat în prealabil, se mai dă un clocot, se adauga o parte din verdeata şi se stinge focul.
Se aduce supa la masă fierbinte cu pătrunjel mărunt tocat.
Pofta buna si un an magic!
Daca ti-a placut aceasta reteta distribuie si prietenilor!
Vezi si reteta pentru supa de cocos:
Astazi va recomand cu drag o reteta foarte buna de ciorba, bors sau cum vreti sa o numiti!
Pana una alta ciorba de cocos cu taitei de casa acrita cu bors de putina si asezonata cu leustean verde din belsug este o regina a ciorbelor si daca ma intrebati pe mine e o ciorba cu efect terapeutic atat pentru corp cat si pentru suflet!
Ingrediente ciorba de cocos cu taitei de casa
tacamul de la un cocos2, orcovi, 1 telina mica, 1 pastranac, 1 ardei gras, 2 cepe, 1/2 l bors, 200 ml suc de rosii, 1 legatura leustean verde, sare, piper, pentru taitei:1 ou, faina cat cuprinde
Mod de preparare ciorba de cocos cu taitei de casa:
Spalam carnea si o punem in oala. Completam cu apa. Cantitatea de apa depinde de gustul fiecaruia, unii prefera ciorba mai deasa, unii mai zeama lunga, eu am pus patru litri de apa. Fierbem carnea si adunam spuma care se formeaza.
Dupa ce am adunat toata spuma adaugam ceapa, ardeiul, morcovul, telina si pastrarnacul tocate marunt. Adaugam sarea si piperul.
and carnea si legumele sunt aproape fierte adaugam borsul si sucul de rosii. Cantitatea de bors poate diferi in functie de cat de acru este borsul si de gustul fiecaruia. Cand ciorba da in clocot adaugam taiteii.
Mod de preparare taietei:
Intr-un castronel batem usor oul cu un praf de sare.
Adaugam faina putin cate putin, rasturnam pe suprafata de lucru bine infainata si framantam pana obtinem un aluat elastic, nelipicios de consistenta plastelinei.
Cantitatea de faina n-as putea sa o precizez cu exactitate fiindca depinde foarte mult de tipul de faina si de marimea oului.
Cu ajutorul sucitorului intindem o foaie cat mai subtire posibil.Ca sa nu se lipeasca si sa nu se rupa foaia o presaram cu faina .
Lasam foaia sa se usuce ca sa o putem taia. Atentie , nu trebuie lasata foarte mult, doar atat cat sa nu se lipeasca atunci cand taiem taiteii.Daca o lasam prea mult devine casanta si nu se mai poate taia .
Presaram deasupra putina faina apoi rulam strans foaia. Taiem sulul in doua .
Incepem apoi sa taiem pe diagonala cat mai subtire .Scuturam taiteii de excesul de faina si ii lasam sa se mai usuce putin.
Daca doriti sa ii pastrati perioada mai indelungata aveti doua variante:
1.Ii puneti imediat in pungi si ii bagati la congelator (o punga trebuie sa contina exact atat cat folositi la o mancare)
2.Ii lasati sa se usuce bine de tot(cca o zi) apoi ii puneti in pungi de hartie si ii pastrati intr-un loc ferit de umiditate
Eu fac de regula o data pe luna taitei din doua trei oua si pastrez la congelator.
Puteti folosi taiteii pentru la ciorba de pui cu taitei dar si la diverse deserturi
Cand si taiteii sunt fierti oprim focul si adaugam leusteanul verde tocat marunt.