miercuri, 1 februarie 2023
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Rețete » Desert ca la mama acasă » Tort de nuci festiv delicios. Reteta cu care nu ai cum sa dai gres

Tort de nuci festiv delicios. Reteta cu care nu ai cum sa dai gres

in Desert ca la mama acasă
Tort de nuci festiv delicios.  Reteta cu care nu ai cum sa dai gres

Vă prezentăm rețeta unui tort super delicios. Acesta este un desert numai bun pentru toți amatorii de nuci. Din ingrediente simple, dar perfect combinate, obțineți un desert irezistibil. La dorință, puteți decora tortul cu diverse tipuri de nuci, precum și cu ciocolată rasă. Este un tort super delicios și aromat, demn de masa de sărbătoare.

 

Vezi și...

Cum să pregătim fructele și legumele pentru o masă festivă

Chec de casă cu afine! Un desert perfect pentru orice moment al zile

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Cum prepari cele mai pufoase clătite fără să adaugi unt sau ulei în tigaie

Ingrediente: 200-300 g de făină, 250 g de nuci tocate,  150 g de zahăr pudră (zahăr tos), 150 g de unt, 1 ou,  1/2 linguriță de sare,150 e de padure

Ingrediente pentru cremă:  lapte condensat fiert,  lapte condensat (sau smântână grasă)

Mod de preparare:

1. Amestecați făina cernută cu 200 g de nuci tocate, sarea, untul topit cu zahăr, oul bătut. Frământați aluatul.

2. Întindeți aluatul într-un blat și rulați-l. Tăiați rulada obținută în 4-5 părți. Dați-le la frigider pentru 60 de minute.

3. Fiecare porție de aluat întindeți-o într-un blat. Coaceți blatul în cuptor, pe o tavă de copt sau pe o tigaie, presărată cu făină. Obțineți niște blaturi foarte fine.

4. Pregătiți crema: amestecați ingredientele până obțineți o masă omogenă.

5. Asamblați tortul: Ungeți blaturile cu cremă și aranjați-le pe un platou. Ungeți cu cremă și părțile laterale ale tortului. Presărați tortul cu nucile rămase si cu alunele de padure.

6. Dați tortul la frigider pentru cel puțin 60 de minute.

 

Sursa:bucatarul.tv

 

Vezi si reteta pentru tort de visine cu piscoturi

Tort cu visine si piscoturi, o reteta de tort festiv, potrivit pentru ocazii deosebite, foarte gustos, cu un gust minunat, dulce-acrisor si o aroma placuta de visine. O reteta de tort cu fructe aspectuos, o adevarata prajitura cu visine.
Pofta buna!

 

Sursa:preparatedevis.roIngrediente pentru blat si crema tort:

250 gr piscoturi de sampanie, 10 gr de gelatina (foite), 170 gr de unt, 170 g de zahar, 300 g de smantana, 300 gr de iaurt, 300 ml frisca lichida, 500 gr de visine (visine congelate sau proaspete)

Ingrediente pentu sirrop tort: 200 ml de lapte, 2-3 linguri de zahar

Ingrediente ornat tort: 1 lingura de zahar tos, 10-15 visine cu codite sau fara, 50-100 g de ciocolata cu lapte

 

Mod de preparare tort:

Intr-o cratita se ard 2-3 linguri de zahar, nu foarte tare, doar cat sa prinda putina culoare si sa nu devina prea amarui. Zaharul ars se stinge cu lapte rece si se lasa cratita la foc mic pana cand se topeste tot zaharul caramelizat. Se ia un platou de tort in care vom servi la final tortul si punem un inel de tort (sau preparam tortul direct in forma de tort cu pereti detasabili). Insiropam usor piscoturile de sampanie cu laptele caramelizat si le asezam in interiorul inelului sub forma unui blat de tort. Inmuiem gelatina intr-un castronel cu putina apa si o lasam asa aproximativ 10 minute. Frisca lichida se bate si se lasa la rece. Intr-un vas punem untul inmuiat la temperatura camerei, adaugam zaharul deasupra (putem folosi zahar pudra care se dizolva mult mai usor) si incepem sa-l mixam pana cand se topeste zaharul si se obtine o crema de unt. Peste crema de unt se incorporeaza iaurtul si smantana. Gelatina muiata se scurge de apa si se topeste putin la bain-marine, apoi se incorporeaza in compozitia de unt si se amesteca bine. La final se adauga frisca batuta si visinele si se amesteca.
Jumatate din compozitia de crema de tort se pune peste stratul de piscoturi. Se aseaza frumos pe toata suprafata formei de tort si se acopera cu un alt strat de piscoturi insiropate si apoi se adauga restul de crema si se niveleaza. Se lasa tortul la frigider cateva ore (4-5 ore) sa se intareasca bine. Dupa ce tortul cu fructe este gata, se scoate inelul cu grija si se orneaza dupa gust. Ciocolata cu lapte se topeste pe foc si se decoreaza tortul stropindu-l pe margini. Pe mijlocul tortului se presara ciocolata rasa. Visinele spalate se dau prin zahar tos, pana cand vor avea un aspect de “promoroaca” dupa care se orneaza tortul cu ele.

 

SharePinTrimiteTrimite
Articolul precedent

Ce se mănâncă de Boboteteaza și care sunt tradițiile pe care trebuie să le respectăm

Urmatorul Articol

Tort de clatite cu mascarpone si zmeura, perfect pentru Sfantul Ioan

Articole Similare

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă
Desert ca la mama acasă

Prăjitura Coca Cola, mai bună decât orice altă prăjitură de casă

Tort de bezea cu mere
Desert ca la mama acasă

Tort de bezea cu mere

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim
Desert ca la mama acasă

Strudel cu mere ardelenesc. Un dulce tradițional cu care ne mândrim

Desert ca la mama acasă

Clătite poloneze, rețeta autentică. Delicioase și foarte pufoase

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?
Desert ca la mama acasă

Rețeta originală a cremșnitului. Ce poate fi mai bun de atât?

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată
Desert ca la mama acasă

Cremă de caramel preparată în casă. Nici cei mai mari mofturoși nu îi pot rezista. Este perfectă pentru prăjituri, plăcinte și înghețată

Urmatorul Articol
Tort de clatite cu mascarpone si zmeura, perfect pentru Sfantul Ioan

Tort de clatite cu mascarpone si zmeura, perfect pentru Sfantul Ioan

Vremea

Articole Populare

  • Cât se dă la nuntă în 2022-2023. Câți bani trebuie să pui în plic dacă ești naș, rudă sau invitat

    Cât se dă la nuntă în 2022-2023. Câți bani trebuie să pui în plic dacă ești naș, rudă sau invitat

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Ce pensie minimă primești dacă nu ai cotizat deloc. Suma pentru anul 2022

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Minciunele pufoase după rețeta bunicii. Nu le dau pentru nimic în lume

    0
    Share 0 Tweet 0
  • „Trei fraţi au produsul vârstei 12. Câţi ani are fiecare dacă cel mai mare are ochii verzi?” Întrebarea din cartea de clasa a 2-a care a stârnit furia și isteria! Avem răspunsul la testul care a dat tuturor bătăi de cap, e foarte simplu:

    0
    Share 0 Tweet 0
  • Cum preparăm salamul de casă afumat, făcut din carne de porc şi de vită. Rețeta originală

    0
    Share 0 Tweet 0

facebook.com/femina.ro

ROL.ro

© 2022 ROL.ro

ROL.ro

  • business.ro
  • fasterup.com
  • fastupload.ro
  • travel.ro

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber

© 2022 ROL.ro

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii aici