Prajitura tiramisu este preferata multora dintre noi. Alaturi de clasicele cremsnit si savarina, acest desert ne face cu ochiul de fiecare data cand ajungem intr-o cofetarie.
Cei carora nu le place tiramisu invoca prezenta cafelei in compozitia acestui delicios preparat. Nu-i nimic! Pentru ei s-a inventat tiramisu fara cafea.
Aceasta reteta este gata in doar 15 minute si este absolut delicioasa, chiar si fara cafea. Nu iti face griji in legatura cu aroma. Lipsa cafelei nu strica gustul prajiturii tiramisu, ba chiar il face mai interesant. Asadar, e timpul sa incercam ceva nou.
Ingrediente necesare pentru tiramisu fara cafea:
500 grame de piscoturi
500 grame de mascarpone
200 de mililitri de smantana pentru frisca
5 linguri de zahar pudra
esenta de vanilie
Pentru sirop, ai nevoie de:
500 de mililitri de apa
250 grame de zahar
esenta de migdale
Prajitura se orneaza cu cacao, iar acest ingredient poate inlocui cu desavarsire cafeaua.
Mod de preparare:
1. Bate smantana pentru frisca cu mascarpone. Ambele trebuie sa fie la temperatura camerei. Din smantana si mascarpone trebuie sa obtii o crema densa, omogena.
2. Incorporeaza zaharul pudra si esenta de vanilie si mixeaza aproximativ 2 minute.
3. Apa si zaharul se pun la foc mediu. Amesteca pana cand zaharul se dizolva complet in apa. Cand siropul da in clocot, ia craticioara de pe aragaz.
4. Insiropeaza piscoturile pe rand si asaza-le pe tava. In functie de cat de mari sunt piscoturile si tava, pune o treime din crema pe blat sau jumatate din ea (se pune ochiometric, cat sa acopere piscotul).
5. Presara cacaoa deasupra prajiturii si pune tiramisu la frigider aproximativ 40 de minute.
Daca vrei un plus de savoare, pune o frunza, doua de menta deasupra. Mirosul puternic de menta se va impregna in prajitura ta fara cafea si ii va da un gust senzational.
Pofta buna!