Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Varză cu orez și copănele de pui, o combinație tradițională delicioasă. Orice gospodină trebuie să o încerce

Varză cu orez și copănele de pui, o combinație tradițională delicioasă. Orice gospodină trebuie să o încerce

O rețeta care sa te scoata din cotidianul retelor tale, o combinatie de alimente care te va incanta din prima. Uite cat de bine merg aceste ingrediente impreuna. Secretul gatitului sta in multitudinea variantelor in care poti aservi diverse alimente. Pentru varza cu orez si carne de pui ai nevoie de:

Ingrediente: 1,5 kg varza murata sau 2,5 kg varza dulce, 7 ciocanele (pulpe inferioare), 1 cana de orez, 200 ml suc de rosii (sau pasta de tomate diluata), 50 ml de ulei, cimbru, busuioc (optional) piper, ceva sare

Mod de Preparare:

  • Descoperire șocantă lângă trupul medicului găsit fără viață în camera de gardă – ce ținea în mână Ștefania Szabo
  • „A fost otrăvită!” Dezvăluiri cutremurătoare după moartea Ștefaniei Szabo! Ce a ieșit la iveală la doar câteva ore după ce doctorița a fost găsită fără viață în camera de gardă
  • Atenție, șoferi! Noua lege aduce amenzi uriașe de până la 2.900 de lei și suspendarea talonului dacă iarna nu aveți aceste două lucruri în mașină
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Varza se lasa cu o seara inainte intr-un vas cu apa pentru dezacrire/desarare ( daca aveti varza dulce, doar o curatati si o spalati). Am scurs foarte bine varza si-am taiat-o fideluta , da’ fideluta, am condimentat-o cu piper si-am aromatizat-o cu cimbru din belsug si-un pic de busuioc(mie-mi place) ; am omogenizat bine totul, am adaugat orezul spalat, si sucul de rosii. Am lasat totul sa se imprieteneasca si am luat pulpele la spalat si curatat si le-am condimentat cu piper, ceva concentrat se legume si un pic de boia dulce .
Intr-o tava destul de incapatoare am turnat uleiul, am asezat amestecul de varza cu orez, in care am ,,ingropat” copanelele si-am dat la cuptor ptr … 3 (trei) ore , la doar 170 de grade; nu, n-a fost prea mult timp, tava fiind neacoperita.
Pofta buna!

Sursa:retete-de-mancaruri.blogspot.ro

 

  • Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo
  • Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă
  • Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Vezi si reteta pentru rulada de porc umpluta cumere, prune si cuscus:

Pentru ca sarbatorile se apropie cu pasi repezi, astazi ti-am pregatit un preparat pe care sa il servesti impreuna cu cei dragi la masa de sarbatori, este deosebit de gustos si cu siguranta ii vei surprinde pe toti cei dragi.  Ai nevoie de: 2 kg carne de porc dezosată, 1 lingură de ulei de măsline, 2 lingurițe de semințe de fenicul, 2 lingurite de sare de mare,  6 mere, 1/4 cană (60ml) sirop de arțar

Pentru umplutură: 1 lingură de ulei de măsline, 1 ceapa, tocat marunt, 1 cană (250ml) apă sau zeamă de pui, 1 cană (190g) cușcuș, 1 cană (180g) prune prăjite, tocate marunt, 1/2 ceasca (75g) fistic, tocat marunt, 1 lingură de salvie tocată

Mod de preparare:

Așezați carnea de porc, cu fața in sus, pe o suprafață de lucru curată. Utilizați un cuțit ascuțit pentru a marca suprafata la intervale de 1 cm, tăind adânc în stratul de grăsime. Întoarceți carnea de porc și efectuați o tăietură adâncă de 5 cm sub grasimea cărnii, pentru a crea o cavitate pentru umplutură. Adaugati umplutura în cavitate. Rolați carnea de porc pentru a închide umplutura și utilizați ața de bucătărie pentru a lega la intervale de 2 cm pentru a fi siguri ca rulada este bine stransa.

Așezați carnea de porc într-o tavă mare. Se unge cu ulei și se presară cu semințe de fenicul și sare. Folosiți-vă mâinile pentru a asezona carnea cu condimente și ulei. Preparati în cuptor sau gratar timp de 30 de minute la 220 de grade. Reduceți temperatura la 190 ° C și lasati la cuptor încă 45 de minute.

Așezați merele în jurul carnii de porc și înmuiați cu sirop de arțar. Se frige pentru încă 15 minute sau până când carnea de porc este gătită și merele sunt coapte. Scoateți din cuptor. Se acoperă cu folie și se lasă 15 minute pentru a se odihni. Așezați-o pe o tăviță de servire și tăiați în felii pentru a servi. Cu acest preparat, in caa va mirosi cu siguranta a sarbatori fericite!
Pofta buna alaturi de cei dragi!

Sursa: Sursa: bucatarul.tv

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Supă de roșii cu găluște de post

Supă de roșii cu găluște de post

Iahnie de cartofi cu cârnați de casă, o mâncare pe care o servesc cu drag de fiecare data

Iahnie de cartofi cu cârnați de casă, o mâncare pe care o servesc cu drag de fiecare data

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo
Actualitate

Noi detalii in cazul mortii Stefaniei Szabo

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
Actualitate

Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții

Citeste mai multDetails
Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă
Actualitate

Doliu în lumea medicală: dr. Ștefania Szabo, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, a fost găsită fără viață în camera de gardă

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”
Actualitate

Viktor Orban, declarații controversate: „Ucraina nu trebuie să intre în Uniunea Europeană”

Citeste mai multDetails
Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020
Actualitate

Lege uitată la Cotroceni. Nicușor Dan trimite la CCR un proiect blocat din 2020

Citeste mai multDetails
Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească
Actualitate

Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească

Citeste mai multDetails
Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug
Actualitate

Tradiții de Sfântul Dumitru: Ce Obiecte Trebuie Să Porți pentru a Atrage Noroc și Belșug

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact