Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Varză umplută cu piept de pui

Varză umplută cu piept de pui

Pentru că mi s-a părut atât de inedit acest preparat, astăzi te voi învăța cum să prepari varza umplută cu pui. Iată de ce ai nevoie!

INGREDIENTE:
o varza de cca 2 kg, 1 piept de pui marisor, 1 cana orez, 2 cepe potrivite, 2 si 1/2 suc de rosii/bulion
1 ardei rosu, sare, piper, patrunjel, ulei, busuioc, cimbru

Mod de prepaarre:
Varza se spala,se curata apoi incepem sa o scobim pana cand raman doar cateva straturi de frunze(eu am inceput prin a taia cotorul,apoi am scobit cu cutitul si lingura).Pieptul de pui se da prin masina de tocat carne,apoi se amesteca cu un ou,sare,piper,patrunjel.Ceapa tocata marunt se caleste in ulei,se adauga ardeiul tocat marunt sau dat prin blender,sucul de rosii,si orezul spalat.Lasam sa fiarba pana scade sucul de rosii.Se lasa la racit,dupa care se amesteca cu carnea.Cu acest amestec umplem varza,iar spatiul care a ramas gol se acopera cu varza tocata marunt.

  • Schimbare de ultimă oră: vârsta de pensionare suferă o nouă modificare!
  • Norovirusul, infecția care provoacă valuri de îmbolnăviri în Europa. Ce este și cât de periculoasă poate deveni
  • Ea este tânăra de 19 ani, dizolvată de iubit într-o cadă plină cu acid. Era însărcinată și trăia un coșmar de mult timp. Ultimele mesaje ale fetei sunt halucinante
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Varza se aseaza intr-o cratita,se pune sucul de rosii ramas,4 crengute de cimbru si 2 de busuioc apoi se completeaza cu apa.Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca o ora jumate,pana cand a fiert varza.Se serveste cu mamaliga si smantana.

Vezi cum se prepara si chec aperitiv mozaic:

  • Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
  • De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
  • O singură băutură alcoolică poate dubla riscul unui accident vascular cerebral în doar o oră
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

Ingrediente:

5 oua, 180 ml smantana pentru gatit, 250 g faina, 1 lingurita praf de copt, 200 g sunca, 200 g cascaval, 1 ardei kapia rosu, 5-6 buc. masline negre, 50-100 ml lapte, sare, piper, condimente

Mod de preparare: 
Mixam ouale cu sarea, adaugam smantana, sunca, ardeiul kapia, maslinele taiate si ele bucatele, faina amestecata cu praful de copt, piperul, condimentele (eu am pus ierburi de Provence si praf de nucsoara), cascavalul dat pe razatoarea mare. La final adaugam laptele.

Rasturnam compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea. Lasam checul sa se raceasca, apoi taiem si servim.

Vezi cum se prepara supa de  varza:

Cred ca ati auzit cu totii de celebra supa de varza, supa care slabeste, nu-i asa? Este adevarat ca aceasta supa ajuta la pierderea a cateva kilograme bune, pentru ca este satioasa (tine de foame, se digera mai greu), are efect diuretic (elimina apa din organism si regleaza tranzitul intestinal)

si efect vitaminizant datorita aportului deosebit de vitamine pe care-l aduce organismului. Varza, telina si fasolea verde contin celuloza, care se digera mai greu, de aceea consuma mai multe calorii decat degaja, iar capsaicina din ardeiul iute, „taie” foamea. Este una dintre supele mele preferate, este usoara si absolut delicioasa.

NGREDIENTE pentru 12/14 portii:

1 ceapa sau 1 fir de praz/cam 200 g (e mai bun prazul, contine mai putine glucide decat ceapa), 1 ardei gras, 1/2 radacina de telina, 1 patrunjel radacina,  300 g fasole verde, 2-3 morcovi subtiri 300 g varza, 1 ardei iute, 200 ml suc de rosii sau cateva rosii proaspete, Sare -foarte putina, 1 legatura telina si patrunjel

Mod de preparare:

Legumele se curata si se taie cubulete, varza-fasii fine, iar morcovul rondele si se pun la fiert impreuna cu ardeiul iute taiat feliute. Dupa 10 minute de fierbere se probeaza legumele, iar cand sunt fierte suficient (mie-mi plac usor all-dente, nu le fierb tare) se pun sucul de rosii sau rosiile taiate cubulete, se lasa sa dea cateva clocote apoi se potriveste gustul de sare. Se stinge focul si se lasa fara capac, sa respire supa si acum se spala si se taie verdeata, apoi se adauga in supa, cam la 10 minute dupa ce s-a oprit focul. Legumele si fructele contin vitamine hidrosolubile (complexul B si C) care se dizolva-n apa, iar prin fierbere o buna parte sunt distruse.De aceea verdeata pusa atunci cand mancarea nu mai e foarte fierbinte, aduce un aport important de vitamine.

Sursa:bucataras.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
27 de trucuri culinare pe care trebuie să le cunoască fiecare gospodină!

27 de trucuri culinare pe care trebuie să le cunoască fiecare gospodină!

Piperul, condimentul care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta!

Piperul, condimentul care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta!

Din păcate toţi au început să plângă
Generale

Din păcate toţi au început să plângă

Citeste mai multDetails
Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026
Actualitate

Guvernul Bolojan pregătește înghețarea salariilor și pensiilor în 2026

Citeste mai multDetails
Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania
Actualitate

Marin Eugen Sabău, eutanasiat în Spania

Citeste mai multDetails
De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:
Actualitate

De la o mâncărime banală la un diagnostic neașteptat:

Citeste mai multDetails
Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România
Actualitate

Stare de sănătate Dan Petrescu: Noi informații despre recuperarea „Bursucului”. Fiicele sale au venit de urgență în România

Citeste mai multDetails
Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025
Actualitate

Exit-poll 21:00: cine pare să câștige Primăria București 2025

Citeste mai multDetails
Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului
Actualitate

Dan Petrescu, tot mai preocupat de problemele de sănătate. Noi informații despre starea antrenorului

Citeste mai multDetails
Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi
Actualitate

Vacanța de iarnă 2025–2026 începe mai devreme. Cât durează cea mai lungă pauză din an pentru elevi

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
  • Oferte Femina
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact