Varză umplută cu piept de pui

Pentru că mi s-a părut atât de inedit acest preparat, astăzi te voi învăța cum să prepari varza umplută cu pui. Iată de ce ai nevoie!

INGREDIENTE:
o varza de cca 2 kg, 1 piept de pui marisor, 1 cana orez, 2 cepe potrivite, 2 si 1/2 suc de rosii/bulion
1 ardei rosu, sare, piper, patrunjel, ulei, busuioc, cimbru

Mod de prepaarre:
Varza se spala,se curata apoi incepem sa o scobim pana cand raman doar cateva straturi de frunze(eu am inceput prin a taia cotorul,apoi am scobit cu cutitul si lingura).Pieptul de pui se da prin masina de tocat carne,apoi se amesteca cu un ou,sare,piper,patrunjel.Ceapa tocata marunt se caleste in ulei,se adauga ardeiul tocat marunt sau dat prin blender,sucul de rosii,si orezul spalat.Lasam sa fiarba pana scade sucul de rosii.Se lasa la racit,dupa care se amesteca cu carnea.Cu acest amestec umplem varza,iar spatiul care a ramas gol se acopera cu varza tocata marunt.

Varza se aseaza intr-o cratita,se pune sucul de rosii ramas,4 crengute de cimbru si 2 de busuioc apoi se completeaza cu apa.Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca o ora jumate,pana cand a fiert varza.Se serveste cu mamaliga si smantana.

Vezi cum se prepara si chec aperitiv mozaic:

Ingrediente:

5 oua, 180 ml smantana pentru gatit, 250 g faina, 1 lingurita praf de copt, 200 g sunca, 200 g cascaval, 1 ardei kapia rosu, 5-6 buc. masline negre, 50-100 ml lapte, sare, piper, condimente

Mod de preparare: 
Mixam ouale cu sarea, adaugam smantana, sunca, ardeiul kapia, maslinele taiate si ele bucatele, faina amestecata cu praful de copt, piperul, condimentele (eu am pus ierburi de Provence si praf de nucsoara), cascavalul dat pe razatoarea mare. La final adaugam laptele.

Rasturnam compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea. Lasam checul sa se raceasca, apoi taiem si servim.

Vezi cum se prepara supa de  varza:

Cred ca ati auzit cu totii de celebra supa de varza, supa care slabeste, nu-i asa? Este adevarat ca aceasta supa ajuta la pierderea a cateva kilograme bune, pentru ca este satioasa (tine de foame, se digera mai greu), are efect diuretic (elimina apa din organism si regleaza tranzitul intestinal)

si efect vitaminizant datorita aportului deosebit de vitamine pe care-l aduce organismului. Varza, telina si fasolea verde contin celuloza, care se digera mai greu, de aceea consuma mai multe calorii decat degaja, iar capsaicina din ardeiul iute, „taie” foamea. Este una dintre supele mele preferate, este usoara si absolut delicioasa.

NGREDIENTE pentru 12/14 portii:

1 ceapa sau 1 fir de praz/cam 200 g (e mai bun prazul, contine mai putine glucide decat ceapa), 1 ardei gras, 1/2 radacina de telina, 1 patrunjel radacina,  300 g fasole verde, 2-3 morcovi subtiri 300 g varza, 1 ardei iute, 200 ml suc de rosii sau cateva rosii proaspete, Sare -foarte putina, 1 legatura telina si patrunjel

Mod de preparare:

Legumele se curata si se taie cubulete, varza-fasii fine, iar morcovul rondele si se pun la fiert impreuna cu ardeiul iute taiat feliute. Dupa 10 minute de fierbere se probeaza legumele, iar cand sunt fierte suficient (mie-mi plac usor all-dente, nu le fierb tare) se pun sucul de rosii sau rosiile taiate cubulete, se lasa sa dea cateva clocote apoi se potriveste gustul de sare. Se stinge focul si se lasa fara capac, sa respire supa si acum se spala si se taie verdeata, apoi se adauga in supa, cam la 10 minute dupa ce s-a oprit focul. Legumele si fructele contin vitamine hidrosolubile (complexul B si C) care se dizolva-n apa, iar prin fierbere o buna parte sunt distruse.De aceea verdeata pusa atunci cand mancarea nu mai e foarte fierbinte, aduce un aport important de vitamine.

Sursa:bucataras.ro

Exit mobile version