Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Rulouri de vinete, cel mai bun preparat de sezon! Iată cum se prepară și ce ingredient trebuie adăugat

Rulouri de vinete, cel mai bun preparat de sezon! Iată cum se prepară și ce ingredient trebuie adăugat

Vă prezentăm o rețetă de rulouri delicioase din vinete cu carne tocată. Acesta este un fel de mâncare caldă deosebit de delicios, aromat și suculent, ce se prepară destul de simplu. Servite la cina de familie sau la masa de sărbătoare, acestea cu siguranță vor fi apreciate la cel mai înalt nivel. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu de casă uimitor.

Ingrediente:

2-3 vinete, 20 g de pătrunjel, 2 lingurițe de zira (chimen roman), 1-2 linguri de pesmeți, 350 g pastă de roșii, 2-3 căței de usturoi, 2 cepe, 10 g de ceapă verde, 1 lingură de adjică, 1 ardei gras, 1 crenguță de oregano, 350 g carne de vită, sare, piper negru măcinat, ulei de floarea soarelui, ulei de măsline

  • Pensionare anticipată în România: cu cât se diminuează pensia dacă ieși la pensie cu 1, 2 sau 5 ani înainte de termen
  • Am crezut că fiica mea adoptivă mă duce la azil, dar destinația reală m-a lăsat fără cuvinte
  • Poziția în care dormi îți poate spune mai multe despre tine decât crezi
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Mod de preparare:

1. Spălați vinetele și tăiați-le felii subțiri. Presărați-le cu sare și lăsați-le la temperatura camerei.
2. Dați carnea de vită și 1 ceapă prin mașina de tocat. Adăugați 10 g de pătrunjel tocat, ceapa verde, adjica, 1 linguriță de zira, pesmeții, sarea și piperul negru măcinat. Amestecați.

3. Spălați vinetele și aranjați-le pe un prosop de bucătărie.

  • Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic
  • Orice mașină de spălat poate usca hainele. Mulți oameni încă nu sunt conștienți de această caracteristică
  • Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

4. Prăjiți vinetele într-o tigaie cu ulei încins, până se rumenesc.

5. Formați niște pârjoale mici din carne.

6. Aranjați pe fiecare felie de vânătă câte o porție de carne și rulați-o.

7. Ungeți o formă de copt dreptunghiulară cu ulei de măsline. Aranjați în formă rulourile obținute.

8. Tocați o ceapă cuburi mici și prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins, până devine semitransparentă.

9. Adăugați în tigaie ardeiul gras tocat mărunt și amestecați. Prăjiți timp de 3-4 minute.

10. Adăugați în tigaie pasta de roșii și amestecați. Prăjiți înăbușit, la foc mic, timp de 10 minute.

11. Adăugați în tigaie 1 linguriță de zira, 10 g de pătrunjel tocat, usturoiul și oregano. Amestecați. Luați tigaia de pe foc.

12. Turnați sosul obținut în forma de copt.

13. Coaceți rulourile în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 40 de minute. Primele 10 minute coaceți vinetele acoperite cu un capac, apoi încă 30 de minute fără capac.

 

Vezi si reteta pentru vinete umplute cu pui:

Ingrediente:
1 piept de pui mare(eu am pus doi mai mici), 2 vinete mari, 3 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 lingura cu faina, 125 ml lapte, cascaval, sare, piper

Mod de preparare:
Se taie vinetele in jumatate,pe lung,se cresteaza usor cu cutitul si se condimenteaza cu sare si piper.Se coc in cuptorul incins,cca 1/2h,la 180º-200ºC.Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 3,4 linguri cu ulei,pana cand incepe sa prinda culoare.Puiul se taie in bucatele,se condimenteaza cu sare si piper si se rumeneste impreuna cu ceapa.Se scot vinetele,se scoate pulpa cu grija sa nu se rupa coaja,se taie marunt si se adauga peste pui.Se caleste totul 5,10 min.Se adauga faina,se amesteca bine si se incorporeaza laptele.Se amesteca cateva minute si se umple vinetele.Se adauga cascavalul taiat bucatele si se da la cuptor pentru 10-15min la 180ºC.Se servesc calde.Sper sa va placa!

Poftă bună!

Dacă ți-au plăcut aceste rețete, arată-le și prietenilor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: bucatarul.eu
gutos.ro

 

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Pizza rapidă la tigaie

Pizza rapidă la tigaie

Pește gătit perfect. Cum să nu îl lipești de tigaie și să îți iasă exact ca la restaurant. Un bucătar chef dezvăluie secretul

Trucul care face ca alimentele să nu se mai lipească niciodată de fundul tigăii

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare
Actualitate

Fetiță de 2 ani moartă în urma anesteziei la o clinică dentară din București: autopsia ridică semne de întrebare

Citeste mai multDetails
Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni
Actualitate

Testul simplu de la degete care poate semnala o problemă gravă la plămâni

Citeste mai multDetails
Actualitate

Horoscop Financiar: Două Zodii care Vor Avea o Ascensiune Financiară Spectaculoasă Până în 2030

Citeste mai multDetails
Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic
Actualitate

Mare Doliu la PRO TV. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic

Citeste mai multDetails
Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier
Actualitate

Tragedie în județul Vâlcea: patronul unui restaurant renumit a murit într-un accident rutier

Citeste mai multDetails
Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România
Actualitate

Fetiță de 2 ani, moartă după o anestezie la o clinică dentară din Sectorul 3. Noi detalii ies la iveală în cazul care a cutremurat România

Citeste mai multDetails
Trucul bunicii care face minuni: metoda simplă și naturală pentru curățarea cuptorului, fără chimicale și fără frecare
Actualitate

Trucul bunicii care face minuni: metoda simplă și naturală pentru curățarea cuptorului, fără chimicale și fără frecare

Citeste mai multDetails
3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul
Actualitate

3 zodii binecuvântate în perioada următoare: Noroc, belșug și protecție divină le schimbă destinul

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact