Pentru ca toata lumea are impresia ca in perioada postului suntem constransi din punctul de vedere al mancarii, toti trebuie sa afle ca acesta este doar un mit. In realitate variantele de mancare de post sunt infinite, iar combinatiile care exista ne surprind zi de zi in mod cat se poate de placut. Astazi te voi invata cum sa prepari o reteta simpla, dar foarte sanatoasa de ciuperci umplute cu spanac. Te-ai gandit pana acum la acest preparat? Iata cum se prepara:
Ingrediente:15-20 ciuperci champignon (mici sau medii), 400 g spanac, 1 praz, 7 căței de usturoi, mărunțiți, Sare și piper după gust
Mod de preparare:
După ce ai curățat bine ciupercile, așază pălăriile cu lamelele în sus în tava pe care o vei băga la cuptor. Picură un pic de ulei de măsline peste ele. încălzește cuptorul la 150 de grade.
Fierbe spanacul 10-15 minute sau până se înmoaie, apoi lasă-l la scurs. După ce s-a scurs bine, mărunțește-l și amestecă în el usturoiul, prazul tocat și codițele ciupercilor tocate. Asezonează după gust. Amestecă bine până se formează o compoziție bine închegată apoi, cu o lingură, umple fiecare pălărie de ciupercă. Dă la cuptor pentru 20-30 de minute.
Servește-le calde, sunt delicioase! Pofta buna!
Trebuie sa stii ca, bogat in substante nutritive, spanacul ofera aproape jumatate din necesarul zilnic de vitamina A, doar prin consumul unei cesti.
In plus, spanacul ofera 14% din necesarul zilnic de vitamina C, pentru o stare optima de sanatate. Prin consumul de spanac, o persoana poate acumula si fier, calciu, acid folic, vitamina K si fibre.
Incearca sa introduci spanacul, aceasta leguma sanatoasa cat mai mult in alimentatia ta, merita!