Contactați-ne
Femina.ro
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Nici un rezultat
Toate rezultatele
Femina.ro
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Ciorbă de fasole cu leuștean

Ciorbă de fasole cu leuștean

Ciorba de fasole se prepara de obicei din fasole cu bobul marunt. Cu o seara inainte de a o pregati alegem fasolea indepartand boabele sparte si eventualele corpuri straine. O spalam si o punem la inmuiat intr-un vas mai mare cu multa apa, la fel ca la reteta de mancare de fasole.

Pentru a evita macar in parte balonarea, cantitatea de fasole care poate fi consumata la o masa este de aproximativ 60 gr fasole uscata. Foile de dafin, cimbrul si oregano, in afara de aroma placuta pe care o dau ciorbei de fasole, ajuta de asemenea la evitarea balonarii.

Principalul secret pentru o ciorba reusita este fierberea fasolei la foc mic. Astfel fasolea se inmoaie atat cat trebuie, fara sa se sfarame.

  • Adio permis de conducere! Noua lege adoptată schimbă radical regulile pentru șoferii din România – află dacă te numeri printre cei afectați
  • Alertă alimentară! 4 mărci populare de cafea, retrase de pe piață – conțin pesticide, substanțe toxice și urme de insecte
  • Două bancnote vor fi scoase din circulație: până când mai pot fi folosite și ce pași trebuie să urmeze românii
  • Vezi cele mai noi si interesante stiri

Nu punem sarea de la inceput deoarece fasolea se intareste si fierbe greu. Sarea se adauga dupa ce fasolea este fiarta mai mult de jumatate. La fel procedam cu rosiile si cu pasta de rosii, le adaugam dupa ce fasolea este aproape fiarta. Daca nu folosim rosii si acrim ciorba cu lamaie sau cu otet. Le adaugam la sfarsit, atunci cand fasolea este fiarta.

In afara de leustean putem aromatiza ciorba si cu patrunjel, marar sau frunze de telina. Aceasta ciorbase poate pregati cu rosii si pasta de tomate sau fara rosii, acrita cu lamaie.

Ingrediente pentru reteta de ciorba de fasole (pentru 5-6 portii):

  • Bufnița: Între Simbol al Înțelepciunii și Gardian al Nopții
  • Tragedie lângă Miercurea Ciuc: Doi Tineri Iubiți, Găsiți Decedați Într-o Mașină
  • Impactul Păsărilor cu Fereastra: Interpretări și Superstiții în Tradiția Românească
  • Vezi aici cele mai noi și mai interesante știri!

350 gr fasole uscata
80 ml ulei de masline (sau alt ulei)
1 ceapa mare tocata marunt
2 morcovi taiati rondele
1 radacina mica de telina tocata marunt
1 ardei gras taiat marunt
2 rosii tocate marunt
1 lingura pasta de rosii
2 foi de dafin
2 ramuri de cimbru
1 legatura mica de leustean tocat
sare
piper proaspat macinat

Mod de preparare:

Alegem fasolea, o spalam si o punem la inmuiat cu o seara inainte. In ziua urmatoare o clatim sub jet de apa de la robinet si o punem intr-o oala mare. O acoperim cu apa si o lasam sa dea in 2-3 clocote la foc mare. O strecuram si aruncam apa. Punem din nou fasolea in oala, foile de dafin si turnam aproximativ 2 litri de apa calda. Cand incepe sa clocoteasca micsoram focul, acoperim oala pe jumatate cu un capac si fierbem fasolea la foc mic aproximativ o ora, pana este aproape fiarta. Daca in timpul fierberii mai este nevoie sa adaugam apa, aceasta trebuie sa fie calda.
Intre timp incalzim uleiul intr-o cratita si calim ceapa, morcovii, telina si ardeiul pana se inmoaie. Adaugam rosiile si pasta de rosii si continuam calirea inca 2-3 minute.
Adaugam legumele calite in oala, punem putina sare, 2 ramuri de cimbru si continuam sa fierbem ciorba inca aproximativ 45 minute, pana fasolea si legumele sunt fierte.
Oprim focul, inlaturam foile de dafin si ramurile de cimbru si verificam daca mai este nevoie sa adaugam sare. Adaugam piper proaspat macinat si leustean tocat.
Servim aceasta ciorba cu paine proaspata, salata de varza si morcovi sau muraturi.

Dacă ți-a plăcut, recomandă rețeta și prietenilor!

Sursa: retetepentruoviata.ro

bucataras.ro

SharePinTrimiteTrimite
Urmatorul Articol
Cum să păstrezi roșiile proaspete până la iarnă: un truc simplu, dar eficient!

Cum să păstrezi roșiile proaspete până la iarnă: un truc simplu, dar eficient!

Cel mai bun tort fără coacere, ideal pentru familie și prieteni

Cel mai bun tort fără coacere, ideal pentru familie și prieteni

Explozia din Rahova: Tragedia a Izbucnit în Apartamentul unei Avocate Pensionate, Femeie Decedată în Deflagrație
Actualitate

Explozia din Rahova: Tragedia a Izbucnit în Apartamentul unei Avocate Pensionate, Femeie Decedată în Deflagrație

Citeste mai multDetails
Tragedie în Rahova: Printre victime, o tanara insarcinata
Actualitate

Noaptea de Coșmar în Rahova: Locatarii Evacuați Primesc Cazările Primăriei; Se Vorbește Despre O A Doua Explozie

Citeste mai multDetails
Noi Detalii în Cazul Exploziei din Rahova: Suspect de Pornire Neautorizată a Gazului După Oprirea sa de Către Furnizor
Actualitate

Noi Detalii în Cazul Exploziei din Rahova: Suspect de Pornire Neautorizată a Gazului După Oprirea sa de Către Furnizor

Citeste mai multDetails
Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”
Actualitate

Viktor Orban, declarație controversată: „Ucraina va fi împărțită în trei”

Citeste mai multDetails
Explozia din Rahova: Distrigaz Confirmă Sigiliul Rupt Prin Intervenție Neautorizată; Parchetul Deschide Dosar pentru Distrugere din Culpă Soldată cu Dezastru
Actualitate

Explozia din Rahova: Distrigaz Confirmă Sigiliul Rupt Prin Intervenție Neautorizată; Parchetul Deschide Dosar pentru Distrugere din Culpă Soldată cu Dezastru

Citeste mai multDetails
Medicul Pneumolog Flavia Groșan, Cunoscută pentru Pozițiile Sale Anti-COVID, Internată în Comă la Oradea
Actualitate

Medicul Pneumolog Flavia Groșan, Cunoscută pentru Pozițiile Sale Anti-COVID, Internată în Comă la Oradea

Citeste mai multDetails
Zvonuri și panică pe rețelele sociale: medicul Flavia Groșan este în viață, dar se află în stare gravă la spital
Actualitate

Zvonuri și panică pe rețelele sociale: medicul Flavia Groșan este în viață, dar se află în stare gravă la spital

Citeste mai multDetails
Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C
Actualitate

Cât te costă fiecare grad în plus la termostat: diferența reală între 19°C, 21°C și 23°C

Citeste mai multDetails
ROL.ro

© 2025 Femina.ro | Contact

ROL.ro

  • Contact
  • Termeni si Conditii
  • Informatii Cookies
  • Politică de Confidențialitate

Urmariti-ne

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Actualitate
  • Economie
  • Religie
  • Monden
  • Rețete
    • Antreuri
    • Desert ca la mama acasă
    • Diete
    • Fel principal
    • Garnituri
    • Grătare
    • Leacuri naturale
    • Mâncare cu legume
    • Placinte
    • Preparate de post
    • Preparate din pește
    • Rețete cu carne de pui
    • Rețete internaționale
    • Rețete din Ardeal
    • Rețete mănăstirețti
    • Rețete românești
    • Specialități
    • Supe/ciorbe/creme
    • Salate
  • Timp Liber
Contactați-ne

© 2025 Femina.ro | Contact